Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
potreban laptop za rad
STRANA 1 OD 1
repsi potreban laptop za rad 17.10.2012. 18:30 T48468

status: user
broj poruka: 1276
Treba mi savet za drugaricu.. uslovi su da je design dobar, aluminijumski po mogucnosti, 15`, i ja bi tu dodao jos 3 god garancije ali posto se laptop uzima u Bugarskoj potrebna mi je suggestija nekog laptopa sa naseg trzista pa bi onda ona tamo pokusala naci.

Laptop bi se koristio iskljucivo za rad u Autocadu, Photoshopu, Revitu, 3D Studio MAXu i mozda u Archicadu. Nista od igranja.

Posto ja nemam poojma, pitam vas da me savetujete.. sta je potrebno za ove gore navedene programe? Koliko rama, da li je potreban za te programe i7 ili ne ? Slabija - jaca grafika? Ako treba bolja grafika isao bi na Nevidiju.

budzet: 750e

Ona je predlozila nesto ovako po pitanju designa i toga: http://tinyurl.com/d6n3c6m
To je tamo 650e - cisto okvirno..

`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.`
Mario Andretti
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ moje misljenje 17.10.2012. 19:06 #448215

broj poruka: 3008
je da je 15 inca malo za bilo kakav ozbiljniji rad, za neko prezentovanje klijentima i moze da prodje, ali raditi na tako maloj povrsini je mucenje. Dok sam aktivnije radio u corel draw i Photoshopu nekoliko puta sam morao da radim na licu mesta na laptopu i 15 mi je jednostavno malo.

Inace, sto vise rama to bolje.
repsi re 17.10.2012. 19:43 #448219

broj poruka: 1276
naravno.. ona ima u planu kuci da ka prikaci na svoj monitor na kojem radi.. Oke gledacu onda bar 6-8gb rama jel to dosta? Gpu - treba, ne? integrisana?

`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.`
Mario Andretti

metalpirat evo ti i moj savet 18.10.2012. 01:24 #448263

broj poruka: 490
Ja sam iz tog sveta dizanjna i znam sta bi ti konkretno trebalo.

Prvo ako planira da laptop koristi za prenos 15` za takav rad je malo. Prvo sto u photoshopu samo alati ima da zauzmu dosta pozadine. Ja sam pre 4 godine pazario sony laptop. Upitanju je prva generacija I5 procesora. Imao je 4GB ram. Da bi masinu koristila na duge staze neka pazira sto jaci procesor. Nek stavi sto vise memorije i bilo bi pozeljno da graficka nije integrisana. Sve ovo deluje skupo ali moze nesto korisno da se nadje. Moj sony ima full HD ekran 17`. Skoro sam dodao jos 4 giga rama, i stavio ssd hard od 64GB. Svoj hard od 500 sam stavio kao dodatni prenosni hard na kome se nalaze podaci i sve sto je potrebno za rad. Bilo bi bolje da je ssd 128 imalo bi vise mesta, ali nije strasno.

Sada od programa koristim Adobe paket, Illustrator, photoshop, premier, after. tu su i programi za 3D - MAYA. Meni lap evo vec peta godina sluzi super i na njemu zavrsavam dosta posla. Slab je mozda za igre, ali nvidia 330m isto pomaze tokom rada. Sve u svemu ako planira da radi ozbiljan posao mora da ima i dobar procesor i mnogo rama. Zamisli da radi omot knjige treba da fotka sliku u dobroj rezoluciji 300dpi. Losa masina pocinje da se gusi i da umire. Jednostavno ako planira da radi kod kuce, neka pazari staicnu masinu za taj posao. Mocice jaci racunar da uzme. Ako ce da radi i stampu, onda je pozeljan i dobar monitor.

Sve u svemu, moja preporuka je

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/dell_inspiron_17r_5720_-_core_i5-3210m_-_srebrna_-_5720-i5-sl-16725

Mozda ovako nesto.

Pre bi joj preporucio da uzme klasican racunar. Ako ima monitor nek pazari kuciste i nek uziva.

Sve zavisi koliko se ona ozbiljno bavi ovim poslom i koliko cesto koristi te programe.

Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
MaliAbner Re: moje misljenje 18.10.2012. 07:37 #448273

broj poruka: 7769
Pa vidi ovo je vrlo relativno...

Recimo poneses racunar negde pokazes sta imas i vratis ga kuci, nakacis monitor i sve OK... cak mozes da koristis i neku bezicnu tastaturu i misonju... i sve je kao da imas klasican desktop...

Inace kad sam posle iskljucivog koriscenja 15.6` laptopa kuci i 22` monitora na poslu seo za kucni DELL 24` sve mi je bilo nekako veliko, moram da okrecem glavu da bi pohvatao uglove ekrana, dizem stolicu da bih gledao ravno u gornju ivicu ekrana...

Sve je to stvar navike... tj. treba malo da se naviknes i onda ti je sve jedno...

Inace gledaj da joj predlozis neki lenovo y580, ali taj neki napucan sa SSD-om i 8GB ram memorije ima da je izadje bar 1K EMU... najslabija varijanta sa FHD monitorom+500GB+4GB je oko 750 EMU...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: je da je 15 inca malo za bilo kakav ozbiljniji rad, za neko prezentovanje klijentima i moze da prodje, ali raditi na tako maloj povrsini je mucenje. Dok sam aktivnije radio u corel draw i Photoshopu nekoliko puta sam morao da radim na licu mesta na laptopu i 15 mi je jednostavno malo
::
:: Inace, sto vise rama to bolje.
Xenitron SS 18.10.2012. 08:16 #448277

broj poruka: 202
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?293771-Vrhunski-Lap-Top-na-Prodaju

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dream1ord best buy 23.10.2012. 15:12 #449106

broj poruka: 25
što se tiče novih laptopova bestbuy ti je http://www.laptopcentar.rs/product/Toshiba-Satellite-L850-18T-03201210 ili http://www.laptopcentar.rs/product/HP-Pavilion-m6-1060sm - B9A83EA - 20201207

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs