Molila bih nekog ko se sreo sa ovim modelom da napise kakav je. Nameracila sam se da uzmem njega jer mi deluje ok, ali nisam cula nikakva iskustva. Drugi i treci izbor su mu Acer Aspire 5671AWLMi i Acer Travel Mate 4283WLMi, pa ako neko zna nesto vise i o ovoj dvojici malisana neka napise slobodno. HVALA
Izbor racunara zavisi od tvojih potreba.Toshiba jeste najbolji izbor medju proizvodjacima laptopova,ali od modela koji si navela ja bih izabrao poslednji - Acer 4283WLMi,zato sto je najozbiljniji - za uredjaj takve vrste ima dobru grafiku,integrisan 3G modul za komunikaciju sa telefonom i Windows XP. Ako nemas neke posebne zahtjeve,onda ne razmisljaj o 4283,jer pretpostavljam da je najskuplji.Onda je Toshiba bolji izbor,mada,dolazi sa Vistom,sto se meni ne svidja.Laptovi su znatno sporiji od odgovarajucih desktop racunara,prije svega zbog hard diskova...Jos sa Vistom...
Znam da su sporiji, ali ne mogu bas uvek da radim za desktopom, kad sam na putu... A racunar mi treba, izmedju ostalog, za neke simulacije pa ne bi bas bilo lepo da se gusi sa tim. To mi i jeste jedna od najvecih nedoumica-da li ova Toshiba moze da podnese Vistu i neke zahtevne programe...
Naravno da moze - dvojezgarni procesor,1 GB memorije,solidna grafika.Pravo pitanje je - da li si spremna da tolerises razliku u sec,mozda i min koja postoji izmedju XP i Viste na istom racunaru.Ili - razliku izmedju Satellite serije,koja je najslabija,namijenjena `kucnoj` upotrebi i Satellite pro.
Uopste,niza i srednja klasa notebook racunara - u sutini,izbor proizvodjaca nije bitan.U gornjem segmentu situacija je jasnija - smatram da je tu Toshiba Qosmio neprikosnovena,slijedi HP sa najacim Pavilion modelima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.