Imam mogucnost da sledece nedelje dobijem na poklon bateriju za doticni model laptopa.
Medjutim moje pitanje je s obzirom da vec u njemu imam bateriju koja je u odlicnom stanju, kako da sacuvam ovu novu bateriju da ne propadne, pa kad se potrosi ova moja da nju stavim u laptop i koristim?
:: Misliš da je jednom mesečno dopunjujem na tih 70-80% :: :: :: :: :: :: napuni je na 70-80% i odlozi na suvo i tamno mesto .. i dopunjuj jednom mesecno :: :: :: :: :: ::
Čitao sam i malo po netu i naravno tamo svašta ima da se pročita, svako ima neke svoje teorije. Međutim od svega toga najviše se pominje taj tvoj princip, s tim što se uglavnom piše da bateriju treba ostaviti na 40%(u fabrici ih dotle napune), staviti u frižider i u kesicu zbog vlage.
:: :: da bas to .. :: :: :: Misliš da je jednom mesečno dopunjujem na tih 70-80% :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: napuni je na 70-80% i odlozi na suvo i tamno mesto .. i dopunjuj jednom mesecno :: :: :: :: :: :: :: :: ::
baterije jako brzo gube energiju na hladnoći, pa mi nije jasno zašto bi iko preporučivao da je držiš u frižideru jer bi se jako brzo ispraznila.
Ni u fabrici se baterije ne čuvaju u frižideru, pa nemoj ni ti tako da ih čuvaš. Naravno da ne treba da budu izložene uticaju toplote, da je držiš na radijatoru, na prozoru da je greje sunce i sl, ali u tami neke fioke će joj sasvim biti OK :)
U principu ostavi bateriju napunjenu negde oko polovine kapaciteta, baterije gube na kapacitetu ako se čuvaju napunjenje na 100%.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.