Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Testiranje polovnog laptopa za kratko vreme
STRANA 1 OD 1
leruman Testiranje polovnog laptopa za kratko vreme 15.09.2012. 13:44 T47606

status: user
broj poruka: 145
Teba mi savet oko tesstiranja polovnog laptopa na brzinu.

Sticajemm okolnosti mozda moci da kupim dobar laotop za relativno mali novac ali prodavac nije neko koga znam niti cu verovatno moci posle toga da reklamiram ili nesto slicno. Spreman sam da prihvatim rizik takve kupovina ali zato da pre nego sto dam novac da istestiram latop sto bolje mogu. Fizicka ostecenje i mrtve pixele cu lako proveriti, pomoc mi treba oko programa koji bi mogli da tstiraju ispravnost lapotpa.

Dajte predloge sta bi moglo da u toku 1 sata rada stestira najbolje jedan laptop da se vidi gde ima problma. Priritet mi je ploca i njeno stanje jer hard disk i memoriju mogu da zamenim/ nadogradim tako da je to drugi prioritet.

Najboljie bi bilo da testovi mogu da se pokrenu sa usb ali nije neka frka ako i budme morao da ih instaliram mislim da to nece biti problema.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Nisi naveo 15.09.2012. 13:52 #441512

broj poruka: 6645
... koji laptop tj. šta je od hardvera (pogotovo video čip) u njemu, ali, furmark pod mus, da se vidi pregrevanje ili ne pregrevanje gpu i mb.
Nakon pregrevanja, najsumnjivija je optika i hard disk, šta god ti mislio o zamenjivosti, nakupi se. To su odlazeći delovi... dalje, tastatura i flat kabal monitora-ekrana. Bilo kakve smetnje ili prekidi u video signalu i begaj...
Za ostalo (hlađenje procesora i same matične) - samo ukljucaj overclocked stability test i eto ti rešenje bez da klokuješ išta, proveri na bar pola sata rast temperatura, skičanje kulera i vrućinu samog laptopa.
Baterija?
Budale računaju na sreću.

Stripy Re 15.09.2012. 14:15 #441515

broj poruka: 4163
U suštini, ako vidiš da je otvaran, zaobiđi. Testovi ti važe isto kao za desktop.

leruman re - 15.09.2012. 14:16 #441516

Ovo je osnovna masina: HP Mobile Workstation Elite Book 8740w, komponente unutra su

Intel Core i7 620M

RAM 4GB DDR3 dograditi ili zameniti kasnije

HDD 250GB - zamenicu ga sigurno kasnije ili dodati SSD umesto dvd, mislim da i nije orginalan sa masne jer ta masina ne dloazi sa tako amilm hard diskom.

VGA Nvidia Quadro FX 2800M 1GB

Na osnovu reviewva sa mreze mislim da fizicki ne bi trebalo nista posebno da fali masini ali cu sigurno proveriti.

Pisko S obzirom na vrh komponenti 15.09.2012. 19:35 #441591

broj poruka: 6645
Ja zaključujem sledeće: to je VEEEOOOMA skupo plaćen lap top, sa intencijom da bude za igre, `vrh` i slično, usled čega je originalni kupac i očerupan od firmi intel i nvidija, koje takve prohteve udovoljavaju, ali i naplaćuju masno...
Dalje, taj laptop, I DALJE JE DOVOLJAN, VIŠE NEGO DOVOLJAN, VEOOOMA DOBAR I JAK... tako da ni JEDNA razumna priča zašto ga se neko odriče, ne stoji....
OSIM ako nije pravio probleme svom vlasniku, pa želi da ga uvali sledećoj ovci koja se peca na preforsirane komponente za jedan prenosnik - a to je pregrevanje ili mušičav rad usled visokoh temperatura. Zato je možda i hard gecrkt, jer ga je okolina spržila, i to grafička, šta da se okoliša.
Dakle, proveri temeprature (i softverski i rukom - pozadina laptopa ali i ležište za ruke) prilikom furmarkiranja i ostalog benavogčamrkiranja, pa ako ti je razum imalo ostao uključen (a jeste, čim pitaš - već te podsvest upozorava da se tako nešto dobro ne prodaje ako je stvarno dobro, osim ako je vlasnik narkoman pred krizama), iskuliraj ti to. Ako je pak, neki snob u pitanju, slobodno ga oderi i uzmi, ali, četvore oči i pipkaj prstima.

Budale računaju na sreću.

leruman re 15.09.2012. 21:53 #441621

@pisko Hvala na pomoci, do kraja sledece ndedlej cu verovatno odluciti da li ga kupujem ili ne, javicu kako sam prosao ako ga kupim

VMARC Re: Testiranje polovnog laptopa za kratko vreme 15.09.2012. 22:44 #441633

broj poruka: 9420
Laptop se tako NE KUPUJE!
Ma koliko ponuda bila primamljiva.

Srecno.

F650GS Dakar

:: ...da kupim dobar laotop za relativno mali novac ali prodavac nije neko koga znam ..
::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs