Ima problem sa punjenjem baterije,posedujem orginalnii punjac na izlazu 18.5-19.5 znaci kad ga spojim sa voltmetrom nonstop varira 18.5-19.5.
Laptop radi na 19.5
Dali treba da pokazuje neku voltazu kad se prikaci na voltmetar + ili - na centralni pipak na kraju punjaca,onaj deo sto ulazi u lapotop(Valjda sam lepo objasnijo)
Kada punjac prikacim na laptop upali se zalena lampica ali posle 10-15 sekundi prestane da sija da bi se upalila posle 5 sekundi i tako sve u krug(nepuni bateriju)
ali .. to je Dell .. taj srednji pin na punjacu govori lapu koji punjac je u pitanju .. ako nefuncionise taj srednji pin ... baterja se nepuni .. sa druge strane imas 2 opcije ili da probas drugi punjac ili da probas drugu baterju ..
Proveri taj srednji pin da nije negde u prekidu zicka(bela koja ide na dallas tranzistorcic), ali moras rasklopiti punjac.
Evo ovde tema sa istim problemom. I ja sam sve zivo pokusavao i na kraju se ispostavilo da je geknuo taj mali trandzos. Zamenio punjac novim i sve profunkcionisalo kako treba.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.