Interesuje me koji je tablet da uzmem. Ne pratim bash njihov razvoj i sta je trenutno aktuelno, mada za 100e normalno da ne moze da se uzme nesto najnovije. Ono sto sam zapazio iz specifikacije je da uglavnom svi imaju 1GHz procesor, 512MB ddr3, 4GB memorije, 7` ekran...
Da li da gledam sa android 2.3 ili 4.0? E sad mene najvise interesuje od kog proizvodjaca su malo bolji ti tablet racunari, pouzdaniji, koliko im baterija drzi vremenski, koji je malo kvalitetnija, i dali su oni svi iste debljine? Kako se ponasa android kod njih, i da li svi imaju gps? Koji procesori su bolji? Video sam da ima raznih (Cortex A5/A8, ARM 11), Da li na njih moze da se prikljuce usb memorija?
Tablet mi treba konkretno za internet, muziku,spotove, i pokuju aplikaciju (mislim na ove poluigrice i to).
Planirao sam da uzmem Xperiju arc, ali kad pogledam mozda je bolje da uzmem tablet.
Ili, da lepše zvuči, entry level. Nema za te pare ništa nego ko` jaje jajetu. Par modela u osnovi, a druge firme izlepljene. Poslužiće za to što si namerio, uz kompromise koji se najviše tiču ekrana i njegove osetljivosti, a i sveukupno u robusnosti i trajanju baterije. Uglavnom, koliko para toliko muzike. Već sada su na jedvite jade dovoljni da upogone najsvežije aplikacije, a u budućnosti će još posustati. Ide se na više jezgara, bar 1,5GZz, naprednije grafičke koprocesore, više memorije... više, više, više... a da bi mi to i kupovali, nove aplikacije, video i ko zna šta još, uskoro neće hteti da rade na krntijama.
@Pisko: Batice,ala si mu pomogao,svaka ti cast! Da bi kupio to sto mu predlazes treba mu bar 300 evra... Svi znaju da za ICS treba dvojezgarni procesor i 1GB rama,ako planiras i neku igru da pokrenes... Kao sto danas imas ljude koji i da lje imaju P4 sa 512MB rama i zadovoljava njihove potrebe,tako ce za nekog nezahtevnog korisnika i tablet od 100 evra da zavrsava posao koju godinu... @plamen: http://itsvet.com/proizvod/wayteq-xtab-70/comp_comp_pda/930/536 To je malo preko,zli sam za njega cuo da je odlican. Jedinpo sto su omanuli specs,jer nema dual core cpu...
:: Ili, da lepše zvuči, entry level :: Nema za te pare ništa nego ko` jaje jajetu. Par modela u osnovi, a druge firme izlepljene. Poslužiće za to što si namerio, uz kompromise koji se najviše tiču ekrana i njegove osetljivosti, a i sveukupno u robusnosti i trajanju baterije. Uglavnom, koliko para toliko muzike. Već sada su na jedvite jade dovoljni da upogone najsvežije aplikacije, a u budućnosti će još posustati. Ide se na više jezgara, bar 1,5GZz, naprednije grafičke koprocesore, više memorije... više, više, više... a da bi mi to i kupovali, nove aplikacije, video i ko zna šta još, uskoro neće hteti da rade na krntijama :: :: :: Budale računaju na sreću. :: ::
Pa rekao mu je iskreno,surovo,ali iskreno. Stvarno je maltretiranje ponekad sa tim jeftinijim. Dodje ti da kupis novine na kiosku i da lepo prelistas...
Ahahahahahaha xDD objasnio si xDD Koji si ti kralj x))) Sto posto si u pravu. Mene umeo da iznervira i asus transformer, akamoli nesto od 100e. I ja mislim da ne treba bacati pare na to jer nije neophodno kao PC pa da moras da kupis. Ustekas jos 100e i kupis ko covek Nexus tablet i cao.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: :: Stvarno je maltretiranje ponekad sa tim jeftinijim. Dodje ti da kupis novine na kiosku i da lepo prelistas.. :: ::
Ma nisam ja nesto sad zahtevan, nego sam mislio da uzmem tablet umesto xperije ARC S, posto sam video da su isti po karakteristikama,a a tablet je opet jeftiniji bar 100-150e...
Treba mi za po koju sitnu igricu, net , muziku i to je to...
Jos nesto mi nije jasno, ovo kad pise ` Android 2.3.4 ` da li se to podrazumeva da podrzava android 2, andoid 3 i 4 sistem, ili je to kao 2.3.4 (podvrsta 2-jke) ?
Da gledam sa android 4 ili na ove sa 2 moze da se ubaci 4?
Da li vecina njih ima GPS ili je to retkos? da ne trazim modele ako su retki
Bilo koji tablet da uzimaš u tom cenovnom rangu, najveći problem će ti biti (ne)kvalitet ekrana.
Ekran na tabletu je najskuplja komponenta pošto je tablet u suštini jedan veliki ekran i najznačajnija komponenta istog.
Svi ovi jeftini tableti imaju uglanom katastrofalne ekrane. Probao sam dosta tableta, ali generalno bez nekog IPS, PLS ili AMOLED ekrana ne bih ni gledao tablet, koliko god da kosta.
Android 2.3.4 je podverzija Androida 2.3 (Gingerbread).
Najjeftiniji savremeni tablet bi bio Nexus 7 koji kreće s prodajom kod nas krajem meseca, ali njegova cena će biti oko 250€.
Možeš ili da skupiš pare za isti, ili da pojuriš po oglasima jefitniji kada Nexus 7 krene da se prodaje, biće sigurno jefitnijih 7` tada, a svi su uglavnom u garanciji bar još godinu dana.
Blueberry NetCat i sl. zaobiđi slobodno, sofver im je katastrofa.
GPS na jeftinim 7` ~100€ skoro da nema ni jedan, ne traži uzalud.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.