Znaci dva su sa Celeron-om, a dva imaju Pentium. Dve jeftinije i dve skuplje varijante. Favorit mi je Lenovo B570, iako mi realnije deluje ovaj Samsung posto ima 5 god. garanciju. Samsung mi malo prelazi budzet posto moram da kupim i WiFi ruter i HDMI kabl. Lap ce se koristiti za surf i 720p video i veoma retko za NetBeans ili PHPStorm(nije uslov kupovine, ali bilo bi lepo :) ). E sad, da li je za to dovoljan Celeron ne znam.
Ako neko moze da mi pomogne pri izboru nekog od ovih modela, ili da ukaze na neki drugi bio bih veoma zahvalan. PS: Ogranicen sam na e**i i W**W** posto imaju opciju kupovine beskamatnim kreditom koji se uzima bez dokaza o zaposlenju/penziji, ili eventualno jos neku radnju koja to podrzava.
Druže svi laptopovi koje si nabrojao imaju integrušu INTEL HD 2000 , ta grafa je samo za surf ni jednu igru nećeš moći da pokreneš , za te pare možeš grafu 7470m ili 520m koje fino teraju igre na low/medium!
ta intelova hd grafika je dosta losija od radeona i nvidia,jer znamo da sada svi browseri imaju GPU ubrzanje ,ja bih mu predlozio AMD APU (CPU + Radeon grafika) baziran notebook koji sam imao prilike i licno da probam.Intel je losiji sada zato sto mu je taj GPU deo strasno los.A taj GPU deo sada ima uticaja i na net pored igrica.Da ne govorimo o ozbiljnijim programima Adobe CS6 ,Autocad itd...koji takodje imaju GPU ubrzanje.Predlazem mu APU jer vidim covek nema nameru da kupuje odvojenu grafiku (bilo radeon ili nvidia)sa Intel CPU baziranim notebook-om.
Trazio sam AMD APU resenje, ali sam nasao samo jedan laptop sa odgovarajucom cenom, u pitanju je A4-3305M. Recimo da mi je i on opcija, ali posto je Acer morao bih da vidim/opipam taj model. Nasao sam jedan i sa 520mx, ali mi je mrsko da uzimam sa odvojenom grafikom posto ne znam koliko bi se dodatno grejao.
@pedja89 Kao sto nisam ni naveo, ne planiram da igram igre na laptop-u. Malo mi je to suludo, imao sam priliku da koristim jedan mali Alienware, i cak se i on ugreje kao furunica. Naravno, neka igra ko mora. Meni za to sluzi desktop.
Sta god kupovao vidi garanicju ,ako ti daje 3 godine uzimaj bez razmisljanja ,moze da prodje i 2 godine,a ako ti daje 1 godinu garanciju ,tu nesto nije u redu.
:: Trazio sam AMD APU resenje, ali sam nasao samo jedan laptop sa odgovarajucom cenom, u pitanju je A4-3305M. :: Recimo da mi je i on opcija, ali posto je Acer morao bih da vidim/opipam taj model. :: Nasao sam jedan i sa 520mx, ali mi je mrsko da uzimam sa odvojenom grafikom posto ne znam koliko bi se dodatno grejao. :: :: @pedja8 :: Kao sto nisam ni naveo, ne planiram da igram igre na laptop-u. Malo mi je to suludo, imao sam priliku da koristim jedan mali Alienware, i cak se i on ugreje kao furunica. :: Naravno, neka igra ko mora. Meni za to sluzi desktop. :: ::
Ako mozes dodaj jos 8000.oo din i kupi ovaj Lap top ACER Aspire E1-571-52454G50Mnks Core i5-2450M 2.5GHz 15.6in 4GB 500GB crni NOT04351 cena mu je 48.600 din I5.HD 3000 ,ja sam ga pazario u cetvrtak ..36 meseci garancija http://www.hellas.rs/index.php?action=opis&q=16231
@Seerauber Nije los uopste! Ako se ne proda sad na akciji neki direktor Metroa ce se lepo ovajditi, posto proizvodi koji stoje preko 2 god. u Metrou idu na otpis. :)
Hvala svima za savete!
Najverovatnije cu uzeti ovaj http://goo.gl/hMEjf Privlaci mi garancija od 5 god. a i nije toliko losa konfa za taj novac, ima i 520mx Ako kupim sutra i ako nadjem vremena napisacu svoje utiske u nastavku ove teme ako nekoga interesuje.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.