Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
zamena tastera na lapu?
STRANA 1 OD 1
Mixx zamena tastera na lapu? 09.09.2012. 10:02 T47497

status: user
broj poruka: 2931
zeleo bih da zamenim tastere ČĆŽĐŠ (i ostale) standardnim US layoutom, bez gubljenja garancije. zna li neko kome mogu da se obratim? u pitanju je Compaq CQ57
Vaskev Re: zamena tastera na lapu? 09.09.2012. 10:27 #440197

broj poruka: 1673
Pa jedino da zameniš kompletnu tastaturu sa odgovarajućom jer sama zamena pojedinačnih tastera (ako si na to mislio) nije izvodljiva. Inače kada mi je naručena tastatura kao zamena za tastaturu sa našim rasporedom, dakle naručena je nova sa US rasporedom trebala je da me košta 50 eura (ista takva u US košta 16 dolara ali su troškovi slanja 5x veći) i kada je stigla, zaista nova neraspakovana ista je bila krš neviđeni, oznake su bile nezaštićene zaštitnom providnom folijom kakva je kod te serije HP tastatura obavezna i pažnju mi je privukao jedan taster na kome je oznaka bila delimično ogrebana (iako je tastatura bila neraspakovana). Kada sam pokušao noktom lagano da ogrebem taj taster on se iznenađujuće lako ljuštio. Tastaturu sam vratio i uzeo novac nazad. Zatim sam kupio polovnu ali originalnu tastaturu tako da i to tebi savetujem, naravno ako je nađeš i ako ti cena bude odgovarala. Inače od ortaka koji radi prodaju laptopova saznao sam da se kod nas uvoze uglavnom lokalizovani laptopovi dakle sa našim rasporedom. Vodi računa i koji US raspored tražiš jer imaš dve varijante, US i US international koji ima veći enter ali manji levi shift što meni lično ne odgovara. Inače tastatura se kod HP-a jednostavno skida i menja tako da ako sačuvaš originalnu zlu ne-trebalo uvek je možeš vratiti. Možda bi bilo pametno da se obratiš HP-ovom predstavništvu i tastaturu zameniš kod njih, tako nećeš rizikovati lošu tastaturu i gubitak garancije pod uslovom da ne zacepe neku nenormalnu cenu. Problem nabavke polovne tastature je ako je laptop relativno novije serije (da ne tražim sad podatke) pa ih nema u ponudi...

WOT Nick: Vaske

:: zeleo bih da zamenim tastere ČĆŽĐŠ (i ostale) standardnim US layoutom, bez gubljenja garancije. zna li neko kome mogu da se obratim? u pitanju je Compaq CQ5
:: __________________________________________________
:: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 09.09.2012. 10:50 #440198

broj poruka: 2931
hvala. flomaster ce da radi :)

ramzesIII re.. 09.09.2012. 21:31 #440321

broj poruka: 1017

Druze mozda si mislio na ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=WMrQCN_OfMk

Za 15 sekundi mozes da skines jedan taster i da zamenis drugim i milion posto sam siguran da ti niko nece ukidati garanciju na laptop zbog toga.

ja redovno naidjem na takav slucaj, menjam slovo y i z.

Samo pincetu u ruke i lagano.

Edit: podrazumeva se da imas 2 tastature posto ti zelis da skines nasa slova ?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs