Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
novi laptop hp pavilion a baterija se ne puni ???
STRANA 1 OD 1
budrak novi laptop hp pavilion a baterija se ne puni ??? 05.09.2012. 22:12 T47443

status: user
broj poruka: 250

pozdrav forumasi!
kupila je drugarica novi lap u Italiji ali je dosao sa trozilnim kablom,kao za Americko trziste...sve radi ali...baterija se ne puni uopste...znaci lap prijavljuje da je prisutna ali da se ne puni...kabl je naravno promenjen umesto trozilnog uzeo sam nas dvozilni,evropski...pomozite molim vas!!! hvala unapred...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ConemaX Re: novi laptop hp pavilion a baterija se ne puni ??? 05.09.2012. 22:20 #439644

broj poruka: 314
Imas li cim da izmeris napon na izlazu punjaca da bi video da li punjac uopste radi? Neki HP laptopovi se ne pune ispod 90% baterije,na koliko je procenata sada baterija?... Uzvracam pozdrav.

::
:: pozdrav forumasi
:: kupila je drugarica novi lap u Italiji ali je dosao sa trozilnim kablom,kao za Americko trziste...sve radi ali...baterija se ne puni uopste...znaci lap prijavljuje da je prisutna ali da se ne puni...kabl je naravno promenjen umesto trozilnog uzeo sam nas dvozilni,evropski...pomozite molim vas!!! hvala unapred...
budrak re 05.09.2012. 22:31 #439646

ustvari, nije kabl trozilni kao za americko trziste nego je obican dvozelni....moja greska...nemam cime da izmerim napon,a baterija je na 0% i nije se ni punila od kada je kupljen,bila je donekle puna kad je kupljen i cim se istrosila vise se nije punila

VMARC Promeni punjac 05.09.2012. 22:59 #439650

broj poruka: 9420

F650GS Dakar

budrak done 05.09.2012. 23:03 #439651

punjac koji je dosao sa laptopom je imao i uzemljenje pa sam ja vec promenio punjac(kupio ga na zelenom vencu u onom trznom centru)....meni on radi sa ovim punjacem ovako kad je ustekan u struju ali baterija se ne puni :(((....
budrak re 05.09.2012. 23:08 #439653

nisam bas expert kao vi(a i ovaj nalog mi je od ortaka koji upravo ode kuci) pomagajte :)))))...da li je do baterije ili punjaca? daj boze da je do punjaca :)

budrak re 05.09.2012. 23:11 #439654

p.s. i ovaj ortak koji ode kuci ostavio me da cekam odgovor i rekao mi da su ovde sve genijalci i da ce mi neko dati odgovor koji trazim....(takodje mi je rekao da mu ne narusim ugled sa mojim neznanjem LMAO ).
luja-88 Re: 05.09.2012. 23:17 #439658

broj poruka: 1636
Nije mi jasno zasto si menjao punjac? Zbog kabla?
Koji je tacan model laptopa?
Kakav je originalni punjac koji si dobio uz laptop?
Ako je racunar kupljen nov u Italiji, punjac mora biti na 220V pa nije potreban drugi (ukoliko je taj ispravan, naravno).
budrak re 05.09.2012. 23:25 #439659

hp pavilion dv6 intel core i5......
pa kupio sam novi punjac jer kad su mi ga roditelji kupili u italiji tamo su dobili punjac koji ima tri ova izlaza pa nisam mogao da ga ustekam kad steker ima dva ulaza :).....ovo trece je uzemljenje valjda koliko se ja razumem....da jeste na 220V ali je imao tri ova(ne znam kako da se izrazim),nadam se da me razumes.....

luja-88 Re: 05.09.2012. 23:34 #439661

Ako sam dobro razumeo, ti si kupio ovakav kabl:
http://goo.gl/1eWBA
a, u stvari ti treba ovakav:
http://goo.gl/QRQ90
budrak re 05.09.2012. 23:37 #439662

luja izvini molim te,bas sam slab u ovome....znaci ne to nego na drugom kraju tog kabla sto si okacio....znaci ove dve zile koje ulaze u steker,pa sam dobio trecu zilu tacno na sredini izmedju te dve pa zbog toga ne mogu kabal da ukljucim u steker(osim da isecem tu srednju zilu)....izvini i hvala ti puno na pomoci...
luja-88 Re: 05.09.2012. 23:44 #439664

Nema frke, tu sam da pomognem.
Taj sa trecim `pipkom` u sredini je za italijansko trziste posto se njihove uticnice malo razlikuju od nasih.
Sada je sigurno da ti treba kabl sa `šuko` prikljuckom, a to je ovaj:
http://goo.gl/QRQ90
On je zamena za taj italijanski posto ima uzemljenje, za razliku od onog sa mog prvog linka.
budrak re 05.09.2012. 23:48 #439666

da,takav sam ja odmah na pocetku kupio na zelenom vencu u trznom centru(ima neka radnja tamo sa kablovima poznata u bg-u),i sad mi je laptop ukljucen na taj punjac....i evo ja kuckam sa laptopa koji je ukljucen u struju ,a baterija se uopste ne puni....
jaga Re: novi laptop hp pavilion a baterija se ne puni ??? 05.09.2012. 23:49 #439667

broj poruka: 618
ima da se kupi u radnjama adapter da se koiristi originalni adapter i kosta oko 100 din
a moguce je da je taj ( novo)kupljeni odgovarajuce woltaze ali nema dovoljno ampera
podaci o naponu pisu na poledjini lap topa pa ih uporedi sa podacima sa novog punjaca
a i to je diskutabilno sta pise na punjacu posto je najverovatnije kineski (laze za jedno 30%)
proveri to pa javi

luja-88 Re: 05.09.2012. 23:54 #439669

Zasto bi koristio neki `univerzalac` kad ima originalni?

Ukoliko je laptop pod garancijom, ista bi trebalo da je vazeca i u Srbiji.
Sutra pozovi tehnicku podrsku i oni ce ti to proveriti po serijskom broju:
http://www8.hp.com/rs/sr/contact-hp/contact.html

Prvo proveri kako se ponasa sa kablom koji sam ti naveo, pa ako i dalje bude postojao problem (a nisu male sanse da ce biti tako), ovlasceni servis je u obavezi da to resi bez novcane naknade.
Ne mora da znaci ni da je punjac, niti baterija. Taj problem moze da pravi i maticna ploca.
budrak RE 05.09.2012. 23:59 #439672

Ne pise mi nista na poledjini laptop-a...e ja sam kupio i taj od sto dinara ali sad kad originalni punjac ustekam u njega pa u struju onda uopste ne mogu da ukljucim laptop...sa ovim drugim punjacem radi ali baterija se ne puni....sad ne znam kako sve da testiram jer ako iskljucim ovaj punjac ugasice mi se komp a posle nemam sifru od budraka da se ulogujem opet :(

budrak re 06.09.2012. 00:00 #439674

ok luja-88 car si....hvala ti puno...javicu ujutru sta sam uspeo da uradim
Vaskev re 06.09.2012. 00:08 #439677

broj poruka: 1673
1. Ja bih radije isekao utikač i namestio drugi nego kupovao novi punjač, tako bi bar znao da ako ne puni da je kvar na ploči laptopa.
2. Verovatno imaš nekog prijatelja koji ima odgovarajući punjač da probaš i uveriš se da li puni sa njim ili neće ni sa jednim, ako nemaš nikoga možeš zamoliti nekoga u servisu za probu.

Naravno prvo probaj u ovlašćenom servisu bez da bilo šta pokušavaš da prepravljaš, ove varijante su ti samo u slučaju da te odbiju u ovlašćenom servisu.

WOT Nick: Vaske

luja-88 Re: 06.09.2012. 00:27 #439682

Nema na cemu.
Pri kupovini kabla obrati paznju na sledece:
http://goo.gl/mmt9d
To su kontakti za uzemljenje i kabl ih mora imati.

Tehnickoj podrsci i ovlascenom servisu nikako nemoj reci da si koristio univerzalni punjac! Moze se desiti da ti zbog toga ne priznaju garanciju (ne samo u Srbiji, vec i u Italiji posto se podaci unose u centralnu bazu podataka).
codeus ... 06.09.2012. 06:51 #439702

broj poruka: 4054

panika ... drzis ga na punjacu i batt je najverovatnije 100% napunjena ..

iskljuci adapter (punjac) i radi samo na baterji dok se lap ne ugasi .. e onda ubodi punjac .

quna ... 06.09.2012. 09:14 #439717

broj poruka: 1637
Kakva zbunjaza ovde :D

Znaci ili maticna ne puni ili je dobio ubudjalu bateriju ili je sam ubio time sto joj je dusu uzeo do kraja pa tek onda zakacio da se puni prvi put...

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : samsung 931bw

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Krecky re:novi laptop hp pavilion a baterija se ne puni ??? 06.09.2012. 12:46 #439779

broj poruka: 393
skini ovaj program: http://h20239.www2.hp.com/techcenter/battery/battery_ts.htm
Njime ces proveriti bateriju.
Da li je sedmica instalirana? Ako jeste onda nije nista novo da ti se nesto tako desi. Meni se slicno nesto desilo isto sa Hp-om mada sam na netu nasao ljude i sa drugim markama laptopova sa istim simptomima. Imas razna resenja ali kod mene nije upalilo, morao sam na kraju da kupim novu bateriju. Navodno Win je sjebe zbog `dobrog` power managment-a.
Jedno resenje: http://jeffreypalermo.com/blog/plugged-in-not-charging-windows-7-solution/

Javljaj sta si uradio...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs