E sad grafike hd 7850m je slabija od gtx 660m zavisno od igre oko 10%(plafon). Sto realno i nije neka razlika+ ,,imaš Physics , CUDA , NVIDIA ima jaču podršku za gamere!`` sa sve ovim znakom uzvika necu da komentarisem.
Hp je 17.3 sto je po meni dosta bolje od tih 10% i od te fenomenalne podrske za gamere,plus dokazano je da 17.3 incni lapovi imaju manje problema sa grejanjem.
Naravno ako ti je 17.3 veliko,onda taj lenovo.
Oba modela super,ali ako cenovni rang slican,a performanse isto veoma slicne,po meni je apsurdno uzimati 15.6 pored 17.3 lap-a,osim ako ga teglish cesto pa sa sve misom i adapterom osetno (i ako uzmesh cooler za njega)osetno je tezi.
A i da se razumemo,lenovo se odlicno pokazao sa Y serijom,drugar ima y570,ali svi mi dobro znamo sta je HP.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Posto si Pro user, a posto te igrice ne zanimaju i potreban ti je veliki radni prostor, moj savet ti je da prvo razmislis o MacBook Pro Retina, a ako ti se on ne svidja, onda vidi da li ti ista koristi nVidia GPU ubrzanje, mada i to ATI nudi, gde i u kojoj meri ne znam. Dakle ovaj HP je najbolji izbor jer je full 17` sa super hw-om, Lenovo je 15` sa najjacom nVidia kartom, dok MBPR iako je 15` nudi najvecu radnu povrsinu, ali tu ti nastaje frka jer ne znam jos kako se ponasa Win na OSX-u.
Jaci su ovi sto cimaju trupce, bar tako rece jedan nas kolega sa foruma... Cini mi se da je znao da kaze jos i ono legendarno `nemoj na silu uzmi veci cekic`
Kad u ggugletu otkucas 660m i odes na notebook forum shvatis da je taj 660m mrsavih 6% losiji od HD 7850m, tako da ne bih duzio o tome...
Cuda, muda i ostale stvari me totalno ne zanimaju...
Igranja mozda bude ali samo i strogo PES... sto i nije nesto zahtevno...
Apple nekako otpada zato sto se ono sto ja koristim tesko nalazi na Apple spravicama, obrada fotografija moze ali ovo moje tesko... tek su skoro ponovo pokrenuli AutoCAD za Apple ili bese Linux sa mrtve tacke...
razlika u kinti nije mala ali ni prevelika okolo 200us$...
HP ima 17.3`, sest zvucnika + SW i mesta za dva HDD-a, dok lenovo ima nizu cenu nesto je laksi i generalno je mobilniji...
Oba su FHD sto ce reci da se na ekranu moze prikazati prilicno toga... jos uvek razmisljam i vagam koja je varijanta bolja na duze staze... ili da mozda ipak sacekam osvezavanje ponude modela novijim 3630QM procesorom... posto kupovina sledi tek kad se vratim sa odmora...
Ali generalno volim da cujem misljenje drugih cisto da vidim drugaciji pristup i eventualno zanimljiviju ideju...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Lenovo Y580 peti model , GTX660M je par posto jača od 7850M ali opet imaš Physics , CUDA , NVIDIA ima jaču podršku za gamere!
Igranje nije primarno... Ako se uzme 17` onda moze i posao da se radi na njemu, ako je pak neki 3630qm onda ce taj laptop biti upotrebljiv duze... Trenutni dell n5010 je dovoljan za neku generalnu upotrebu, muzika internet, filmovi, pes ali koristiti autocad i/ili civil 3d na njemu je skoro nemoguce...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Na njemu,zasto tako skup laptop :: :: Mozesh za 30% manje para isto da nabodehs i7 i slabiji grafiku(koja je dovoljna za pes na max 60fps) :: :: :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.