Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Toshiba Tecra i slika ....
STRANA 1 OD 1
drPavlovic Toshiba Tecra i slika .... 15.06.2007. 20:00 T4727

status: user
broj poruka: 16
Kupih juce Toshiba Tecra A8-103 .. odlican laptop, super brzo radi i sve je ok, osim .. ne svidja mi se nikako slika na ekranu .. a takva je i na Tecri A8-104 .. a verovatno i na svakom laptopu koji ima Intel 945 graficki adapter.

Onda sam zvao prodavnicu da pitam jel mogu da vratim, i da mi daju neki Laptop koji ima odvojenu graficku kartu, npr GeForce 7300 i True Brite ekran.

Rekli su mi, a to sam vec i cuo na par mesta, da ti True Brite ekrani, umeju posle 3-4 sata gledanja u ekran da prave problem, tj. da malo zabole oci ..

sve u svemu, kad uporedim sliku na ovoj Tecri, sa mojim LG 19` TFT ekranom, i MSI grafickom, hmmmm .. ne otvara mi se Laptop ..

a inace, podesavanja su prilicno `skromna` na Tecri, moze da se podesi samo osvetljenje :(((

Mozda ako bih podesio i kontrast, boje ne bi bile ovako isprane i blede ??

pozdrav,
u potpisu: blago razocaran
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik 15.06.2007. 20:36 #21798

broj poruka: 726

Moguce je da treba malo `stelovanja` slike,prije svega treba da pogodis rezoluciju i pravu frekvenciju.
Desava se i kod znatno skupljih i boljih modela da je slika mutna a boje `isprane`,ali malo korekcija u Display properties - Settings - Advanced to rijese.Monitori kod laptopova cesto prikazuju `normalan` kvalitet slike samo na jednoj vrsti podesavanja.
Podesavanja na samom monitoru nijesu od velike koristi,ali probaj i tu nesto da nadjes.
Problem moze biti i u drajverima grafike,jesi li siguran da su dobri?
vampirbg ... 16.06.2007. 03:15 #21805

broj poruka: 711
Kakva je slika kad na laptop nakacis tvoj monitor?

drPavlovic e ovako 16.06.2007. 18:10 #21845

broj poruka: 16
procitao sam vase predloge i krenuo da trazim po setovanjima .. LM, dobitak sam video odmah, cim sam promenio Aero-Temu Viste i stavio `Windows Classic` , i skinuo smooth-edge na fontovima .. odmah je slika bila ostrija. Sad fali jos malo, da dobijem skoro istu sliku, kakvu sam imao sa standardnim racunarom (MSI grafika sa 5600 chipsetom).

Mozda cu dobiti takvu sliku ako na laptop instaliram drivere za externi monitor ?

pozdrav i hvala za savet
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs