Imam Dell Vostro A840 sa Celeron 560 procesorom na 2,13Ghz ,skontao sam da mogu jeftino da nabavim neki Dual Core ili C2Duo za njega pa me zanima vase misljenje,ima li smisla to raditi i i da li ce mi svaki procesor koji je socket PPGA478 radiiti na njemu?
Treba ti Core2 Duo za Socket P Ali jedini koji mogu da rade na toj ploci su oni sa FSB-om 667MHz Znaci T5450, T5550, T5750 .... T7300 i T7500 bi mozda mogli da rade ali je to pitanje cipseta zato sto im je FSB 800MHz Obavezan je naravno upgrade biosa pre bilo kakve nadogradnje
Chipset je Intel GM 965 with ICH8M ,bar tako pise na sajtu...a kako da upgradujem bios?,video sam da ima na njihovom sajtu da se skine,ne znam dal je to to?
Nadjoh na Intelovom sajtu da podrzava `533 and 800 Mhz` FSB sto znaci da bi mogao taj T7500 ,samo jos da mi neko kaze kako da upgradujem Bios i I`am redy to go :-)
I Windows 7 ce ti super raditi, neko duze vreme neces morati da ga apgrejdujes. Kada si vec u zaletu, dopuni ga sa 2 ili vise giga rama i imaces bombona masinu. BIOS apgrejdujes tako sto ga skines sa Dell sajta i pokrenes program.
Sad nadjoh na Intelovom sajtu da tog chipseta ima dve verzije GM965 i GME965...i sad sam vec u dilemi da lli bi radio T7500,njega sam mislio da uzmem,ima za dve-dve ipo hiljade po oglasima...
:: :: :: bilo bi dobro da prvo probas cpu pre kupovine .. dali ce raditi na ploci .. :: :: pw sekcija za napajanje je santa rosa chip pa moze da napaja CD i C2D cipove . :: :: clock chip podrzava 533, 667 i 800 mhz fs :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.