Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Prosuo vodu po laptopu ...
STRANA 1 OD 1
Neurotic Prosuo vodu po laptopu ... 07.08.2012. 13:54 T46995

status: user
broj poruka: 5

E ovo se desilo, prosuo sam casu vode po laptopu, bio je ukljucen i radio je, na delu tastature gde su brojevi je najvise vode otislo, nisam odmah izvadio bateriju.. Ekran svetli belo i ima ogromna crna mrlja u sredini, da li neko moze da pretpostavi sta je otislo? u servisu je vec neko vreme i niko mi ne javlja nista.. Unapred zahvalan na odgovorima...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Postoji par stotina hiljada modela laptopova 07.08.2012. 14:18 #434934

broj poruka: 9420
Raznih proizvodjaca, sa raznim tastaturama i nekoliko stotina tipova ekrana.

F650GS Dakar

Neurotic re: 07.08.2012. 14:20 #434935

Da u pravu si, LENOVO G580 :)

gilopile ... 07.08.2012. 14:53 #434940

broj poruka: 9459
Za sada je nemoguce reci sta je otislo. Kao sto znamo, voda je dobar provodnik i sve zavisi gde je i u kolikoj meri doprla. Moze biti gotovo svaka komponenta na ploci, jer nije uobicajen kvar, vec je random negde doslo do otpora koji je prouzrokovala tgecnost. Jedino ostaje da se dobro osusi i ako ne upali, mora da se krene sa mukotrpnom dijagnostikom, ali znaj da je jako mala sansa da to proradi, jbg. U krajnjem slucaju se proda u delovima, dysplay, HDD, optika, wireless...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Daum .... 07.08.2012. 14:59 #434941

broj poruka: 12794
Zato kupiš HP koji ima odvode za takve slučajeve, mada koliko se greju voda će da ispari pre nego što dodje gde ne treba.

codeus Re: .... 07.08.2012. 16:31 #434954

broj poruka: 4054

ti odvodi funkcionisu ko yugo na antarktiku ..

hp placen 1000e pre 3 meseca .. udavila je casa ice tija od breskve .. problem je sto je odvod 1cm od bridza .. i ode ispod njega .. oksidiraju kontakti za 24h ..

:: Zato kupiš HP koji ima odvode za takve slučajeve, mada koliko se greju voda će da ispari pre nego što dodje gde ne treba
:: __________________
:: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K
::
Neurotic re: lenovo g580 17.08.2012. 00:20 #436278

LCD displej je zveknuo, sve ostalo normalno radi, u ovlascenom servisu traze 16000. Da li neko zna gde bih mogao da odnesem lap, pa da to bude malo jeftinije, s obzirom da je cena malo visoka (ako je ikako moguce).
Jer realno, za 16000 mogu da kupim nov bajs :D
VMARC Mozes da kupis bajs... 17.08.2012. 02:04 #436281

broj poruka: 9420
Ali ne mozes da lupis lap .-)
Najjeftinije sto se moze naci je 85€ sa ugradnjom, medjutim usteda od nesto vise od 5000 din. ti ne pravi razliku i za nju na mozes kupiti bajs, ali mozes izgubiti garanciju.
Dakle ili 5k u dzep i cao garancija, i 16K iz dzepa i sve je kao sto je nekad bilo.... .-)

F650GS Dakar

luja-88 Re: 17.08.2012. 02:10 #436282

broj poruka: 1636
Imas na PCB oglasima za 85e nov, sa garancijom. Koristi pretragu .)

@VMARC
Nigde nije naznaceno da racunar jos uvek ima garanciju, kao ni da je nosen u ovlascen servis.
Neurotic ojha 28.08.2012. 17:37 #438018

I tako stigao laptop danas sa servisa, uredno zamenjen lcd displej placeno 16k dinara.Resio sam da se resim windows 7 starter editiona i instalirao sam win7 ultimate i problem je sledeci, posle prvog restarta ili posle instaliranja drajvera pa restarta pojavljuje se plavi ekran... da li ne ko zna zasto se ovo desava?
imam puno iskustava sa dizanjem sistema ali mi ovo sada niakako ne ide u glavu sta bi moglo da bude.. ako neko nesto zna... hvala....
codeus Re: ojha 28.08.2012. 18:19 #438023

broj poruka: 4054

neuroticni pijes bsod .. a sta pise na bsod-u .. koji code ?

:: I tako stigao laptop danas sa servisa, uredno zamenjen lcd displej placeno 16k dinara.Resio sam da se resim windows 7 starter editiona i instalirao sam win7 ultimate i problem je sledeci, posle prvog restarta ili posle instaliranja drajvera pa restarta pojavljuje se plavi ekran... da li ne ko zna zasto se ovo desava
:: imam puno iskustava sa dizanjem sistema ali mi ovo sada niakako ne ide u glavu sta bi moglo da bude.. ako neko nesto zna... hvala....
Neurotic ne znam sta je bsod 29.08.2012. 13:52 #438109

realno nikada nisam imao ovakav problem, nisam expert sto ce reci danas svako zna da digne sistem..
znam samo da dignem sistem, lap lepo radi, dodju drajveri i programi, posle restarta op eto ga plavi ekran... kao sto rekoh skoro je zamenjen lcd displej.. da nesto nije leglo kako valja ne bi radilo, stvarno ne znam o cemu se radi, da podsetim radi se o lenovo g580 laptopu uzet iz telenora...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs