da li neko ima iskustva sa njim? Ne znam kako bi mogao da ga koristim u Srbiji, jel ima nekih ogranicenja itd? Pitam zato sto vidim da mu memorija nije neka, nema ni dodatak za memorijske kartice, nego je sve preko neta na google storage. Sve je to lepo ako si u americi ali sam u Srbiji i nemam non stop WI FI. Cini mi se da nema ni SIM slot. Imam coveka koji bi mogo da mi donese iz SAD pa ne znam da li da ga kupim.
da nema SIM slot i da nema mogucnost nadogradnje memorije, ali veoma brzo parce hardvera za relativno male pare. A sto se tice WiFi-a, makar u BGu vec dosta buseva ima FREE WiFi, ako uopste koristis GPS :D
Isto imam kombinaciju za nabavku iz Amerike i uzimam ga definitivno pa cu ga probati i ostaviti utiske. Mada mozda ipak sacekam verziju od 10 inca.
Antec 900 Creative X-Fi Xtreme Seasonic X850KM Intel i5 3570k + Mega ASUS P8Z77-V LX Patriot 4x2 Gb 1600 MHz WD320 + WD640 + SamsungF3 1,5Tb MSI GTX560Ti Twin Frozr III HAWK LG 42LV5590
kolko kapiram ima opciju GPS-a? Jel to funkcionise mimo interneta ili moram da budem povezan? Ne znam, nisam nikad koristio GPS? Hoce li to raditi u Srbiji?
Koliko ja znam funkcionise preko satelita ili tako nesto, nemas potrebe za internetom.
Mada ja na fonu naprimer za Google Maps odem jednom na net ucitam mapu i mapa ostane sacuvana u kes memoriji i mozes uci posle u nju bez povezivanja na net.
Cenim da ce tako biti i na ovom tabletu.
Antec 900 Creative X-Fi Xtreme Seasonic X850KM Intel i5 3570k + Mega ASUS P8Z77-V LX Patriot 4x2 Gb 1600 MHz WD320 + WD640 + SamsungF3 1,5Tb MSI GTX560Ti Twin Frozr III HAWK LG 42LV5590
Imas ovako dve vrste GPS-a, a to su triangulacija i A GPS.
Triangulacija kao sto sam znas odredjuje tacan polozaj putem takozvanog digitalnog kompasa, odnosno povezes se na net i znas koordinate.
Drugi tip je A GPS, odnosno assisted GPS gde se pozicija odredjuje iskljucivo putem satelita.
Nexus 7 poseduje A GPS koliko sam skontao po ovim revieovima poseduje A GPS, ako stoji neko resenje tipa Garmin gde skines mape, odredis gde ides i eto radi ti GPS.
Inace trenutno najbolji tablet na trzistu za cenu je taj Nexus 7 i ako ga uzmes neces pogresiti. Ako ti treba telefon vidi rodjaku da ti uzme i Galaxy Nexus koji je 350$ putem Google Play Store-a.
Mene odusevio hardver i cena - ali mi smeta sto imaju malu i neprosirivu memoriju (8-16 gb) - a oslanjaju se na online google storage. A pri tom nemaju SIM. Mislim malo je apsurdno da se oslanjas na WI FI. Njega negde ima negde nama a nema ga na mnogim mestima, a mobilna telefonija je maltene svude prisutna. Znaci da si zaglavljen sa 8 gb memorije osim ako ne uhvatis besplatan wi fi. Bemliga, nisam pametan sta da radim.
Cekaj jel ti hoces tablet? Prvo tablet sa SIM karticom ti kosta 200 e vise sa slicnim hw-om, jos ako se na to doda prica da se takav tablet uzima uz mesecnu pretplatu ode cifra u nebesa.
Prvo vidi da li ti treba tablet ili ne, ali cisto da znas, ja sa iPad-om komp ne ukljucujem cim ustanem, jer na njemu jutarnji surf odradim sasvim lagano, komp ukljucujem samo kao treba nesto ozbiljnije da uradim ili da igram neku igricu.
Ako uzimas uzmi 16GB.
Pozdrav!
:: Mene odusevio hardver i cena - ali mi smeta sto imaju malu i neprosirivu memoriju (8-16 gb) - a oslanjaju se na online google storage. A pri tom nemaju SIM. Mislim malo je apsurdno da se oslanjas na WI FI. Njega negde ima negde nama a nema ga na mnogim mestima, a mobilna telefonija je maltene svude prisutna. Znaci da si zaglavljen sa 8 gb memorije osim ako ne uhvatis besplatan wi fi. Bemliga, nisam pametan sta da radim.
Moram da te ispravim:),preko GPS-a se kacis na satelite a preko A-GPS-a dobijas informacije o poziciji preko baznih stanica(koje imaju GPS prijemnike) putem triangulacije.Za A-GPS treba manje vremena za nalazenje pozicije,moguce je nalazenje pozicije bilo gde(gde ima signala mobilne) ali ti za to treba SIM kartica.
___________________________________ ERIN GO BRAGH
:: Imas ovako dve vrste GPS-a, a to su triangulacija i A GPS :: :: Triangulacija kao sto sam znas odredjuje tacan polozaj putem takozvanog digitalnog kompasa, odnosno povezes se na net i znas koordinate :: :: Drugi tip je A GPS, odnosno assisted GPS gde se pozicija odredjuje iskljucivo putem satelita :: :: Nexus 7 poseduje A GPS koliko sam skontao po ovim revieovima poseduje A GPS, ako stoji neko resenje tipa Garmin gde skines mape, odredis gde ides i eto radi ti GPS :: :: Inace trenutno najbolji tablet na trzistu za cenu je taj Nexus 7 i ako ga uzmes neces pogresiti. Ako ti treba telefon vidi rodjaku da ti uzme i Galaxy Nexus koji je 350$ putem Google Play Store-a :: :: Pozdrav!
Jel ima nekih naznaka kada će ...i da li će uopšte
05.08.2012. 12:40
status: user broj poruka: 911
biti dostupan kod nas, legalno? Nailazim po netu na info da, s obzirom da se distribuira preko asusa, trebalo bi i kod nas da bude dostupan uskoro. Meni odgovara i verzija od 8gb, 5 i po gb mi je sasvim dovoljno. Treba mi za surf, muzikicu i neke sitnice koje bi radio bez aktivacije desktopa ...Uzimam ga prvi dan čim bude dostupan kod nas. Ako to bude uskoro. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
gile nisi u pravu ovo za gps .P kelt te ispravio .D
Kao što kažu ljudi, uglavnom su tableti koji podržavaju i 3G internet skuplji jer imaju i modem. ali verujem da ces moci preko USB-a i nekog hakovanja i rutovanja da nakacis na njega externi USB modem, što je budževina ali funkcioniše. kao što kolege savetuju prvo se odluči da li ti je neophodan tablet i šta misliš sa njim, a ja da sam na tvom mestu uzeo bih ga, svakako ćeš ga dobiti za manje pare nego što se prodaje ovde, izgustiraj ga malo,vidi da li ti odgovara to što ima `samo` 16 gigabajta i wifi pa ako ti ta ograničenja budu smetala turi ga na oglase i bez problema ćeš povratiti sve pare, ako ne i više .P mada kontam da će ti se svideti i da češ ga zadržati.. jbg to su takve stvari .P
ja sam dobio Galaxy Note koji je za malo tablet, i u početku sam bio u fazonu WTF koji će mi k. ovo, ogroman je bla bla, posle 3 dana ne mogu da pogledam ni jedan drugi telefon dok o tabletima ne razmišljam jer mu ovo dođe ko najbolje iz dva sveta .P a ako pak oćeš i fon onda razmisli i o galaxy neusu ili o noteu koji je malo veći .)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.