MS office na Androidu (GalaxyTab-u) / Mac OSu (IPad-u)
STRANA 1 OD 1
strela75
MS office na Androidu (GalaxyTab-u) / Mac OSu (IPad-u)
01.08.2012. 14:49
T46913
status: user broj poruka: 1589
Molim za razjasnjenje sledecih nedoumica: - da li je moguce editovati dokumente napravljene na kompu u Microsoft Office-u, na tabletima sa Androidom ili MacOSom - koji programi su najbolji za editovanje MS Office dokumenata (po sistemima) - koji program je najbolji za stvaranje / pregled PDFova (po sistemima) - koji sistem je bolji za ovakav posao (Android ili Mac OS)?
Jos jedno pitanje: ko je uvoznik Apple proizvoda kod nas? (ako odluka u firmi padne na Apple)
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
1,2) Da, za android imas QuickOffice, DocumentsToGo i Office suite, rade solidno. Vidjao sam i za iOS slicne aplikacije, ali iOS koristim maltene samo za neke igre i muziku, tako da ne mogu da ti pomognem oko njega mnogo. 3. Za pregled PDF-ova na androidu mi najvise odgovara ezPDF, jer stvarno radi k`o zmaj. A za kreiranje istih, imas Adobe Create PDF. A pdf reader-a za iOS ima kol`ko hoces, ali ne znam koliko je kreiranje elegantno izvedeno zbog same zatvorenosti sistema. 4. Preporucio bih ti android zbog slobode koju sistem pruza a i jednostavnosti pristupa fajlovima, tj, zakacis tablet na komp i on ce ga videti kao usb i mozes lepo sa kompa da sredjujes fajlove, a za iOS ti je potreban iTunes i jednostavno je po meni komplikacija za bilo kakav transfer fajlova, osim ako neces da radis jailbreak i da se zajebavas, ali opet po meni nije jednostavno koliko drag and drop.
iOS radi takodje lako preko usb-a ali je potreban iFunbox program od par mb, a sigurno u firmi se neće cimati sa jailbreakovanjem. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Moguce je editovati Office dokumente na tim sistemima.
Android imas Quick Office, ali mozda ima bolja alternativa, na Mac OSX-u imas Office for Mac koji nema pola opcija u odnosu na onaj na Windows-u i na kraju za iOS imas Pages, Keynote i Numbers koji mogu editovati word, power point i excel file-ove, takodje mislim da postoji i quick office.
Adobe Reader je najbolji za sve sisteme, a imas za stvaranje i editovanje na Windowsu Acrobat i Nitro PDF, na Androidu nemam pojma kao i na OSX-u (trebalo bi da na OSX-u radi takodje Acrobat) i na iOS-u PDF Expert - 10$ aplikacija.
Najbolji sistem je Windows. Ako gledas Android sa nekim Transformerom i OSX na Mac Book Air-u onda moj glas ide za Mac :).
iStyle, Apcom i Macola, za Apcom nisam siguran da li vise postoji jer su oni povezani sa iStyle-om, vidi sada se nude neki popusti ako se odlucis na ta resenja.
Ja koristim Beam pdf reader na htc-u (android) nije za dz.
01.08.2012. 19:11
status: user broj poruka: 7720
kao ubedljivo najbrzi i ima txt i graficki mod za pdf.Android je pristupacniji PC-u i ima mnogo programa za dz.Na androidu imas Olive office za dz.Inace pored te brzine Beamreader ,ucitava kao na PC-u kad otvaras ,dobar je fazon ako citas neki pdf koji ima 200 strana i stao si na 22 strani i izadjes iz njega sledeci put kada otvara taj isti dokument otvara na 22 strani ,tacno tamo gde si stao.Ima medicina za njega.
... ono sto ne razumem jeste - i kod androida i kod iOSa se spominju marketi, sto me asocira na kupovinu (programa). E sad me interesuje, gde se vise love puca da bi se radilo u Office-u/ koristio internet i email / pravili i citali PDFovi - Android ili iOS? Kakva su iskustva?
+ Koji je sistem lakse podesiti (naci WiFi i ulogovati se, koristiti programe, povezivati na komp,...) - neznalicama, koji ce isti koristiti? (naslucujem android, ali korisnici preuzmite rec)
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Mislim da su cene tu negde, a dobar deo aplikacija postoji i za Android i za iOS (recimo quickOffice) i u vecini slucajeva imaju iste cene, s tim sto iOS ima malo veci izbor - sto ne znaci da ces uvek naci bolju aplikaciju na iOS-u.
A sto se podesavanja i koriscenja tice - tu su negde - kacenje na WiFi se na oba sistema radi u par klikova\dodira s tim sto na android-u ide malo brze jer mozes direktno sa home screena, dok na iOS-u moras u settings>wifi ( u principu mozes i sa iOS-a direktno sa home screena ali ti za to treba programcic SBSettings za koji mora da se radi jailbreak, a sada ne znam koliko ti je to prakticno jer ce da to bude firmino vlasnistvo, kao sto rece Daum)
E sada jos jedna stvar koja mi se svidja na Androidu je sinhronizovanje imenika, kalendara i svega sa google nalogom, ima i Apple tu funkciju ali jednostavno mi deluje da je na Androidu elegantnije uradjena, naravno nekom se vise svidja vise funkcionisanje iOS-a ali to je stvar ukusa.
A sto se povezivanja na komp tice, kao sto sam rekao, favorit mi je Android jer se kaci na komp bez ikakvih drajvera i programa i imas pristup celom sadrzaju uredjaja. Ni iTunes nije preveliki pain in the ass, ali par puta sam imao previse petljancije sa njim oko prostih stvari, tako da svaki put kada preko njega treba da nesto instaliram uhvati me blaga jeza. Sada sam probao iFunbox, ali zahteva iTunes - tako da ti on ne gine ako se odlucis za iOS.
Da ti skratim... ako uzimaš Android tablet dobijaš već integrisan Quick Office jer je program vlasništvo Googla. Za iPad se plaćaju njihove Office aplikacije.
Market se spominje jer se nabavljaju aplikacije sa istih ali ne naplaćuju se sve. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Android je jeftinije resenje i manje podlozno tweakovanju :). Ali ako mene pitas CEKAJ, u oktobru MS launchuje zamisli tablet koji ce na sebi imati preinstaliran cistokrvni Office, klasicne radnje tipa Wi Fi, koriscenje programa je laganica, ali za to povezivanje na komp ne znam kako je reseno na WP 8, verovatno kao na Androidu.
Cekao sam ponude i za iPad i za Androide. I, priblizno su tu negde. (prodavac iz iStyle-a za iPad rece da ima office za 8$)
Da zakljucimo ovu diskusiju sledecom preporukom: koji biste mi konkretno (u ovom trenutku) tablet preporucili, da je 10`, da ima (ipak) 3G (za karticu mobilne telefonije, sa izlaskom na net)?
Unapred hvala.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.