Znaci doneo mi je drugar njegov laptop da mu instaliram novi windows Acer Aspire 5742 reko prvo da ubacimo zadnji bios 1.29 a imao je 1.04 pred kraj ubacivanja biosa lap. je samo zablokiro i posle nekoliko minuta je se ugasio. Kad pritisnemo dugme za paljenje svetle indikatori da je ukljucen ali ekran je crn posle minut laptop se ugasi i to je to dok nepritisnes dugme za paljenje. Da li se ovo moze nekako srediti da laptop proradi ili je gotov?
Jesam nego me lik pita da li znam nekog ko bi mu to mogao srediti? Realno mislim da njegovi delovi vrede tih 120e. za kolko smo mu ga prodali. Pa ako moze neko da mu pomogne jer drugar koji ga je prodao posto nema na njega vise garanciju hoce da uzme sebi neko do 350e. a nece da ulaze vise u ovoga.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`
:: :: probaj recovery proceduru . :: :: skini bios fajl (.fd) i prekopiraj ga na FAT16 flas :: :: skini baterj :: izvuci A :: :: flashku ubodi u desni us :: :: stisni power dugme i drzi 10s (bez struje :: :: stisni i drzi FN+ECS (neka ti se zalepe prsti za ta dva tastera jer ih neces pustati 30s :: :: ubodi A :: :: stisni powe :: :: kad se zavrti cpu fan pusti FN+ES :: :: gledaj dali svetli i trepce usb flash .. ako trepce ostavi par minuta da se preflesuje .. sam ce se restartovati i bice slike :: :: ako se nista nedesi u roku od 5-6 min .. mora rucni reprogra :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.