Potreban laptop za rad na gore pomenutom programu! Pozeljno je da ima displej 17,3``. Budzet je 50000 din, mozda koji dinar (+) i verovatno bi kupovina bila na rate! Sta pazariti a da bude nesto valjano, u moru proizvodjaca!? Hvala
Ovaj je dobar,Dell Inspiron N7110 Intel i3 procesor,nvidia Gt 525m 1gb.graficka i 4gb.ddr3 rama,17,3 monitor. Sasvim dovoljno za CAD i ProE,Catia,Solid Works programe. U E^^ju 53k.
Ja sam zavrsio kurs na duplo gorem [ Mechanical desk top ]
Cini mi se da taj i3 vise nije dovoljan za novije verzije AutoCAD-a...
Moj laptop je i3 i stuca sa AutoCAD 2012 i Civil 3D 2012... i to pored 8Gb memorije + SSD... Sto se kaze radi to ali ne bas tako glatko kao i7...
Sve jedno bih ti preporucio da ides na i5 (iako je to isto sranje 4 jezgra bez grananja) ili ako se ima novaca na i7 koji je druga prica posto ima 4 jezgra po 2 grananja...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ovaj je dobar,Dell Inspiron N7110 :: Intel i3 procesor,nvidia Gt 525m 1gb.graficka i 4gb.ddr3 rama,17,3 monitor :: Sasvim dovoljno za CAD i ProE,Catia,Solid Works programe :: U E^^ju 53k :: :: Ja sam zavrsio kurs na duplo gorem [ Mechanical desk top :: :: :: ________________ :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: ::
@abner Ne znam koliko su ti komplikovani modeli, ali ja u Solidu mogu da upregnem e8400 samo pri nekom final renderu i sklopu koji ima preko 50 delova, i3 je mnogo brzi, i5 i i7 su tek prica za sebe :).
Ako mislis da ista ozbiljnije radis na 15` ili pak 17` prevario si se samo tako :). Videces ubrzo da ce ti trebati jedan a nekad i dva eksterna monitora.
Pozdrav!
:: :: :: :: Mozda i ovaj upadne u razmatranje, mana je samo sto je displej manji.. :: :: http://is.gd/dyrfo6
Ako je samo to problem i to moze da se sredi, po potrebi kacimo i eksterni Bitna mi je masina, da koliko toliko radi valjano! Za neku polu-profi varijantu, ipak sam ogranicen sa novcem...jbg!!
:: Ako mislis da ista ozbiljnije radis na 15` ili pak 17` prevario si se samo tako :). Videces ubrzo da ce ti trebati jedan a nekad i dva eksterna monitora :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: Mozda i ovaj upadne u razmatranje, mana je samo sto je displej manji.. :: :: :: :: http://is.gd/dyrfo6
Ista kolicina gotovine samo sto taj i5 ima 4 fizicka jezgra koja i3 nadoknadjuje grananjem 2+2...
Razliku mozes da primetis samo u tom renderu koji si napomenuo... u realnom radu i uobicajenom koriscenju nema razlike, cak sta vise moje subjektivno misljenje je da je moja masina i3 bila bolje utegnuta nego kolegin i5 sa boljom grafikom... oba su DELL n5010 (kolegin je n5110)... (vrlo moguce zato sto ja ne volim da mi racunar svako malo nesto unapredjuje, da sljasti da ima ovo i ono sto ce mi trebati jednom u sedam godina... da AV proverava sve i svasta... ali su zato sve zadate komande skoro trenutne...)
Jopet, iskustveno tvrdim da je AutoDESK `bilo sta` 2012 znacajno veci zderac resursa racunara i da je na mom laptopu primetno sporiji nego prethodne verzije...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: @abner Ne znam koliko su ti komplikovani modeli, ali ja u Solidu mogu da upregnem e8400 samo pri nekom final renderu i sklopu koji ima preko 50 delova, i3 je mnogo brzi, i5 i i7 su tek prica za sebe :) :: :: Pozdrav!
U pravu si, mada mislim da je cak i i5m (Sandy) Dual, ali nisam 100% siguran.
Sto se tice zdranja resursa, na faksu smo nesto crtali u 2D (kao crtali) u ACAD 2012, komppovi su fazon Intel Celeron Single Core pre ~7 godina, jeste da se pokrece duze ali u 2D modu se ponasa super, sve izvrsava jako brzo :). Inace tada sam se malo dublje upoznao sa ACAD i moram ti priznati da si bio u pravu, lepo je resen program za 2D crtanje, 3D mi se ne svidja uopste.
Pozdrav!
:: i3M i i5M su manje vise isiti djokson.. :: :: Ista kolicina gotovine samo sto taj i5 ima 4 fizicka jezgra koja i3 nadoknadjuje grananjem 2+2.. :: :: Razliku mozes da primetis samo u tom renderu koji si napomenuo... u realnom radu i uobicajenom koriscenju nema razlike, cak sta vise moje subjektivno misljenje je da je moja masina i3 bila bolje utegnuta nego kolegin i5 sa boljom grafikom... oba su DELL n5010 (kolegin je n5110).. :: (vrlo moguce zato sto ja ne volim da mi racunar svako malo nesto unapredjuje, da sljasti da ima ovo i ono sto ce mi trebati jednom u sedam godina... da AV proverava sve i svasta... ali su zato sve zadate komande skoro trenutne... :: :: Jopet, iskustveno tvrdim da je AutoDESK `bilo sta` 2012 znacajno veci zderac resursa racunara i da je na mom laptopu primetno sporiji nego prethodne verzije.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: @abner Ne znam koliko su ti komplikovani modeli, ali ja u Solidu mogu da upregnem e8400 samo pri nekom final renderu i sklopu koji ima preko 50 delova, i3 je mnogo brzi, i5 i i7 su tek prica za sebe :) :: :: :: :: Pozdrav!
U 2D i Bože pomozi, ali u 3D je spor sačuvaj Bože, slabi su ti procesori za CAD 2012. Ja u firmi radim na C2D, takođe na 2012, a kući na i7...razlike su nebo i zemlja. Inače između i3 i i5 mobile, razlike su samo u turbo modu, koji i3 nema(oba su 2 cores, 2 threads).
Ja radim u SolidWorks-u, na takmicenju gde imas par komplikovanijih delova, jedan masinski deo sa 5 do 6 pogleda. Kada takvih par sklopis dobijes sklop, to je radila masina koja je bila bazirana na nekoj kelerabi od pre par godina koja je kostala 1000 dinara. Komp je imao 2 GB rama, radi malo sporije, ali sasvim zadovoljavajuce.
Ako se rade komplikovaniji delovi od preko 50 delova u sklopu tu vec dolazi u pricu jaci hw, ova boranija koja ti treba za ucenje sasvim solidno ce da radi i na C2D.
Pozdrav!
:: U 2D i Bože pomozi, ali u 3D je spor sačuvaj Bože, slabi su ti procesori za CAD 2012. Ja u firmi radim na C2D, takođe na 2012, a kući na i7...razlike su nebo i zemlja. Inače između i3 i i5 mobile, razlike su samo u turbo modu, koji i3 nema(oba su 2 cores, 2 threads) :: :: ::
:: U 2D i Bože pomozi, ali u 3D je spor sačuvaj Bože, slabi su ti procesori za CAD 2012. Ja u firmi radim na C2D, takođe na 2012, a kući na i7...razlike su nebo i zemlja. Inače između i3 i i5 mobile, razlike su samo u turbo modu, koji i3 nema(oba su 2 cores, 2 threads) :: :: ::
Uopsteno sto se tice autodeskovih prizvoda kod mene malo stuckaju, instalirao sam inventor 2013 i u sustini lepo radi ali imam stalni osecaj blagog kasnjenja, dok solidworks 2010 leti, inace imam PII 940. Ono sto primetih npr na poslu mi i3 (desktop) osetno brze izbaci u pdf nego kuci PII iz solida.
Još ja krenuo da ispravim abnera i htedoh da napišem(2,4) jer je on napisao istu stvar. Iscrpljenost. Hvala na korekciji.
:: ipak su 2 cores, 4 threads :: :: :: ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass :: :: :: U 2D i Bože pomozi, ali u 3D je spor sačuvaj Bože, slabi su ti procesori za CAD 2012. Ja u firmi radim na C2D, takođe na 2012, a kući na i7...razlike su nebo i zemlja. Inače između i3 i i5 mobile, razlike su samo u turbo modu, koji i3 nema(oba su 2 cores, 2 threads) :: :: :: :: :: ::
Sve što sam rekao za CAD2012 važi i za Inventor 2012 na C2D. Zna da iznervira poprilično.
@gile Nemam na poslu Solidworks da bih ti rekao kako radi na C2D, za učenje je pretpostavljam dovoljna i slabija mašina. Za ozbiljan rad ipak treba nešto sa bar 4 jezgra(thread-a).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.