Odlucih da uzmem neki jeftiniji tablet racunar , pa me interesuju vasi predlozi. Znaci tablet bi koristio za filmove , muzika , net, mozda neka flesh igrica vazno mi je da otvara flesh player aplikacije , da moz skayp , , da je android 4.0 i da nije veci od 8,5 inc, ono ostale zancije koje vec podrzava android. Budzet mi je od 10000-12000 max , ako ima za te pare da se uzme nesto preporucite slobodno .
Pre par dana predstavljen Google Nexus 7 kreće u prodaju sredinom jula, u svetu će biti 200$ i nijedna 7-ca sada ne može da mu parira.
Ako ti je baš sad zapelo, najipslatljiviji mali tablet ti je Prestigio 5080C Pro za 14900 u tempu.
8 inča, ima 1GB ram i 8GB NAND, ICS 4.0.3, pristup Marketu, tj. Google Play-upušta bez ikakvih problema Full HD MKV, ima HDMI out. Jedino trenutno sa Skype-om postoji problem da moraš koristiti slušalice, a ne integrisani zvučnik.
Gore pomenuti BlueBerry je lošiji od Prestigia - DC procesor mu ništa ne znali jer ima samo 512MB ram što je jako malo za ICS, plus mu je rezolucija ko na mobilnom telefonu, ima manji ekran, 4GB flasha naspram 8GB kod Prestigia i uz Prestigio u paketu dobiješ finu futrolu. Takođe, BlueBerry NetCat tableti nemaju baš slavnu istoriju, uglavnom su bili krševi, ne znam za ovu najnoviju seriju.
Mada bih ja stvarno sačekao, počeće za jedno mesec dana i Nexus 7 da donose kod nas. Tegra 3 quad core, IPS ekran, Android 4.1 Jelly Bean, previše je napredan u odnosu na bilo koju drugu 7cu i sl. tablete, a svega 200$.
Inače, na Benchmarku imaš finu sekciju o tabletima (mada ima malo mnogo prepiranja, al bože moj, forum je :), prelistaj malo, videćeš za večinu modela šta valja i šta ne.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.