Koristim laptop Asus Emachines oko godinu dana, i u zadnjih nedelju dana, ponekad sam od sebe ode u standby tokom koriscenja. Monitor zablicne crno nekoliko puta, i onda bez upozorenja ode u standby. Menjao sam power options i dalje nastavlja da blica. Baterija je u redu, vadio sam je samo jednom i sve normalno radi. Nemam vise ideja sta bi moglo da ubde. Unapred zahvalan na odgovoru.
može biti baterija...dešava se. Meni recimo piše da baterija na 0% popunjenosti a radi još dvadeset minuta. Kada sam od drugara dobio drugu bateriju čisto da vidim radi li gasila se na 15% bez najave. Iskopaj na netu tutorijal kratak o resetovanju merača baterije.
Ako to ne pomogne uđi u podešavanja power plan-a. Idi na change plan settings i vidi na koliko ti je vremenski namešten da ide u stendbaj. Moguće je da ti tu stoji 5min ili tako nešto.
Ukoliko ni to ne pomogne reinstaliraj sistem :D. support normality
Proveri temperaturu. Možda se pregreva, prethodnih dana je bilo prilično toplo. Većina laptopova ima zaštitu od pregravanja i kada procesor dostigne određenu temperaturu, laptop se sam isključi preventive radi.
Pre mesec dana sam ubacio novi HDD u laptop i to rasklapanje sam iskoristio da se poazabavim higijenisanjem... Ocistih prasinu gde god sam stigao (nisam skidao plocu) i od tada sam miran i mogu da igram PES 2012 (koji i nije nesto zahtevan) do mile volje a pre toga se gasio na svakih 20tak minuta, taman da zavrsim partiju i ajd Jovo na novo...
Tako da sam pre higijenisanja a zarad igranja u tropima pravio PINGVINO temperaturu...
DELL Inspiron n5010... Igras fudbal i od jednom prvo nema zvuka pa zatim ni slike...
Da popizdis...
Ali iskren da budem sa originalnim DELL vozacem za grafiku nema problema... verovatno je bolje sinhronizovan sa `cincilatorom` te `tandrlicama bez premenjace`... mada tu i `cucukoc` moze dosta da doprinese...
No sve u svemu nema toga sto malo higijene ne moze da popravi...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Zar ne pocnu da piste ili izajde neko upozorenje sto se tice temperature :: ili je to samo na ovim novim fensi laptopovima :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
ajd za pocetak da izbacimo baterju .. izvadi baterju i ostavi lap samo na punjacu ... da li se i onda gasi ? da li se to desava u aktivnom radu .. dok nesto kucas ili mrdas mis ?
e ovako nasao sam nekako opciju za podesavanje poklopca na Do nothing.. Cak i tada ekran trepce, al opet hoce da ode u standby, ekran zacrni, ali posto sam stavio na Do nothing, samo nastavim da ga i dalje da ga koristim.. Taj problem nastaje dok koristim laptop, facebook, youtube, gledanje filmova, igranje igara, itd itd.
Sad ne odlazi u standby zatoo sto sam stavio ono podesavanje poklopca sto si mi rekao na Do nothing.. Inace, i kada mi je baterija izvadjena, treptanje se nastavlja..
Onda ti verovatno senzor ima veze sa flat kablom ekrana, koji te verovatno zeza. Jel se desava nesto ako otvaras - zatvaras poklopac u toku rada… Da li je treperenje izrazenije u nekom polozaju poklopca?
To sam bas probao, i sto vise otvorim ekran, treperenje je ucestalije.. sto je vise zatvoren gotovo i da nema.. E sad koliko je problem veliki, i jel moze to da se popravi i ako moze ?
Nije veliki. Ili reparacija flat kabla (to zavisi u kojoj je zoni crko) ili jos bolje da se nadje po oglasima polovan. Ukupna cena popravke te ne moze preci 50 eura ali je i to mnogo… Neka realna procena je do 20 eura kabl i do 10 eura zamena. Ako budes imao srece, procices sa 15 eura i besplatnom zamenom.
F650GS Dakar
:: To sam bas probao, i sto vise otvorim ekran, treperenje je ucestalije.. sto je vise zatvoren gotovo i da nema.. E sad koliko je problem veliki, i jel moze to da se popravi i ako moze :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.