Lap iz naslova se mnogo greje, ako koristim net i otvorim 4 do 5 tabova u pretrazivacu, pocne dosta da se greje, temperatura ide i preko 70 stepeni, ventilator radi, nekad brze nekad sporije, dok se ne ugreje radi sporo, posle brze, ali bude vreo.... Nema prasine, zamenjena je pasta nova, da li neko zna razlog ovolikog grejanja..?
OK. A jel se greje samo u pretrazivacima (moguce zbog flasha) ili u bilo kom iole zahtevnijem programu? Da nije neki virus? Sta kaze task menager o zauzecu procesora u tim trenucima….?
F650GS Dakar
:: :: :: jesam, sve je kao novo sad... ali on se greje nenormalno. ::
problem sa celom to serijom fcs-a je jadno odradjeno hladjenje.. doduse bazirano na nvidiom laganju da njen chipset moze bez problema da radi na 90c .. konstantno ... idioti
probaj .. mada ce izgledati cudno .. ukoliko nisi oljustio foliju sa cpu hladnjaka .. da ocistis cpu od paste .. da zamisli tamoo neide pasta !!!
radi se o tome da jedan vent koji kontrolise cpu temp treba da ohladi i cpu + nb + gpu .. ha ha ha ..
ocisti od paste pa vidi onda kako se ponasa .. ako nevalja .. ocisti hladnjak od folije (ispod folije je zvaka za seljaka) pa onda nanesi fin tanak sloj paste ..
mada ukoliko se gpu greje a imas ranije verzije hladnjaka iz 2 dela .. tj poseban hladnjak koji ide na gpu + nb i odvojeni hladnjak koji ide na cpu .. tacka u kojoj se dodiruju ta dva hladnjaka .. tamo mora biti termopad .. ako si ga mako onda nema dobar spoj (pasta tu nije dovoljna je kontakna povrsina je mala sa pastom) .. ondak moras podmetnuti parce lima/bakra da ima bolji kontakt i da temperatura sa gpu-a mzoe da se prenese na cpu ... inace ti vrlo brzo sledi crn ekran .. i smrt NB koji riknjava na 100c dok gpu trotluje tek na 105c (tako je u biosu namesteno) .. NVIDIA ..
da li neko zna sta je problem sa ovim lapom, kuler sam od sebe nekad krene da se vrti i radi normalno, a nekad se samo onako trza i nece da se vrti, lap dize temperaturu i kasnije se cak ugasi...
da li je ovde samo stradao kuler ili nesto drugo..?
Meni je tako počeo da se greje jer su termopadovi na grafičkom čipu otišli u večna lovišta a pasta nije pomogla. Ubrzo je grafička izumrla, a zamena je bila neisplativa za moju računicu.
ali on adi sasvim normalno dok se laptop ne ugreje kad se ugreje onda pocne da brljavi, nekad hoce nekad ne, a temperatura onda leti u vazduh ide i preko 80 stepeni ako bi ga pustio..
:: :: :: ali on adi sasvim normalno dok se laptop ne ugreje kad se ugreje onda pocne da brljavi, nekad hoce nekad ne, a temperatura onda leti u vazduh ide i preko 80 stepeni ako bi ga pustio. :: ::
isprobao sam ja sam kuler na labaratoriskom ispspravljacu i on radi odlicno, ali ja sumnjam da neka regulacija mu neradi kako treba na samom laptopu,..
moyda neko zna sta je stradalo, ili da pokusam da resetujem BIOS, pa da vidim onda..?
:: :: isprobao sam ja sam kuler na labaratoriskom ispspravljacu i on radi odlicno, ali ja sumnjam da neka regulacija mu neradi kako treba na samom laptopu,. :: :: moyda neko zna sta je stradalo, ili da pokusam da resetujem BIOS, pa da vidim onda.. :: :: :: ::
moj amilo pa 3515 poceo da se greje i od jednom puf, nece da se upali ekran. ja ga oteram na servis kad ono crko gpu koji je integrisan na ploci. opravka preko 20k, ja reko batali . .
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.