Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
laptop kao sekundarni pc
STRANA 1 OD 1
pierre laptop kao sekundarni pc 13.06.2012. 09:28 T46210

status: user
broj poruka: 40
Imam mali problem pri odabiru laptopa. Naime, pošto već imam desktop pc koji mi služi za zahtevnije poslove tipa rendering i igranje, laptop bih prvenstveno uzeo kao prenosni uređaj koji bih nosio na fax. Potrebno je da bez problema pokrene AutoCAD i 3DMax (i Tower6.0), i da mogu u tim programima bez problema da radim modeliranje!

Moj izbor je pao na ASUS X54HR-SX075 (koji bi me u jednoj firmi na čekove koštao 48000 gde bih za još 2000 dokupio 2GB ram-a i torbu), ali su mi pojedini prijatelji savetovali da je to mnogo para i da mi nije potrebna toliko jaka konfiguracija jer već imam desktop itd...

Zanima me vaše stručnije mišljenje po tom pitanju da li je bolje da uzimam i3 ili je dovoljan neki dualcore procesor sa integrisanom grafikom do 40.000din, i kao napomenu bih stavio da mi je potrebno da me laptop bez problema služi naredne 5 godine i da za to vreme bez problema tera ove programe.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Sta reci... 13.06.2012. 12:15 #424725

broj poruka: 1400
prvenstveno se vodi time da laptop treba da ti odradi posao i da ga ne cekas, pogotovu sto sumnjam da za to imas vremena na fakultetu. Posto zelis da bude upotrebljiv iz a 5 godina (sumnjm a da ce baterija izdrzati toliko) onda bolje idi na jaci model posto programe pisu nogama u zadnje vreme, pa ce ti neki upgrade tvojih softwarea verovatno usporiti rad.

Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan)
1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP
WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5
Frontier DIVA

Neba `Napredak` je beskonačan 13.06.2012. 14:36 #424756

broj poruka: 1197
Za 5 godina će instalacija prosečne igre zauzimati oko 100-150GB... Šta reći? Uzmi najbrži laptop koji možeš sebi da priuštiš.
pierre da razjasnimo 13.06.2012. 15:31 #424768

broj poruka: 40
To što sam napisao 5 godina sam imao u vidu da će većina programa da bude 64bitna tako da bih radije odabrao i3 jer mislim da će bez problema da se nosi sa programima. Ono što mi smeta jeste to da ovaj navedeni model ima slabu bateriju pa me samim tim zanima da li da odaberem neki model sa jačom baterijom i slabijim komponentama ili bi mi i ovaj završio posao. Ne znam koliku ulogu ima baterija i koliko će mi značiti ubuduće...

Inače ovo je odprilike neki max koji mogu da izdvojim na laptop pošto već imam desktop!

srdoch Re: da razjasnimo 13.06.2012. 20:37 #424809

broj poruka: 1260
Pa sve zavisi koliko planiraš da ga koristiš na bateriju a koliko na adapter. To da baterija ne može da izdrži nekoliko godina su mitovi. Ako se ne bahatiš s njom može da ti potraje dosta dugo. Evo ja imam neki Acer već tri i po godine i planiram da ga prodam uskoro jer će mi trbati jači, a baterija i dalje drži oko 2 sata uz prosečan surf/office rad. Ne sećam se da je mogla mnogo duže ni kad sam ga kupio. Jesam je retko koristio, to stoji, ali kad god je laptop bio na adapteru baterija je bila napolju. Deluje mi ok taj Asus koji si predložio, ali ako ti nije hitno mogao si da sačekaš ivy bridge koji će se uskoro pojaviti u laptopovima. Sve zavisi šta si ti i kako planirao. Pozdrav!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs