Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Nece da mi se upali laptop?!
STRANA 1 OD 1
dragan06 Nece da mi se upali laptop?! 12.06.2012. 11:58 T46193

status: user
broj poruka: 293
Laptop je Aser aspire 5520 - nece da se upali. Poslednjih dana je ponekad prijavljivao da mu je prazna baterija ali sam vise puta bockao punjac i baterija bi se ponovo napunila, a komp je radio. Jutros je upozoravao da je baterija prazna i onda se potpuno ugasio.Ne gore ni signalne diode na njemu. Kad izvadim bateriju i prikljucim ga na struju - niti svetle diode, niti se moze upaliti. Da li je tu stvar do baterije ili ima neki kontroler na ploici koji ga zeza jer po meni bi se komp trebao paliti na struju i kadda nema baterije. Ima li ko iskustva oko ovoga?
Dragan06
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Lap treba da radi sa baterijom ili bez nje, dokle god je prikljucen... 12.06.2012. 12:18 #424481

broj poruka: 10997
na punjac/AC adapter. Nesto je tu riknulo...

codeus ... 12.06.2012. 12:23 #424482

broj poruka: 4054

bocni mu drugi AC adapter ili ispitaj ovaj sto imas ..

spojis mu obicnu sijalicu iz auto kompleta .. malo jacu 25W i ako je upali dobar je AC adapter .. sto onda govori da je vrisnulo stogodj na laptopu ..

Antimatery Probaj 12.06.2012. 12:36 #424483

broj poruka: 997
A jel hoce kada izvadis bateriju?

Sve je relativno !!!

metalpirat pre nego sto odgovorite porcitejte sta je covek napisao!!! 12.06.2012. 12:50 #424486

broj poruka: 490
Proveri punjac, ako on nece onda idi u servis.

Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1

ramzesIII Meni se slicno desilo... 12.06.2012. 13:15 #424491

broj poruka: 1017

Doneo mi drugar Macbook air, kaze bio u servisu naplatili 80 evra bateriju.
Posle par nedelja ne radi opet.
Sve je delovalo ok na prvi pogled, poslao sam ga u drugi servis, ispostavilo se da je adapter poluispravan.
Ja nisam imao adapter da probavam, samo sam instrumentom premeravao :)
shortee ja licno 12.06.2012. 15:53 #424521

broj poruka: 570
imam jako lose iskustvo sa tim istim modelom.Meni ,ortaku i burazeru na identican nacin su pocrkavali tj samo su se ugasili i preminuli,e sad na jednom od pomenuta tri je pomoglo preduvavanje cipseta ali na kratak rok - cirka 4 meseca.Po meni tu nvidia ima neku gresku i te serije su bas cuvene po crkavanju.
Sad trenutno koristim acera 7520g sa preduvanim cipsetom i 8400gt grafikom i mogu reci da ekstra radi ali nece taj jos dugo.Acer i nvidia = crkenzi.
Pozdrav kolege.
solaja777 imam acer aspire one 12.06.2012. 16:23 #424532

broj poruka: 3277
nekad se desi problem pri punjenju , cesto premestam sa jedne uticnice na drugu, verovatno je kabl od adaptera negde u prekidu ...

kao sto rece codeus probaj drugi adapter , pogledaj na tvojoj nalepnici adaptera koliko v treba da ima... na primer kod mene piste OUTPUT 19V 1.58A
Pisko nevidijaa... 12.06.2012. 17:19 #424557

broj poruka: 6645
Sve što ste naveli, moguće je, ali da dodam jedno, prosto rešenje ili uzrok, kako hoćete: možda je stvarno kabal-kablovi (od 220 do punjača i od punjača do lap-a), a MOŽDA je problem u konekciji tih kablova tj. ženskom ili muškom delu bilo u samom laptopu bilo u ispravljaču (ako je takvog tipa da se ti kablovi vade). Kontaktni lim koji služi za mehaničko prepoznavanje da li je ili ne priključeno spoljnje napajanje, često razlabavi ili se prosto, zaglavi i onda od napajanja ili punjenja i ispravne signalizacije - ništa. Misliš da puniš bateriju a ono cvrc... Ako nije ovo, a relativno je lako proveriti, onak, gecrkt.

Budale veruju u sreću.

obradmi Isti slucaj ovih dana 12.06.2012. 18:01 #424562

broj poruka: 7720
ali HP sa Intel C2Duo T5870 i Radeon 3430 donela mi drugarica ,medjutim kod mene je upalio posto sam iskljucio i ukljucio bateriju . Mozda im smeta visoka temperatura ovih dana ,a neke notebook ove treba ocistiti od prasine ,kada pocnu da podizu temperaturu unutar notebook-a.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs