Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
HP COMPAQ Q615
STRANA 1 OD 1
Voanerges HP COMPAQ Q615 21.05.2012. 13:43 T45795

status: user
broj poruka: 202

Господо, овај лаптоп купио сам пре скоро две године. У последње време, догађа се да неће да се упали. Прође пар дана, па се упали нормално. Све које сам питао, кажу да је у питању квар плоче. Моје питање је:

Шта би, осим плоче, могло да буде у питању?

Иначе, кад лаптоп ради, ради нормално, без икаквих проблема. Није падао, с њим се поступа сасвим коректно, не носи се ван куће, итд.

Хвала!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mighty Re 21.05.2012. 13:46 #418735

broj poruka: 1670
Možeš da probaš da ukloniš bateriju. Često neisptavna elektronika baterije hoće da zeza. Mada je verovatno ipak ploča.
doca80 Re: HP COMPAQ Q615 21.05.2012. 13:56 #418737

broj poruka: 3053
to je jedan od najgorih lapova koji je ikada napravljen od strane HP-a...generalno svakom drugom crkne ploca u prve 2 godine...prvo nece da pali ponekad,pa sve cesce i cesce i na kraju gecrkt:) ploca je 99,99%...resenje,prodas delove koji su ispravni,dodas pare i kupis neki nov lap...

NAJCVRSCI OSLONAC U ZIVOTU JE SANK

::
:: Господо, овај лаптоп купио сам пре скоро две године. У последње време, догађа се да неће да се упали. Прође пар дана, па се упали нормално. Све које сам питао, кажу да је у питању квар плоче. Моје питање је:
:: Шта би, осим плоче, могло да буде у питању
:: Иначе, кад лаптоп ради, ради нормално, без икаквих проблема. Није падао, с њим се поступа сасвим коректно, не носи се ван куће, итд.
:: Хвала!
Voanerges ... 21.05.2012. 21:48 #418815

broj poruka: 202
Хвала мајстори, тако сам и мислио.
Не исплати се поправка. Шта мислите колико би реално могло да се узме за делове и коме продати?
Има ли неко заинтересован?

gilopile ... 21.05.2012. 21:52 #418816

broj poruka: 9459
Ne mora da znaci da je m. ploca u pitanju. Mislim, diagnoza kvara koju si opisao moze da pravi bukvalno svaka komponenta, a ne iz topa pa na maticnu uperiti prst. Odnesi u neki proveren servis neka ti to pogledaju malo bolje da ga ne prodas sada za neku sicu, a kvar u nekom kontaktu/konektoru, kondu i sl. Naravno, moze biti i ploca, ali bez detaljnog pregleda se ne moze znati sta je tacno u pitanju, pa ni nagadjati. A sto je najcrnje, siguran sam da ga nisu ni rasklapali u servisu, vec ti sa vrata dobacili da je ploca, hahaah, bas profi. Bolje da su ti rekli da ti je crko laptop:)

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

doca80 Re: ... 21.05.2012. 22:12 #418820

pazi,konkretno taj model ima tu fabricku falinku,koja se na barem polovini ikada prodatih laptopova te serije manifestovala kako sam ja opisao,a i kako je autor ove teme opisao...znaci SVE ``vuce`` na to da je to ta njihova standardna boljka...ima jos par modela koji imaju fabricke boljke,tj,namerno smisljen dizajn unutrasnjosti oko hladjenja da bi crkavali posle odredjenog broja radnih sati(model 6735s),cuveni msi vr630 i njegov cuveni kuler koji redovno crkava u drugoj godini koriscenja ili ODMAH nakon isteka garancije i sl...tako da sam poprilicno siguran da je lap autora teme bas taj sa fabrickom falinkom crkavanja ploce...

:: Ne mora da znaci da je m. ploca u pitanju. Mislim, diagnoza kvara koju si opisao moze da pravi bukvalno svaka komponenta, a ne iz topa pa na maticnu uperiti prst. Odnesi u neki proveren servis neka ti to pogledaju malo bolje da ga ne prodas sada za neku sicu, a kvar u nekom kontaktu/konektoru, kondu i sl. Naravno, moze biti i ploca, ali bez detaljnog pregleda se ne moze znati sta je tacno u pitanju, pa ni nagadjati. A sto je najcrnje, siguran sam da ga nisu ni rasklapali u servisu, vec ti sa vrata dobacili da je ploca, hahaah, bas profi. Bolje da su ti rekli da ti je crko laptop:
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

gilopile ... 21.05.2012. 22:45 #418827

Ok Doco, ne znam za doticni model, niti da masovno imaju problema sa plocom, ali ipak se to mora detaljnije pogledati. Nikad se ne zna sa elektronikom i ne moze se tek trako ofrlje postaviti dijagnoza cak ni na sporetu na drva, a kamoli na laptopu koji nekad pali nekad ne.

doca80 ok 21.05.2012. 22:53 #418829

sdlazem se,ne moze se tek tako dati dijagnoza bez provere,samo sam napomenuo da kod nekih modela koji imaju poznate boljke i koje se manifestuju na bukvalno isti nacin,u bukvalno isto vreme koriscenja....velika je sansa da je to bas taj njihov standardni kvar:) ali ipak servis i strucno lice za potvrdu mojih sumnji nije na odmet... e da,i baterije su im ocajne,dok drze,drze normalno,negde posle druge godine koriscenja samo dobijes poruku ``replace battery``,pretpostavljam da im je ``counter``(brojac punjenja) fabricki podesen na neku malu cifru...

codeus .. 21.05.2012. 22:54 #418830

broj poruka: 4054

oooo q615 moj dobar drugar .. bacaj to dok jos mozes ...

gilopile .. 21.05.2012. 23:00 #418831

Pa to. Znaci iz nekog iskustva se na osnovu opisa/ponasanja laptopa/racunara i ostalog trazi kvar u delu za koji se sumnja da je potencionalno u kvaru, a dosta puta se desi da je kvar na sasvim drugoj komponenti. Bar u ovom nebuloznom slucaju cas radi, cas ne...Kao sto rekoh sve je moguce, a nije, naravno, ni iskljuceno da je problem na maticnoj.

EDIT: E jbg, kad je to stari Codeusov drugar, male su sanse da ce da prezivi:(

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs