Koji bi mi lap top preporucili do 80.000? Mislim nije to bas toliko cvrst budzet,eventualno 10.000 preko nije neki problem ali ne bih preko toga isao. Namena bi mu bila za igre, znaci to je glavna namena i samo po tome gledajte. Ekran mi nije bitan, znaci najbolje prosecan 15.6 inca i to je to. Hvala. Ako imate jos neko pitanje rado cu odgovoriti, jer nikako sam da odlucim koji bih lap top uzeo, svi su mi slicni.
Ako vec dajes tolike pare onda najbolje da uzmes neku 17-ticu. Mozes da se uklopis u Dell XPS seriju sto je odlicno za te novce. P.S. Ne moze nikako da ti bude slicno jer ako vec dajes te pare moras da obratis paznju sta ti nudi sve laptop i kakve su mu karakteristike,KVALITET najpre..
Ma ja cu najverovatnije dok sam kuci prikljuciti lap top na drugi ekran, tako da mi stvarno nije bitna velicina. A i sa vecim ekranom cena poprilicno raste, a meni su najbitnije komponente , ekran mi je sporedan. :)
Ako ti se ne svidja gledaj druze i kopaj, u principu najbitnije ti je grafika nemoj da je slabija ili losija od nvidije 555m cpu ne manje od i5 ram ne manje od 4gb
U glavnom sam sve to i ja gledao, ali sam na Asus-ima vecinom video 630M graficku sa 2gb ddr3, a na lenovu 555M 1gb ddr5. Inace ja se poprilicno razumem u to, iako sam ovamo rekao da su mi slicni to je zato sto stvarno jesu, jer ja nikako ne mogu da nadjem testove za ove dve kartice da vidim koja je bolja. Svi glasaju za 555m, ali pazite, u lenovu je najslabija sa 96shadera a cini mi se da oni u glavnom gledaju onu najskuplju kad ocenjuju. Ova druga 630M isto ima 2 verzije, jedna oslabljena 555m a druga pojacana 540m, s tim da ova druga verzija, ona se ugradjuej u ove Asus-e pitao sam u servisu, a uporedjivao sam taktove i ona bar za 100 clock-a ima svuda vise, negde i jace. Ali nikako da nadjem poredjenje bas one najslabije 555m i ove jace 630m.
To su diskretne grafike, to je kao da kazes,e imam monitor 23 incha,ali u merenju ima 19incha...sto bi davao pare na 23 kad je isto...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: U glavnom sam sve to i ja gledao, ali sam na Asus-ima vecinom video 630M graficku sa 2gb ddr3, a na lenovu 555M 1gb ddr5. Inace ja se poprilicno razumem u to, iako sam ovamo rekao da su mi slicni to je zato sto stvarno jesu, jer ja nikako ne mogu da nadjem testove za ove dve kartice da vidim koja je bolja. Svi glasaju za 555m, ali pazite, u lenovu je najslabija sa 96shadera a cini mi se da oni u glavnom gledaju onu najskuplju kad ocenjuju. Ova druga 630M isto ima 2 verzije, jedna oslabljena 555m a druga pojacana 540m, s tim da ova druga verzija, ona se ugradjuej u ove Asus-e pitao sam u servisu, a uporedjivao sam taktove i ona bar za 100 clock-a ima svuda vise, negde i jace. Ali nikako da nadjem poredjenje bas one najslabije 555m i ove jace 630m.
to koliko ima rama,nema veze,pa najjeftinije grafike imaju 1 gb rama...
Ram ti dosta znaci ako igras u rezolucijama npr 2560 x 1920... I jos naguras detalje...
Tada graficke kartica kao sto je amd 7970 dolazi do izrazaja u odnosu na gtx 680,jer ima 1gb grafickog rama vise..
Medjutim taj gt630m tesko da moze ikako da parira gt555m pa i da ima 5 gb rama...
asus p7p55d-e & intel i7 860/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.
:: U glavnom sam sve to i ja gledao, ali sam na Asus-ima vecinom video 630M graficku sa 2gb ddr3, a na lenovu 555M 1gb ddr5. Inace ja se poprilicno razumem u to, iako sam ovamo rekao da su mi slicni to je zato sto stvarno jesu, jer ja nikako ne mogu da nadjem testove za ove dve kartice da vidim koja je bolja. Svi glasaju za 555m, ali pazite, u lenovu je najslabija sa 96shadera a cini mi se da oni u glavnom gledaju onu najskuplju kad ocenjuju. Ova druga 630M isto ima 2 verzije, jedna oslabljena 555m a druga pojacana 540m, s tim da ova druga verzija, ona se ugradjuej u ove Asus-e pitao sam u servisu, a uporedjivao sam taktove i ona bar za 100 clock-a ima svuda vise, negde i jace. Ali nikako da nadjem poredjenje bas one najslabije 555m i ove jace 630m.
Ovaj post bas i ne razumem! Kupujes laptop da bi se igrao tj da bi koristio external video izlaz za neki veci monitor/LCD TV? Pa sto ne uzmes za te pare krsten desktop kao covek pa se igras do mile volje kad ti vec `ekran` nije bitan?! Drugo ,nisi naveo ni rezoluciju jer je kako god okrenes bitna i rezolucija display-a i sa laptop-a i sa tog monitra ili sta vec koristis !
Ja sam ti dao predlog Dell-a koji ima 17` a ukllapa se u tvoj budzet. Koliko vidim tebi nije bitan ni kvalitet ni dijagonala,nista,trazis samo najjacu GPU karticu . Bacanje para!
:: :: :: :: Ma ja cu najverovatnije dok sam kuci prikljuciti lap top na drugi ekran, tako da mi stvarno nije bitna velicina. A i sa vecim ekranom cena poprilicno raste, a meni su najbitnije komponente , ekran mi je sporedan. :)
Slusaj, da, trazim najjacu GPU karticu, ram kao ram mogu i da menjam i da dodam za malo para, a procesor ce u tom nekom cenovnom rangu biti neki osrednji i7, ali sta je tu je. Inace, nije nesto bitno koja je rezolucija monitora koji ja koristim, i kao sto sam rekao, razumem se u kompjutere imam i druga tu u servisu pa se i sa njim konsultujem on dosta dobro poznaje, ali cisto sam hteo i necije misljenje, uz to mi mozda predlozite nesto jeftinije ili u nekoj prodavnici gde ce me to ispasti manje. A inace, ja sam rekao za igre da bi samo to gledali, ako rade igre, sve ce ostalo za moje potrebe raditi solidno. Instaliracu mu autocad i arhicad posto ce mi trebati, i posto sam trenutno na pravnom, jedino sto cu citati su ispitna pitanja i skripte, nece mi trebati niti za programiranje niti za renderovanje ili 3d modelovanje. Desktop vec imam ali cu ga prodati, moram da uzmem lap top jer cesto putujem, kad sam na faxu opet moram da budem u Nisu, a kad nemam nista na fakultetu obicno nisam u Nisu, tako da je desktop malo teze da prenosim. :) Znam i ja da je bolje, i znam da cu 3 puta bolju konfiguraciju dobiti na desktopu i da sam miran 5 godina, ali kazem, nemam tu mogucnost. @Milunka video sam u jos jednom post-u gde je lik bas za lenovo Y570 pitao i tamo si pogresio, gt555m koji se ugradjuje u te srednje klase je onaj sa 96 shadera koji samo jace clock-ovan, i ujedno samo jaca verzija gt550m. Mada sam video test za poredjenje, i jeste jaca bar za desetak posto. Inace, nisu ni samo shaderi bitni, video sam za gt630m u one dve verzije, i ona slabija verzija ima 144 shadera a poprilicna je razlika u jacini. I to za memoriju graficke znam, da ne pravi neku razliku i za lap top je 1gb sasvim dovoljno, zato i pitam za brzinu grafike a ne za velicinu memorije. Isto i taj monitor na koji cu ga prikljuciti ima 1600/1050 nativnu rezoluciju a inace 22 inca je. Mislim da sam mu pogodio rezoluciju, ne pisem sa tog kompjutera pisem sa lap topa, pa ne mogu da proverim, ali to je ta.
:: GT630 je reimenovani GT540, dakle iste karte :: :: Ako ti je bitna grafika onda idi na GT555, to je najbolja grafika ispod 1000 evra :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
Izvinjavam se zbog duplog posta ali nisam video ovaj odgovor. Zasto mislis da bi ljudi iz nvidie pravili istu grafiku 2 puta? Mislis da bi bas toliko bilo fora, kao bolje ce se prodavati. :) Nije samo reimenovani, nego i poboljsani, oko 10% jaci. mislim nije to neka razlika ali opet jeste bolja. A za gt555 svi to isto pricaju, ali niko nema nikakve cinjenice koje ja ne mogu da nadjem. Svi kazu bolja je,najbolja je, ali fazon je sto jeste najbolja ona najjaca, ali ona sa 96 shadera najslabija koja se ugradjuje u Lenovo ideapad Y570 je dva tri puta slabija od te najjace, i cini mi se da je cak ova gt630m na papiru jaca, bar ona bolja verzija gt630m. @Loce pa druze jesi nasao ti nesto sto si trazio, mislim cim si i ti pitao za tu graficku moguce da si u tom cenovnom rangu nasao nesto, pa mi mozes reci iz iskustva?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.