U pitanju je laptop MSI EX630,4GB RAM,dual-core,9400GT... Gasi se ponekad.Otvaarao sam,ni zrna prasine nema.Ide i preko 100 stepeni nakon par minuta rada.Moze li se sta uciniti?
Topao je poprilicno..E,sad,da li ima bas 90 stepeni i preko,ne cini mi se jer ne bih mogao drzati ruku na plastici.Mislis na zamenu paste na procesoru?
Proveri telo hladnjaka da li je zapuseno, moguce da su ona rebra u tunelu zapusena, meni se to desavalo vise puta! Ja bih na tvom mestu odneo lap u neki servis da ti to lepo ociste i zamene termalnu pastu :)
Asus Maximus Extreme-Z Intel ® Core™ i7-2700K Silver Arrow SB-E Mushkin Redline 2x4gb 1866MHz 1.5v ASUS GTX 580 DC II SSD Crucial M4 128gb Seasonic X-Series 660W CM 912+ Dell U2312HM
:: U pitanju je laptop MSI EX630,4GB RAM,dual-core,9400GT... Gasi se ponekad.Otvaarao sam,ni zrna prasine nema
:: Proveri telo hladnjaka da li je zapuseno, moguce da su ona rebra u tunelu zapusena, meni se to desavalo vise puta! Ja bih na tvom mestu odneo lap u neki servis da ti to lepo ociste i zamene termalnu pastu : ::
Posto kazes da nema prasine, moguce je da nema kada otvoris, ali dobro proveri deo gde ventilator izduvava vazduh pozadi, taj deo zna da se zapusi od prasine i da ne izlazi vruc vazduh i da se pregreva.
Jos nesto ne bi bilo lose, da probas da undervoltujes procesor, imas programe i tutoriale, ja sam svoj Turion X2 undervoltovao i dostam nje se greje a ima lufta da se spusti napon dosta, po default-u su dosta overvoltovani pa se nepotrebno greju.
:: U pitanju je laptop MSI EX630,4GB RAM,dual-core,9400GT... Gasi se ponekad.Otvaarao sam,ni zrna prasine nem
Znaci NEMA prašine isto iskustvo sam imao sa nekim MSi laptopom, burazeru je radio savršeno dok nije počeo da se gasi/greje, problem je bio tepih na izduvnoj grani koji se rešava lakim otvaranjem poklopca sa donje strane i otklanjanjem istog.. ali u ovom slučaju ako čovek kaže da nema zrna prašine onda valjda nema.
:: Sad na njemu možeš komotno kafu da kuvaš :: :: U suštini treba da se otvori i izduva prašina i zameni pasta. A ako to nije u pitanju onda kontiš :: :: Probaj da se ne nasmeje :: :: http://www.youtube.com/watch?v=p32OC97aNq :: ::
To je takva sarena laza da nema smisla ni razmisljati o njima... posto realno gledano oni hlade plastiku a sve ono sto bi mi hteli da ohladimo ostaje i dalje vrelo...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: U pitanju je laptop MSI EX630,4GB RAM,dual-core,9400GT... Gasi se ponekad.Otvaarao sam,ni zrna prasine nema :: :: :: :: Proveri telo hladnjaka da li je zapuseno, moguce da su ona rebra u tunelu zapusena, meni se to desavalo vise puta! Ja bih na tvom mestu odneo lap u neki servis da ti to lepo ociste i zamene termalnu pastu : :: :: :: :: resenje :: http://goo.gl/nKEI2
Ono sto vidim,to i kazem..Kad je otvoren sve je cisto..na oko..a da li je untra nesto zapuseno stvarno ne znam.Moram nositi u neki servis,ne bih cackao oko laptopa..numem..
abneru, radi ovo posao sasvim fino, hladi laptop itekako, ako nisi koristio ventilatore nego si isao na pasivno resenje onda ne znam sta da ti kazem..
:: Ono sto vidim,to i kazem..Kad je otvoren sve je cisto..na oko..a da li je untra nesto zapuseno stvarno ne znam.Moram nositi u neki servis,ne bih cackao oko laptopa..numem.. :: :: ::
Ovaj moj notepal je sa DVA venta, jedan duva direktno u rupice gde fabricki cincilator uvlaci vazduh a drugi duva tamo gde je CPU i pacetina... i to samo tako...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: abneru, radi ovo posao sasvim fino, hladi laptop itekako, ako nisi koristio ventilatore nego si isao na pasivno resenje onda ne znam sta da ti kazem. :: :: :: :: Ono sto vidim,to i kazem..Kad je otvoren sve je cisto..na oko..a da li je untra nesto zapuseno stvarno ne znam.Moram nositi u neki servis,ne bih cackao oko laptopa..numem.. :: :: :: :: :: ::
Nece vredeti notepal ako je pasta zapekla i ako se zapusio deo gde se izbacuje vruc vazduh. Imam ja postolje sa tri mala ventilatora i pomaze recimo tako sto obori tempraturu za 4-5c i to je to, ako se laptop pregreva na 90c nece pomoci.
:: Ovaj moj notepal je sa DVA venta, jedan duva direktno u rupice gde fabricki cincilator uvlaci vazduh a drugi duva tamo gde je CPU i pacetina... i to samo tako.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: abneru, radi ovo posao sasvim fino, hladi laptop itekako, ako nisi koristio ventilatore nego si isao na pasivno resenje onda ne znam sta da ti kazem. :: :: :: :: :: :: :: Ono sto vidim,to i kazem..Kad je otvoren sve je cisto..na oko..a da li je untra nesto zapuseno stvarno ne znam.Moram nositi u neki servis,ne bih cackao oko laptopa..numem.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ovlasceni servis ako je pod garancjom i cao, ako je istekla garancija nek ga otvara i cisti sam, ako nece da se petlja nek nosi u bilo koju radnju i cao.
Cetvrto u ovom slucaju nema.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
ako je pasta zapekla (a mozda jeste posto covek to koliko sam shvatio nije pogledao), u tom slucaju ne pomaze ni frizider:)
:: Nece vredeti notepal ako je pasta zapekla i ako se zapusio deo gde se izbacuje vruc vazduh. Imam ja postolje sa tri mala ventilatora i pomaze recimo tako sto obori tempraturu za 4-5c i to je to, ako se laptop pregreva na 90c nece pomoci :: :: :: Ovaj moj notepal je sa DVA venta, jedan duva direktno u rupice gde fabricki cincilator uvlaci vazduh a drugi duva tamo gde je CPU i pacetina... i to samo tako.. :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: abneru, radi ovo posao sasvim fino, hladi laptop itekako, ako nisi koristio ventilatore nego si isao na pasivno resenje onda ne znam sta da ti kazem. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ono sto vidim,to i kazem..Kad je otvoren sve je cisto..na oko..a da li je untra nesto zapuseno stvarno ne znam.Moram nositi u neki servis,ne bih cackao oko laptopa..numem.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.