Bavim se poslovima projektovanja i implementacije software-a, znaci nista: igrice, obrada filmova, slika, animacije.
Jedan moj drugar je uzeo ovu A8-104 i kaze da je mnogo bolja od A8-103. Ok, odem ja u prodavnicu, i tamo mi prodovaci kazu ` ako vam nije bitno 20 GB veci hard disk, nemojte da bacate 120 Eura, kupite A8-103`
LM, model A8-104 u odnosu na A8-103 ima veci hard disk za 20 GB (nebitno mi je), ali ima drugaciji procesor, model 104 ima procesor Intel Dual Core 7200 sa 4 MB internog kesha, a model 103, ima isto Dual Core T5500 procesor sa 2 MB internog kesha.
Pa sad razmisljam, da li ova razlika u procesoru vredi tih 120 Eura ?? Ili, ima jos nesto zbog cega je model 104 bolji ?
Re: Sta da kupim: Toshiba Tecra A8-103, ili A8-104 ?
26.05.2007. 14:01
status: user broj poruka: 9420
:: :: Bavim se poslovima projektovanja i implementacije software-a, znaci nista: igrice, obrada filmova, slika, animacije. :: :: Jedan moj drugar je uzeo ovu A8-104 i kaze da je mnogo bolja od A8-103. :: Ok, odem ja u prodavnicu, i tamo mi prodovaci kazu ` ako vam nije bitno 20 GB veci hard disk, nemojte da bacate 120 Eura, kupite A8-103` :: :: LM, model A8-104 u odnosu na A8-103 ima veci hard disk za 20 GB (nebitno mi je), ali ima drugaciji procesor, model 104 ima procesor Intel Dual Core 7200 sa 4 MB internog kesha, a model 103, ima isto Dual Core T5500 procesor sa 2 MB internog kesha. :: :: Pa sad razmisljam, da li ova razlika u procesoru vredi tih 120 Eura ?? :: Ili, ima jos nesto zbog cega je model 104 bolji ?
120e je bacanje para za razliku u procesoru koja bi se videla samo u testovima. Da prvi ima 10GB HD a drugi 30GB pa i ajde ima neki smisao, 100 i 120 je nebitna razlika. Ostalo je potpuno isto. A8-103.
Posto su oba procesora core 2 duo,neces videti neku veliku razliku u radu.Da je razlika izmedju core duo i core 2 duo procesora onda bi ti se isplatilo da das dodatne pare jer su core 2 duo procesori cak do 25% brzi od core duo..Ovako moj glas ide tecra-i a8-103..
Proveri da li dobijas garanciju od tri godine. Ovi modeli imaju posebnu garanciju u Evropi, pa i kod nas. Ukoliko se za prvih godinu dana nesto pokvari, DOBIJES NOVU i VRATE TI NOVAC. Barem je tako u Technomaxu.
Hvala svima na savetima. I ja sam mislio isto, da brzina procesora od 2.00 Ghz u modelu 104, nije toliko drasticno bolja u odnosu na 1.66 GHz, koliki je procesor u modelu 103.
Sto se tice garancije, u svakoj prodavnici je 3 godine, i money-back-guarantee ako se pokvari za 1 godinu.
OK, uzecu onda model 103, a za razliku u ceni, kupicu jos 1 GB RAM memorije.
Samo jes jedno pitanje: Tecre nemaju TrueBrite ekrane. To mi je malo cudno, jer mi je na TrueBrite ekranu mnogo lepsa slika. Ali sam takodje cuo, da su ti TrueBrite ekrani, jako nezgodni, tj smeta to sto sijaju tako, ako se duze 8-10 sati gleda u ekran.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.