Ima li koji laptop koji radni na 12V - 15` ili 17`. I drugo pitanje je hoce li raditi kako treba konverter sa 12 na 220, pa u njega klasican laptop. Recimo ovo sto vidim ovde na berzi
Blueberry PC-150 1500W Energenie PWC-001 DC-AC 12-220 150W i slicno...
Asus M4A88T-M, AMD x435 (otkljucan) 1x4GB ddr3 1333, CF SanDisk 4GB, Win XP WD Green 1TB, 2xSamsung F3 1.5 Frontier DIVA
kada su ljudi zaboravili punjac za lap, prikljucio bih ga na pc napajanje 12v i sve bi radilo cak i ako je trebalo da bude 17-19v tu razliku kompenzuje ulazni konvertor jer ti i onako nigde nemash direktne punjace baterija vec uvek preko slozene elektronike jer same baterije su viseceliske litijumke - - Pozdrav !!!
PELE. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Svaki uredjaj radi na carobni dim. Kada ga taj dim napusti prestaje da radi.
Pa nisam siguran da ce bas svaki laptop raditi na 12V, moj HP nece pa sam nasao resenje, univerzalni punjac za gotovo sve laptopove snage 120W ciji je ulazni napon od 100V do 240V i sto je najbitnije, u kompletu se nalzi i kabal za gnezdo upaljaca u autu, dakle 12V. Proverio sam ga i u autobusu na 24V, radi bez problema, znaci, napojimo ga sa 12V sa upljaca i na sekundaru, izlazu imamo potreban, podesen napon koji moze biti 12V, 15V, 16V, 18V, 19V, 20V, 22V i 24V!!! Prodao sam 5-6 komada ljudima ovde na berzi (Vladarko) i jos nekima, prezadovoljni su. Ja ga vec par godina koristim, bilo da sam na godisnjem, kuci ili na sluzbenom putu, autu, autobusu,...provereno dobar i funkcionalan! Evo ti link pa pogledaj, pozzz
PS! U medjuvremenu su se pojavili neki slicni uredjaji nasto jeftiniji ali to nema veze sa ovim sto vam preporucujem, imao sam jedan takav u servisu, duplo je manje snage i nema dobru stabilizaciju napona!!! Pozzz
vecina lapova koji traze veci napon punjenja ce raditi na 12V ako im dovedes napajanje na konektore baterije ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
da, zasto bi iko prikljucio uredjaj koji radi na jednosmernu nisku strujun a izvor jednosmerne niske struje, kada moze da kupi uredjaj koji ce jednosmernu da pretvori u naizmenicnu, digne napon nekoliko desetina puta, prikljuci na njega ispravljac koji ce da mu obori napon, pretvori u jednosmernu, pritom prouzrukuje par desetina vati neepotrebne disipacije, debelo plati za celo zezanje.. oces jos? ___________________________________________________ http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg/
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.