Procena: Fujitsu-Siemens Amilo Pi2530 - u delovima.
STRANA 1 OD 1
luja-88
Procena: Fujitsu-Siemens Amilo Pi2530 - u delovima.
28.03.2012. 16:37
T44947
status: user broj poruka: 1636
Burazer od tetkU je slomio displej i crkla mu je graficka na modelu iz naslova pa bih vas molio za pomoc oko procene vrednosti.
-Intel® Core™2 Duo Processor T5250 [2M Cache, 1.50GHz, 667MHz] - 15e? -2x Hynix HYMP512S64CPB-Y5 AB-C [2x 1GB DDR2, 667MHz] - 15-20e zajedno -Toshiba Samsung TS-L632 DVD±RW [IDE, ne SATA] - ne znam koliko je izakan - 5e? -4 in 1 card reader - 5e? -Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection - 5e? -Kuler sa ispravnim i ne bucnim ventilatorom - ? -Webcam - ? -Punjac - ? -Maticna ploca, kuciste [nije slomljeno, samo displej], tastatura, touchpad... - ? -Kapiram da je baterija na izdisaju posto je mator komp a burazer se ne seca posto mu komp ovako stoji vec par meseci.
Koliko je pametno traziti za svaku komponentu pojedinacno, a koliko za sve zajedno? Pretpostavljam da u kompletu niko ne bi dao vise od 40e.
HDD je Seagate-ov SATA od 120GB pa cu ga iskoristiti za sklapanje jeftine desktop masine [GA-MA78LMT-S2 ili GA-880GM-D2H, Athlon II X2 250/270, 2 ili 4GB DDR3, LC Power 420W]... Resenje nije bas najbolje posto je u pitanju SATA1 ali ipak je usteda ~80e.
15eu najskuplja komponenta:) zovi neki lap-servis pa vidi koliko ce ti ponuditi, dodaj jos 50eu tolika ce ti biti zarada kada bude deo po deo prodavao, limun, kupina, sta vec.. ili da bi izbegao cimanje prodaj sve djuture tom servisu(vidi kliniku pozovi)
Pa da, 15e , ali upitnici ne stoje bez razloga. Ja sam cene odredio po tome koliko bih ja [mozda] dao za tako nesto, a ne koliko su realne [posto to i ne znam]. Zato i pitam ovde. I bilo mi je u planu da okrenem nekoliko servisa, ali sam hteo pre toga da imam bar odokativne cene komponenti. Da li je ovo sto sam ja nalupetao koliko-toliko realno za pojedinacnu prodaju? Koliko bi moglo da se uzme za stavke pored kojih nisam stavio `evrice`?
pa svaka ova komponenta vredi bar po 10eu.. procesor po meni vredi vise od 15eu.. nista nisi naveo za maticnu plocu a to je najbitnije
:: Pa da, 15e , ali upitnici ne stoje bez razloga. Ja sam cene odredio po tome koliko bih ja [mozda] dao za tako nesto, a ne koliko su realne [posto to i ne znam]. Zato i pitam ovde :: I bilo mi je u planu da okrenem nekoliko servisa, ali sam hteo pre toga da imam bar odokativne cene komponenti. Da li je ovo sto sam ja nalupetao koliko-toliko realno za pojedinacnu prodaju? Koliko bi moglo da se uzme za stavke pored kojih nisam stavio `evrice` :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.