Nisi mogao nikako da imaš 640GB. Jedan kilobajt je 1024 bajta, što znači kad podeliš 640.000 sa 1024 dobiješ 625. Trebalo bi da imaš dakle 625GB, a gde ti je otišlo 30GB to samo ti znaš... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Da li je Asus stigao sa instaliranim Windowsom? Ako jeste, moguce je da postoji skrivena particija sa koje moze da se uradi reinstalacija... Ja sam takav slucaj imao kod IBM-ovog laptopa...
Ne lozite covjeka. Postoji binarno i decimalno racunanje velicine particije. Binarno je kada je 1024kb = 1MB, a decimalno(kako ga racunaju proizvodjaci HDD-a) 1000 kb = 1MB. Dakle, racunica je prosta. Marketinški kapacitet 640GB, a stvarni 595.6 GB. Sve je u redu. Imas koliko i treba. Nista ti nije nestalo.
Na par novih Asus laptopova sam naišao na skrivene particije...
19.03.2012. 15:14
status: user broj poruka: 3241
koje služe za easy recovery, i u uputstvima piše da se ne preporučuje brisanje te particije jer onda easy recovery neće biti moguće uraditi.Ja sam obrisao tu particiju jer ionako nikada ne radim recovery nego clean install.
Evo cisto kao korisna informacija, na novu masinu se windows `iNstaLira`, a kada je vec instaliran ali iz nekog razloga moramo to opet da uradimo onda se `reiNstaLira`.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.