dati 100 000 za notebooh sa ekranom od 11` je ludost
16.03.2012. 15:26
status: user broj poruka: 4420
jesi li ti sigurna da ti treba nekakav laptop? znam nekoliko cura koju su kupile tako neko cudo `za posao` (ali u stvarnosti im sluzi da budu na FB non stop) pa posle kukale, kako ih bole ramena, laktovi, oci itd... Za te pare imas da kupis odlican desktop komjuter i monitor od 24` ili TV od 37-42`...
Sto se tice konkretno zen-a ishvaljen je dosta jer je laksi nego prethodnik, tanak, performanse su ok, ali je skup kao sam djavo. Ako ti stvarno treba nesto za posao uzmi Asus Transformer (ali on je doduse sa android OS)
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Drugo Zenbook ima odličan kvalitet izrade, jedino što mi je nedostatak u odnosu na Air je osvetljena tastatura i MagSafe punjač je jedna od stvari koje mi se jako sviđaju kod Apple-a. Sa zenbook-om sam se malo igrao, pa mogao da procenim, a imao sam nekoliko Air-ova kod sebe privremeno po nedelju dve, al se nisam baš nešto navukao na celu filozofiju.
S druge strane USB 3.0 i HDMI portovi na Zenbook-u su trenutno praktičniji nego Thunderbolt port kod Air-a.
OSX nisam nikad smatrao nekom posebnom prednošću nad Win platformom, a imam više nego dovoljno iskustva s istim.
Usput, slažem se s Miskonius-om, mislim da su i jedan i drugi bacanje para, 11ce su premale za praktičan rad tj. ne vrede tih para.
:: Moze, ali sa jedno 200e manjom cenom :: :: ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★ :: ::
Re: Re: dati 100 000 za notebooh sa ekranom od 11` je ludost
16.03.2012. 15:41
status: user broj poruka: 4420
Meni su to licno sve s%#&@* pa se i ne trudim da pamtim ili razlikujem kategorije. Asus transformer je dovoljno dobar ako treba nesto da otkuca, spremi neku prezentaciju i naravno da caska na FB... i najvaznije od svega LEP je Ne treba joj za renderovanje koliko sam ja skontao.
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Desktop->Notebook 17`(Workstation)->Laptop 15`->Netbook->Tablet->Cell Phon :: :: Idi Misko u qre, kakav crni posao :: :: ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★ :: :: :: :: Ako ti stvarno treba nesto za posao uzmi Asus Trabsformer (ali on je doduse sa android OS :: :: :: :: :: :: ::
Hvala na odgovorima, interesovalo me je cisto informativno jer ih dosta hvale i stvarno su lepi. ps. Da mislim da pazarim za te pare kupila bih nesto mnogo sasvim drugacije :)
Potreban mi je laptop koji ima dovoljno jak da pokrece graficki zahtevne programe, minimum 15.6 inca ali da je lagan i otporan posto posao zahteva da ga stalno nosim. Imate li predlog ( oko 700 eura ) ?
:: :: Potreban mi je laptop koji ima dovoljno jak da pokrece graficki zahtevne programe, minimum 15.6 inca ali da je lagan i otporan posto posao zahteva da ga stalno nosim :: Imate li predlog ( oko 700 eura ) :: ::
:: Koje programe :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: Potreban mi je laptop koji ima dovoljno jak da pokrece graficki zahtevne programe, minimum 15.6 inca ali da je lagan i otporan posto posao zahteva da ga stalno nosim :: :: Imate li predlog ( oko 700 eura ) :: :: :: ::
Dakle, računar za grafičke programe, a 11inča. Kakva će to radna površina da bude... Kad su takve stvari u pitanju što veće to bolje.
Drugo, 100K za ovo...mislim konkretno na integrisanu grafiku...ja to ne bih radio. support normality
:: jesi li ti sigurna da ti treba nekakav laptop :: znam nekoliko cura koju su kupile tako neko cudo `za posao` (ali u stvarnosti im sluzi da budu na FB non stop) pa posle kukale, kako ih bole ramena, laktovi, oci itd.. :: Za te pare imas da kupis odlican desktop komjuter i monitor od 24` ili TV od 37-42`.. :: :: Sto se tice konkretno zen-a ishvaljen je dosta jer je laksi nego prethodnik, tanak, performanse su ok, ali je skup kao sam djavo :: Ako ti stvarno treba nesto za posao uzmi Asus Transformer (ali on je doduse sa android OS :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Re: dati 100 000 za notebooh sa ekranom od 11` je ludost
16.03.2012. 16:53
status: user broj poruka: 1301
Ajde kad vec toliko si siguran u to sto govoris da mi preporucis neki lap nebitna cena i dijagonala ekrana koji radi BRZO i STABILNO sa softverom tipa Serato ili Traktor a da nije Mac. Odgovoricu ti Ja:Nijedan! Zato batali to proseravanje i nametanje nekih svojih ideja,jer ne koriste svi racunar da `pucaju` i broje poene u benchmark programima.
:: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Čim si dala takav odgovor vidim da ne znaš o čemu pričaš ili ćeš možda da kreneš na časove u Chiron, u obe ruke: početnik.
Nije ti potreban jači komp od 400-500 evra sa nekom i5-icom i standardnom grafikom. Bolji procesor je samo za rendering i ništa više... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Re: Re: dati 100 000 za notebooh sa ekranom od 11` je ludost
16.03.2012. 16:59
status: user broj poruka: 18996
Traktor? De nadje primer bas za traktor, da si rekao Logic pa ajde, on je bas za osx, ali generalno sa dobrom konfiguracijom i normalnim sistemom moze, i vise nego odlicno da funkcionise, zavisi ko na njemu radi.
:: Ajde kad vec toliko si siguran u to sto govoris da mi preporucis neki lap nebitna cena i dijagonala ekrana koji radi BRZO i STABILNO sa softverom tipa Serato ili Traktor a da nije Mac :: Odgovoricu ti Ja:Nijedan :: Zato batali to proseravanje i nametanje nekih svojih ideja,jer ne koriste svi racunar da `pucaju` i broje poene u benchmark programima :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: ::
Re: Re: Re: dati 100 000 za notebooh sa ekranom od 11` je ludost
16.03.2012. 17:08
status: user broj poruka: 1301
Mislim na Traktor povezan s Midi kontrolerom(sto je namena programa),a ne samo instaliran i pokrenut s pacunara.
:: Traktor? De nadje primer bas za traktor, da si rekao Logic pa ajde, on je bas za osx, ali generalno sa dobrom konfiguracijom i normalnim sistemom moze, i vise nego odlicno da funkcionise, zavisi ko na njemu radi. :: :: :: :: Ajde kad vec toliko si siguran u to sto govoris da mi preporucis neki lap nebitna cena i dijagonala ekrana koji radi BRZO i STABILNO sa softverom tipa Serato ili Traktor a da nije Mac :: :: Odgovoricu ti Ja:Nijedan :: :: Zato batali to proseravanje i nametanje nekih svojih ideja,jer ne koriste svi racunar da `pucaju` i broje poene u benchmark programima :: :: :: :: :: :: :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: :: :: :: :: ::
Ako juris lep laptop i hoces Apple cekaj taj MBA refresh, ako se ne pojavi u aprilu najkasnije Avgust jer Intel ne moze da shippuje pre maja nove Ivy Bridge procesore.
Glavna razlika izmedju Win based Ultrabook-ova i Mac based ultrabook-ova je ta sto se trackpad mnogo bolje ponasa u OS X-u nego u Windows-u, moje neko misljenje je da bi trebalo to sve da se promeni sa Windows 8 i Metro UI-jem. Meni je ovaj laptop cak i lepsi od Air-a, ali nema to kod nas :) :
Zenbook mislim da ima u Telenoru preko ugovora da se uzme.
Posto vidim da ti treba laptop za Maya, moj ti je savet da ides na nekih 15.6` sa i5 sandy i nVidia grafom, 17` je pretezak, a za takav program ti je mala razlika u radnoj povrsini na 15.6` i 17`, moras da nakacis eksterni monitor. Inace mozda je najbolje odloziti kupovinu za septembar, ima raznih popusta + do tada ce se pojaviti Ivy bridge laptopovi. Ako zelis ista fancy od Apple-a kupi ovo :
@drum Sta si se sad ti javio da spamujes ovu temu? Ko ovde prica o audio softveru? A ako ti je namera da zapocnes svadju oko toga da je OSX bolji od Windowsa... Srecno ti bilo!
@Sanja ako je tebi 3,24 kg mnogo za notebook onda si stvarno u problemu. Mozes dodatno da poboljsas sistem tako sto ces da ubacis SSD i jos Rama, ali da bude lako, funkcionalno i jos jeftino to neces naci... Premda ces ubacivanjem SSD i izbacivanjem HDD za nekoliko stotina grama da olaksas to cudo. A i potrosnja ce ti biti manja...
Nije mi bila namera da se svadjam,ali me nerviraju takve izjave.Autor teme nije ni naveo za cega joj treba racunar,a ti se odmah javljas kako je za tebe ludost dati soma eura za 11`. Citiram te:Sta si se TI sad javio da spamujes temu? Izvini,ali ako je za tebe to ludost,a ne znas ni za cega ce biti koriscen-ti spamujes,a ne ja. Ja se sad povlacim iz ove debate,a tebi porucujem da prvo malo bolje sagledas neke stvari i ponekad da prvo ukljucis mozak,pa tek onda se dohvatis tastature jer isuvise napadno iznosis tvoje stavove.
:: @dru :: Sta si se sad ti javio da spamujes ovu temu :: Ko ovde prica o audio softveru :: A ako ti je namera da zapocnes svadju oko toga da je OSX bolji od Windowsa.. :: Srecno ti bilo :: : : :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Onda jednostavno kupi najlaksi. U pocetnickom stadijumu Mayu mozes da teras i na P4 sa 512mb rama, dok i ako dodjes do stadijuma da ti render oduzima najvise vremena u celom procesu vec ce biti vreme za upgrade i zeleces desktop.
Sta kazes za novi ipad? Nacuo sam i da spremaju potpuno novi proizvod ove godine.
:: Posto vidim da ti treba laptop za Maya, moj ti je savet da ides na nekih 15.6` sa i5 sandy i nVidia grafom, 17` je pretezak, a za takav program ti je mala razlika u radnoj povrsini na 15.6` i 17`, moras da nakacis eksterni monitor. Inace mozda je najbolje odloziti kupovinu za septembar, ima raznih popusta + do tada ce se pojaviti Ivy bridge laptopovi. Ako zelis ista fancy od Apple-a kupi ovo :: :: http://www.apple.com/ipad :: :: iPad 2 imas sada u iStyle verovatno ce uskoro doci i iPad 3 :: :: Pozdrav!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.