Drugarica je kupila pre neki dan u Tehnomaniji navedeni laptop, ali imam problem sa instalacijom win-a.Imao je na sebi frr dos, formatirao sam HDD, instalirao win7 32 bit, ali kada završi instalaciju i restartuje se, zabode odmah posle asus logo-a na samom paljenju, čuje se da DVD `cakne` , i non-stop se resetuje! Probao sam sve opcije u bios-u, i ahci i ide, i defaults, i novi bios sam ubacio, ne vredi! Probao sam sa xp-om da ga formatiram, opet isto, radi sve dok se ne resetuje i non stop samo restart.Probao sam instalaciju XP-a, win 7 32-bit i win7 64-bit, ne jebe ni pet posto, uvek isto.Jedino kada mu obrišem particije i upalim ga bez os-a onda samo izbaci missing boot device, kao što je normalno jer je HDD prazan, a disk sa winom sam izvadio.Ceo jebeni dan juče sam se jebavao sa njim, do 3 ujutru... Da li neko ima još neki predlog šta da probam, ili da ga vratim sutra u Tehnomaniju i uzmem Dell?
:: Mozda upali update biosa (gle cuda!) ali bolje nemoj da se cimas ako sve ne radi out of the box. :: A moralo bi da radi.. :: :: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka. :: ::
Kosovska bitka je bila 1389. eto, testirao sam memoriju, i ispravna je! :)
Inače, ne pada mi na pamet da ga testiram više, kupljen je pre 4 dana i ima da ide nazad u radnju k`o bela lala!Iskidao sam živce do 3 ujutru sa nekoliko kompletnih instalacija koje su pukle na kraju, više ga ne diram da ga ne bi zavario pesnicom...
Skoro sam sredio drugaru Samsungov lap, nikakvih problema nije bilo. Uzeo je u Shitatronu neki, kvalitetno su ga odradili, i3 proc i zasebna grafa, sve shljaka u fulu, oko 45k je platio. Ne znam kakvi su Dell-ovi sad, ali moja preporuka za Samsung. :)
ovaj košta 34000 din.Dual core keleraba 1,6ghz, 2gb ram-a, intel 3000 grafika, i 500gb HDD.Ja im pričao da uzmu Dell jer za iste pate ima 3g garancije, oni hteli samsung , i na kraju otišli i uzeli Asus. Sada pokušavam još jednom win7 32-bit, i ako ne uspe- sutra ide nazad u radnju pa neka rade s njim šta hoće.Stavio sam najnoviji BIOS, prebacio sa AHCI na IDE sata mod, obrisao particije sa XP cd-om, i sada instaliram win7 32 bit. To be continued...
DELL je daleko (bolji) od Samsunga... Imao sam prilike skoro da vidim kako prave njihove TV-e(samsung), i jedino sto mogu da kazem, jeste da ljudi kad uzmu TV u prodavnici, sve ga maze paze, da slucajno ne bi ostetili, a ovi vamo ga bacaju, to se ne pazi, blagi uzas... a izvoze u EU. Prvo sam pomislio da je za nase trziste... hahaha.. Naravno ovo sa TV-om nema nikakve veze sa temom, niti sa kvalitetom laptopova...
PCBerza u srcu!
:: Skoro sam sredio drugaru Samsungov lap, nikakvih problema nije bilo :: Uzeo je u Shitatronu neki, kvalitetno su ga odradili, i3 proc i zasebna grafa, sve shljaka u fulu, oko 45k je platio. Ne znam kakvi su Dell-ovi sad, ali moja preporuka za Samsung. : :: :: ::
Pa i da tebi preko ruku predje 1000 televizora, ni ti ih ne bi mazio vise. xD Mada, kad bi tako bacali lapove, tesko da bi se mnogo proslavili... Inace ja imam 2 Samsung tv-a, jedan LCD drugi CRT, nikakav problem nisam imao, na LCD-u je A panel, full hd, slika je bruka. :)
:: DELL je daleko (bolji) od Samsunga.. :: Imao sam prilike skoro da vidim kako prave njihove TV-e(samsung), i jedino sto mogu da kazem, jeste da ljudi kad uzmu TV u prodavnici, sve ga maze paze, da slucajno ne bi ostetili, a ovi vamo ga bacaju, to se ne pazi, blagi uzas... a izvoze u EU. Prvo sam pomislio da je za nase trziste... hahaha. :: Naravno ovo sa TV-om nema nikakve veze sa temom, niti sa kvalitetom laptopova.. :: :: PCBerza u srcu! :: :: :: Skoro sam sredio drugaru Samsungov lap, nikakvih problema nije bilo :: :: Uzeo je u Shitatronu neki, kvalitetno su ga odradili, i3 proc i zasebna grafa, sve shljaka u fulu, oko 45k je platio. Ne znam kakvi su Dell-ovi sad, ali moja preporuka za Samsung. : :: :: :: :: :: ::
Probaj da istestiraš HDD pošto sam imao par novih asus laptop-ova u servisu koji su imali defektne HDD-ove ili problem u samom southbridge-u. Ako možeš zameni disk i probaj sa drugim, ako nećeš da se cimaš vrati ga u radnji gde si ga kupio i želim ti sreću sa `servisima` jer `majstori` koji rade u tim servisima imaju mnogo malo iskustva... nažalost. Budi uporan!
Disk sa programima i aplikacijama, koji se dobija uz lap, samo podržava 64-bit win7!!!! Pa što nisu jevreji stavili bar još 2 giga rama, nego sa 2 giga da teram 64-bit?! Stvarno je sranje neviđeno ovaj model i podrška za njega!
Imao je neku malu particiju koja služi za recovery, i ona je izgleda jebavala ale u početku, pa sam je lepo obrisao(iako piše u uputstvu da se ona ne briše , ali ko je jebe). Ionako ne radim nikad recovery nego novu instalaciju, a drugarica mi ne radi za BIA-u, pa neće ni gubiti bitne podatke ako se ne daj Bože sjebe sistem, ionako ima još dve particije za podatke. Onda se ponovo javio isti problem posle instalacije koja je prošla dobro, ali posle unošenja loader-a za win7 se ponovo lap restartovao. Iskopao sam novi extreme win7 loader koji ima sva podešavanja i za lapove, stavio ASUS OEM opciju i jebao sam mu jetrvinu svekrvu od muške tetke.`izlečio` win tim novim loader-om, update-ovao win preko win update-a, instalirao sve drajvere, aplikacije i ostale kurcoboce, i sada radi kao bela lala.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.