Nedavno sam kupio notbook Toshiba NB-200 od druga. Zadovoljan sam ali bih zelio da reinstaliram XP, jer mi ne radio onako kako ja hocu odnosno nije podesen po mome. Do sada sam n puta dizao xp ali na klasicnim racunarima i vrlo dobro znam proceduru, ali na laptopu nisam.
Dilema koja me muci je sledeca: laptop je uzet pre 2 godine uz mts paket interneta i sam laptop ima orginalni XP Home verziju, ima neke svoje genericke drajvere od toshibe, drajvere za kameru, drajvere za BT,WiFi itd.
Interesuje me da li mogu da najpre skinem drajvere sa nekim programom, onda da srusim xp i podignem novi ili cak 7 cu mada ima samo 1g memorije ili ti toshibini drajveri ne smeju da se brisu ili ih je tesko naci na netu. Dobro bi mi doslo ako je neko vec radio rusenje i podizanje sistema na ovom LT pa ima iskustva. Na kraju ne mogu da provalim da li mi je memorija od 1g koja je u LT na 667 ili na 800 MHz, kako bi kupio jos jedan modul
Moze, da sacuvas drivere pa odradis sistem i opet da ubacis. Imas program Driver genious Samo pazi na neke verzije jer i pored `lekica` samo ta opcija nece da radi, tako spremi se vise puta da ga skidas i instaliras.
Da bi saznao da li radi, odradi sacuvanje drivera sve u .exe formatu i posle to pokreni, ako prijavljuje da je trial verzija onda nije dobro.
Inace, zvanicno, taj model NE podrzava Win7 (sto ne znaci da ne bi radio, kako-tako, sa ovim OS-om) - najstariji podrzani iz ove serije je model 205 ...
ako nije nista cackano na D particiji imas sve Toshibine drajvere.Prekopiraj ih,pa ih instaliraj posle OS-a.Prosto ko pasulj.Ja sam na svom to odradio za sat vremena.Memorija je na 667mhz. Savetujem ti da ostanes na Xp SP 3,radice odlicno.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.