Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Dell latitude D800 problem
STRANA 1 OD 1
gilopile Dell latitude D800 problem 11.02.2012. 13:19 T43178

status: user
broj poruka: 9459
Dobar dan!

Imam ovaj lap i muci me njegova brzina, radi na 600MHz umesto 1400. Pokusavao sve moguce u bios-u, power sheme u win-u...
Nesto sam guglao i dosao do podatka da me hebe punjac tj. valjda je slab da bi radio punom brzinom, a barerija je totales crkla pa ne mogu isprobati da li bi sa njom isao do max. Da li je to tacno, jel imao neko slican problem? Inace, punjac je original DC 19.5V 3.34A. Ne znam da li bi pomoglo da instaliram neki power manager, a i ne znam koji, jer na sajtu ima trista gluposti, pa akoo neko zna sta tacno, bio bih mu zahvalan. E da, pokusao sam sa `Microsoft speedStep for win XP` sa sajta i, naravno, nije pomoglo.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zeljkoo8 Pa to je bar lako... 11.02.2012. 14:11 #398074

broj poruka: 126

Uzmes jedan dobar ašov, i odes iza kuce i iskopas jednu ,onako dublju rupu. Polozis Dell latitude D800 u nju. Lagano zatrpavas i utabavas ,sloj po sloj. I na kraju dobro utabaj, da se sve poravna. I odes negde na vopi! :P

gilopile ... 11.02.2012. 14:20 #398075

Matori, dobra ideja, ali ajd ti iskopaj rupu na -20! Probao, ali asov se obija od zemlju, nema sanse da se izrcka ni pokorica, a kamoli rupetina za Dell-a:)

Mada, ako je tacno da je slab ispravljac, ne znam, da probam direkt na 220V, mozda ce da radi na 3,0GHz? Sta mislis, da li je pametano da probam pa ako radi - radi, a ako ne, tema pod kljuci i lepo odemo na vopi negde:)

codeus ... 11.02.2012. 16:13 #398085

broj poruka: 4054

he he he .. imam par lapica u servisu i moracu da probam dali ta rupa metod leci bolesan chipset :)

gile baterja je izvadjena ? ako nije izvadi je iz lapa neka radi samo na punjacu .. a mogao bi da resetujes cpu u lezistu (izvadi - vrati)

pusti nesto zahtevno od sintetike pa onda gledaj dali dize mhz

gilopile ... 11.02.2012. 16:50 #398091

Ista situacija i bez baterije. U biosu pise proc taj i taj - 1400/600(verovatno ima ta dva moda brzine) Current 600MHz. U win-u, sta god da radim ne skace multiper sa 6x,. stoji fixno neovisno da li ga opteretio ili ne. Bo ga patak! Za sada nista od vadjenja sa socketa, jer trenutno nemam pastu. Mislis da bi znacilo da ga skinem i vratim u socket?

VMARC Ne diraj nista, to tako treba 11.02.2012. 18:28 #398111

broj poruka: 9420
Ako je Centrino, radi on i na 1400MHz po potrebi, samo sto ti to nikada ne pokazuje. Na 600 bi bio uzasno spor. Jeste li?

F650GS Dakar

gilopile Re: Ne diraj nista, to tako treba 12.02.2012. 15:52 #398284

Sta znam, onako, mislim da bi ipak trebao da bude brzi, jer mi koci YT, Divx film opterecuje proc na nekih 50%...Pokusao i DVD film i nema sanse, proc zakuca na 100% i film, naravno, koci...
Za YT mi i nije cudno jer nisam mogao normalno da gledam na Athlonu 1.6Ghz+GF5200 i na nekom 775 socket-u sa integrusom. Uzas, kako nacickase pojedine sajtove koje posecujem, surf mi postaje nocna mora i moram 200e da izdvojim za grafiku da bih mogao da scroll-ujem, jbt.
Reinstalisacu win, pa cu da vidim kako se ponasa, jer su mi i procesi sumnjivi, pa mozda ima i neku viruscinu.

:: Ako je Centrino, radi on i na 1400MHz po potrebi, samo sto ti to nikada ne pokazuje. Na 600 bi bio uzasno spor. Jeste li
::
:: F650GS Daka
gilopile ... 12.02.2012. 18:32 #398308

Evo zbog cega radi u sporijem rezimu...Odradio CLR CMOS i izasla poruka `The AC power adapter type cannot be determined...kao radice sporije...stisni F3 ukoliko hoces da se ova poruka vise ne ponavlja(neko je verovatno stisnuo F3 i nije se ponavljivala sve dok nisam odradio clr CMOS. E sada, zbog toga i ne puni bateriju...

Evo sta mene sad treba, posto dzek adaptera ima 3 zicke/pin-a, prsten okolo=masa, prsten unutra=19V, e sada mene interesuje ona iglica u sredini. Raskupusao sam adapter(jedva) i vidio da ta srednja iglica sa dzeka na PCB-u ima oznaku `ID` sto bi znacilo da je verovatno neka I/O zajebancija oko bunjenja baterije, indetifikacija adaptera...Vidim neka dva IC-a u adapteru i pitam se da nije neki od njih crkao? Kako da `prevarim` taj ID tako da ga laptop normalno prijavi i omoguci mi punu brzinu i punjenje?

Sta mi je raditi? Da li kupiti novi adapter i da li je 100% do njega? Provericu jos i dzek u laptopu, tj. taj srednji pin da li vodi na plocu gde treba...Bem li ga...Codeus, pomagaj!

VMARC NIKAKO!!! 12.02.2012. 18:39 #398309

Kupi drugi.
Daj mi specifikaciju adaptera.

F650GS Dakar

gilopile ... 12.02.2012. 18:41 #398311

pa-1650-05d

Znaci, mislis da je on crkao i da ce normalno raiti sa drugim/novim/polovnim i da nece biti problema oko ID-a?

VMARC Verovatno 12.02.2012. 19:29 #398314

Ja imam takav, ali 19v, 3.43A.
Probaj sa nekim originalnim Dellovim, pa ako radi, kupi polovan.

F650GS Dakar

codeus ... 12.02.2012. 19:50 #398315

dell i njegov 1 wire protokol .. nemoze da se hakne kao HP-ovi punjaci sa 3 pina ..

taj centralni pin ide do LPC chipa .. signal koji ima naziv AC_ADP_POW_LOW aktivan je low ..

taj mali tranzistor u adapteru jeli DALAS ? .. trebalo bi da je taj chip .. 512b eeprom sa identifikacionim podacima .. ukoliko LPC chip nemoze da procita podatke iz njega smatra da nije dobar punjac i prekida punjenje baterje !!!

e sad proveri da nije slucajno zica u prekidu u kabelu .. ako nije ... moraces uzeti drugi adapter

codeus ... 12.02.2012. 19:52 #398316

elem .. probaj upucati zadnji bios .. novije verzije biosa bi trebalo da dopuste koriscenje nonOEM punjaca ...
mozda pomogne

VMARC Da, ovaj moj je HPov 12.02.2012. 20:02 #398318

To sa biosom pije vodu. Probaj.

F650GS Dakar

gilopile Hvala ljudi! 12.02.2012. 20:56 #398332

Sad mi je jasno sta i kako oko tog ID-a. Kabel je ok, to sam prvo prekontrolisao:)Jeste, trandza tj. eprom je DALLAS - 2501.
Hteo da update Bios, ali nece, kaze ukljuci punjac i instalisi bateriju:))) kakav moron!

Ima li neki bios koji se fleshuje iz DOS-a? Vidim da na OFC sajtu ima samo ova varijanta iz win-a u .exe izdanju.

codeus .... 12.02.2012. 21:22 #398342

probaj iz cmd-a ... biso_file.exe /FORCEIT

gilopile Re: .... 13.02.2012. 14:59 #398483

Flesnuo i isto je:( Opet u BIOS-u prijavljuje `AC adapter: Unknown Batteri Not Installed. Videcu da pozajmim negde punjac pa da probam sa drugim. Ako ima jos neko kakvu ideju, tu sam.

:: probaj iz cmd-a ... biso_file.exe /FORCEI
gilopile ... 13.02.2012. 16:12 #398510

Da li probati ovo, samo sto ja nemam taj 6-pin vec trandzoliki 3-pin:

http://www.laptopbattery4.co.uk/blog/dell-ac-power-adapter-type-cannot-be-determined-solution/

gilopile ... 17.03.2012. 04:41 #406716

Evo da javim...Sve ok radi sa novim punjacem HA65NS1-00. Prepoznat punjac i puni bateriju. Znaci, DALLAS-2501 je crko.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs