Drugarov asus g73 rog, kupljen prosle godine i u poslednje vreme poceo je da zakucava u igrama, nosen u servis 3 puta i nisu uspeli da ga poprave, posle skoro mesec i nesto dana i zvanja inspekcije lova je vracena na ruke, sad planira uzeti nesto novo i malko jace, cenovni rang od 1300-2000eur konfa je bila: intel i7@1.73ghz 5870 1gb 8gb rama-a led 17` ful hd 128ssd 2*500gb raid 0 usb3.0 bly-rey-dvd rw i sve ostale dzidza -bidze Dakle zanima me sta bi mu mogao preporuciti osim ovih g74 ili nekog alien-a ali njima cena ako nije duplo skuplja u odnosu na bilo kog drugog proizvodjaca.
Alienware kod nas nema GTX580M, samo 6970M ili eventualno 6990M.
Moja preporuka svejedno za Alienware M17x jer je 6970 i 6990 jača grafika od GTX560 koji ide u G74. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
http://goo.gl/5qvlP Piše da ima...da li je tako ne znam... Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Alienware kod nas nema GTX580M, samo 6970M ili eventualno 6990M :: :: Moja preporuka svejedno za Alienware M17x jer je 6970 i 6990 jača grafika od GTX560 koji ide u G74 :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
I meni su vratili lovu za lenovo y560... naravno posle dugo dugo cimanja i zvanja, ali prodavacica koja se isto `cimala` oko dobavljaca mi je rekla da ce mi priznati sav novac ako se odlucim da drugi laptop kupim kod njih, a da ce mi vratiti iznos po kojem se sada prodaje taj trenutni laptop. i tako je i bilo, uzeo sam kod njih laptop bez ikakvog gubitka, a i oni su zadrzali musteriju tj profit :P
ja bih isao na alienware u ovom cenovnom rangu jer su mnogo jace graficke prisutne :)
da pogledaj MSI G seriju od 17 incha, cini mi se da oni imaju gtx570 ili tako nesto mozda i jace :P
npr za 1200 evra ovaj msi je bolji od G74 ja mislim . )
Ima samo jedan veliki problem. To je shitina neopevana od Msi-a. Sta mislis sto toliko kosta? Msi vazi za najgoreg proizvodjaca notebookova, a uvoznici su uzasni. Kvalitetniji da bude od Asusa ne moze biti nikako. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Znam dvojicu koji imaju msi,jeste losija tastatura,ali pazi koga bole kurac za to,otisla su coveku 3 dugmeta posle 2 godine,platio 2k i sve radi kao bog. Svakako nisu bolji od asusa,ali ako gledash za gaming,ovaj msi sto marko zutic,je 20 % brzi od bilo kog asusa ili(posebno)dell za te pare.Jesu bolji,ali gtx 570m je pojam za ono sto nudi asus ili dell.
Licno,opet kazem LICNO,uzeo bih MSI,iz prostog razloga,sto graficki nudi najvishe za ulozen novac,i zato sto je to jedina firma sa kojom nikad problema(ozbiljnijih)imao nisam. Ako oce da spiska svih 2k eura,onda alienware i to je to.
Samo prokopaj malo po forumu da vidiš koliko ljudi se samo žali na MSI i na servis u Srbiji. Šta ti vredi laptop kad znaš da ćeš krv da pustiš sa reklamacijama?
I škoda bi da bude Audi, pa nije... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Znam dvojicu koji imaju msi,jeste losija tastatura,ali pazi koga bole kurac za to,otisla su coveku 3 dugmeta posle 2 godine,platio 2k i sve radi kao bog :: Svakako nisu bolji od asusa,ali ako gledash za gaming,ovaj msi sto marko zutic,je 20 % brzi od bilo kog asusa ili(posebno)dell za te pare.Jesu bolji,ali gtx 570m je pojam za ono sto nudi asus ili dell :: :: :: :: :: Licno,opet kazem LICNO,uzeo bih MSI,iz prostog razloga,sto graficki nudi najvishe za ulozen novac,i zato sto je to jedina firma sa kojom nikad problema(ozbiljnijih)imao nisam :: Ako oce da spiska svih 2k eura,onda alienware i to je to.
Imam ja MSI G serije iz 2007-2008 godine i ima odlicnu tastaturu, sad ne znam za novije modele...
Ali Daum je u pravu za servis ocajan je, tako da ja bih ipak izbegao MSI da uzimam laptop.
:: Znam dvojicu koji imaju msi,jeste losija tastatura,ali pazi koga bole kurac za to,otisla su coveku 3 dugmeta posle 2 godine,platio 2k i sve radi kao bog :: Svakako nisu bolji od asusa,ali ako gledash za gaming,ovaj msi sto marko zutic,je 20 % brzi od bilo kog asusa ili(posebno)dell za te pare.Jesu bolji,ali gtx 570m je pojam za ono sto nudi asus ili dell :: :: :: :: :: Licno,opet kazem LICNO,uzeo bih MSI,iz prostog razloga,sto graficki nudi najvishe za ulozen novac,i zato sto je to jedina firma sa kojom nikad problema(ozbiljnijih)imao nisam :: Ako oce da spiska svih 2k eura,onda alienware i to je to.
Nzm,ono sto znam iz licnog iskustva,jedan drugar ima isto tako matoriji,mozda iz 2008.godine,ti dugmici su otisli,mada on je decko retard,izivljva se mnogo.
Drugi ima neku gaming seriju,sa starim(ne sandy bridge)i5+gtx 460m i nikakvih problema nema,radi vec skoro 2 godine,ko sat. Nzm,oni nisu nikakvih problema imali nisu,pa do servisa ni dolazili nisu,ako ljudi kaze da je servis ocajan,onda je to problem nasih budala a ne firme(MSI).
Problem ovde(msm na forumu)je sto postoji(po meni)apsolutno neosnovano blacenje pojedinih (uspesnih,u svetu)firmi,tipa MSi i recimo Thermaltake,i preterano dizanje u nebesa recimo Asusa.Jeste dobar,ali msm ,pojedinci preteruju.
E sad,neko ce (znam i ko,dvojica sigurno)da mi sad kazu da serem,lupam....-zabole me ,sve sto sam rekao je iz licnog iskustva i iskustva prijatelja,tako da savest mi je cista,rec napamet nisam lupio.
Ja na mom slabo igram igre, ali za kucanje je tastatura odlicna po meni...
Ja sam slao tri cetiri puta zbog pregrevanja, mislim glup problem, koji sam sam resio kasnije, ali kao nisam heo da ga otvaram dok je bio u garanciji...
Prvo njihov 72h (to je 9 radnih dana) pick up and return ne funkcionise kako treba meni su laptop zadrzavali dosta duze od toga jer delovi stizu iz holandije pa mora da se ceka , a laptop se nakon mesec dana pregrevao ponovo, sve dok ga sam nisam sredio, zamenio pastu i kupio podlogu, sada radi ok... Oni su ga verovatno samo izduvavali od prasine i slali nazad...
:: Nzm,ono sto znam iz licnog iskustva,jedan drugar ima isto tako matoriji,mozda iz 2008.godine,ti dugmici su otisli,mada on je decko retard,izivljva se mnogo :: :: Drugi ima neku gaming seriju,sa starim(ne sandy bridge)i5+gtx 460m i nikakvih problema nema,radi vec skoro 2 godine,ko sat :: Nzm,oni nisu nikakvih problema imali nisu,pa do servisa ni dolazili nisu,ako ljudi kaze da je servis ocajan,onda je to problem nasih budala a ne firme(MSI) :: :: Problem ovde(msm na forumu)je sto postoji(po meni)apsolutno neosnovano blacenje pojedinih (uspesnih,u svetu)firmi,tipa MSi i recimo Thermaltake,i preterano dizanje u nebesa recimo Asusa.Jeste dobar,ali msm ,pojedinci preteruju :: :: E sad,neko ce (znam i ko,dvojica sigurno)da mi sad kazu da serem,lupam....-zabole me ,sve sto sam rekao je iz licnog iskustva i iskustva prijatelja,tako da savest mi je cista,rec napamet nisam lupio :: :: ::
Nije ništa neosnovano, MSI laptopvi u zemlji Srbiji se zna čemu služe, da ostanu u izlogu. Kakvi su napolju nije ni bitno, jer kad ti crkne nećeš ići u Švajcarsku da ga nosiš nego kod Pere i Žike koji će krv da ti popiju samo da izgubiš volju i ne tražiš pare nazad.
Imao ti je taj drug sreće sa MSI-em, generalno su ispod proseka po kvalitetu. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Problem ovde(msm na forumu)je sto postoji(po meni)apsolutno neosnovano blacenje pojedinih (uspesnih,u svetu)firmi,tipa MSi i recimo Thermaltake,i preterano dizanje u nebesa recimo Asusa.Jeste dobar,ali msm ,pojedinci preteruju :: :: E sad,neko ce (znam i ko,dvojica sigurno)da mi sad kazu da serem,lupam....-zabole me ,sve sto sam rekao je iz licnog iskustva i iskustva prijatelja,tako da savest mi je cista,rec napamet nisam lupio :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.