Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
NVidia - Tegra3 -based kombo-tablet! Asus Transformenr Prime.
STRANA 1 OD 1
tortojed NVidia - Tegra3 -based kombo-tablet! Asus Transformenr Prime. 27.01.2012. 21:54 T42871

status: user
broj poruka: 10997
NV nezadrzivo osvaja `mobile computing` trziste. Tegra bi tu mogla da `zakopa` i Inteligentne i Deka-dentne...

http://goo.gl/H4d5U
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- Re: NVidia - Tegra3 -based kombo-tablet! Asus Transformenr Prime. 27.01.2012. 22:01 #394083

broj poruka: 6083

Odavno ima i na benchu full review, stara vest. Ja sam skroz zadovoljan njegovim starijim bratom, sa njega i pisem.

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAKS
Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: NV nezadrzivo osvaja `mobile computing` trziste. Tegra bi tu mogla da `zakopa` i Inteligentne i Deka-dentne..
::
:: http://goo.gl/H4d5
tortojed Odlicno! Sada to pokloni mladjoj seji a sebi kupi mladjeg brata... 27.01.2012. 22:12 #394093

broj poruka: 10997
pa ces biti ZADOVOLJNIJI. Nema veceg zadovoljstva od...povecanja zadovoljstva. Evo, ja, na primer - cim se pojavi Keplerche, kupujem. Zadovoljan sam i 470kom, ama, hvali staro, kupuj novo (zene, automobili, kompjuteri...).

Snoopy- Re: Odlicno! Sada to pokloni mladjoj seji a sebi kupi mladjeg brata... 27.01.2012. 22:21 #394096

broj poruka: 6083

Tjuti, jedva sam i ovo polovno kupio, i to jedino sto sam osvojio neki netbook i prodao ga. Stvarno nema potrebe za quadom u tabletu, i ovako sam prezadovoljan, a 720p je sasvim dovoljno, plus mi je ovaj dizajn malo lepsi. I da, tek treba da izadje prime sa fullHDom, e to je tek overkill :-)

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAKS
Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: pa ces biti ZADOVOLJNIJI. Nema veceg zadovoljstva od...povecanja zadovoljstva. Evo, ja, na primer - cim se pojavi Keplerche, kupujem. Zadovoljan sam i 470kom, ama, hvali staro, kupuj novo (zene, automobili, kompjuteri...)
MilosNBG ... 27.01.2012. 22:31 #394100

broj poruka: 1586
Nece ih zakopati Tegra vec ARM, sto je donekle i ocekivano.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

athlon87 re 27.01.2012. 22:57 #394102

broj poruka: 1133
Ja sam imao tegra 2 na lg opstimus 2x i nisam bio odusevljen, presao sam na samsung galaxu s2 e to je bilo odusevljenje. Sad ne znam da li zbog procesora ili zbog ram memorije ali razlika je vise nego ocigledna. E sad verovatno je tegra 3 veoma dobra ali bez pravih partnera u proizvodnji nista, lg je pustio tegra 2 sa 512 rama sto je malo.

AMD Phenom II 955 & OCZ Vendeta
MSI 770-G45 & 2*2GB DD3 1600Mhz Kingston HyperX
1TB WD

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=791855
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1385580

Daum ... 28.01.2012. 03:43 #394162

broj poruka: 12794
Ja imam prvi iPad i ne bunim se sa njegovim single core procesorom, aplikacije ga drže samo tako. Ne može da se poredi Android sa ovim izobiljem...

gile23 ... 28.01.2012. 14:47 #394200

broj poruka: 9121
Verovali vi ili ne aplikacija koja se vrti na iPad-u 2 pod A5 procesorom ima 20% veci FPS u odnosu na istu aplikaciju na Tegra 3, dual core je brzi od Quad Core-a, sta ce tek biti kada izadje A6 bolje da ne mislim xd.

Google mora da poradi jos na tom sistemu, a i hw bi trebalo da bude dosta jaci da bi ICS bio konkurentan iOS-u. Trenutno Apple ima no.1 tablet i nece doci u skorije vreme do promene :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 Re: ... 28.01.2012. 15:21 #394205

broj poruka: 1227
ma sta ja to vidim.. :)

gile23 09.11.2011. 18:34 #375103

:: Pogledaj kako je bilo dosad i kako se razvija situacija, nije to nikakva kugla, to je realnost koju ti i tvoj drugar maxxio iz nekog meni nepoznatog razloga necete da prihvatite :). Inace sto rece da je Apple iznad svoje konkurencije, evo izasao Transformer sa Tegra 3 koja ima grafiku barem duplo bolju u odnosu na iPad 3, a uskoro ce i Ice Cream Sandwich 4.0 za tablete, ne ocekujem da ce Google da izbaci neki trash, barem do sada nikada to nije uradio :)

gile23 Re: Re: ... 28.01.2012. 15:31 #394208

iOS = phone OS, ICS tablet verzija = tablet OS = ogromna razlika u sistemima. Kada bi se oba vrtela na istom OS-u (A5 i Tegra 3), Tegra 3 bi odvalila A5 u performansama. ICS donosi ubraznje u odnosu na HC.

Pozdrav!

:: ma sta ja to vidim.. :
:: gile23 09.11.2011. 18:34 #37510
:: :: Pogledaj kako je bilo dosad i kako se razvija situacija, nije to nikakva kugla, to je realnost koju ti i tvoj drugar maxxio iz nekog meni nepoznatog razloga necete da prihvatite :). Inace sto rece da je Apple iznad svoje konkurencije, evo izasao Transformer sa Tegra 3 koja ima grafiku barem duplo bolju u odnosu na iPad 3, a uskoro ce i Ice Cream Sandwich 4.0 za tablete, ne ocekujem da ce Google da izbaci neki trash, barem do sada nikada to nije uradio :)
:: ::
nemanja21 Re: ... 28.01.2012. 15:38 #394211

broj poruka: 1227
ma necu da se natezem i da te uzalud citiram, znas ti vrlo dobro koje si davao prognoze pre 3 meseca a koji procenat toga se obistinio... (krompirko)

gile23 Re: Re: ... 28.01.2012. 15:52 #394215

Transformer Prime se prodaje = istina, smanjuje se trzisni udeo iPad-a = istina.

Tegra 3 je jako dobra i brza od A5. Glavni razlog zasto je ovolika razlika je multitasking. Koliko sam shvatio iOS uvek ima aktivan samo 1 prozor koji je 100% GPU ubrzan, znaci sva GUI sve se radi preko GPU-a. Kod Android-a sve ima svoj prozor (kao kod Windows-a) koliko sam shvatio cak se i pozadina gleda kao prozor.

To je jako bitno kod multitasking-a, Android u pozadini drzi hrpu procesa, dok iOS doticne procese suspenduje i vecinu resursa uperi u tu aplikaciju, dok kod Android-a koji ima pravi multitasking (sve aplikacije se izvrsavaju u pozadini) ne uperi dobar deo svojih resursa u main aplikaciju. Procenjuje se da je zbog toga svaka zahtevnija Android aplikacija (igrica) 20% sporija. Sa jedne strane iOS multitasking (ili ti tasking samo) izgleda superiorno, ali problem nastaje u tome jer ti nikada ne znas kada ce iOS da ti ubije aplikaciju i da vise ne mozes da je povratis iz stanja suspenzije.

I da ICS je prvi android koji ima GPU ubrzanje GUI grafike i to samo u jednom prozoru (pretpostavljam onom main).

Ako se na to sve doda veca radna povrsina na ICS tablet verziji i ostala cudesa dolazis do zakljucka da je usporenje ogromno u odnosu na konkurentski iOS iako je CPU + GPU nekoliko puta mocniji :(. To je sve na Google-u da ispravi i da ubaci full ubrzanu GUI grafiku.

Ako ne shvatas sta je GPU ubrzana GUI grafika, to ti je isto kao kada instaliras Windows 7 bez drajevera za graficku, pa se ceo GUI vuce ko prebijen jer ga radi CPU.

Ovako sam ja shvatio kada sam citao po netu, ako negde gresim ispravi me :).

Pozdrav!

:: ma necu da se natezem i da te uzalud citiram, znas ti vrlo dobro koje si davao prognoze pre 3 meseca a koji procenat toga se obistinio... (krompirko
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs