Kao Android laik, moje pitanje vama: da li za te tablete postoji nesto tipa JDownloader? Voleo bih da uzmem neki zbog citanja ebook-ova ali je malo skupo samo za to pa gledam da li bi mogao da se koristi za jos nesto pametno. I da li neki modeli imaju hdd ili bi to skidanje islo na neku karticu - sd, tf... ? ________________________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3, Hemodrops je shit
on je mali laptop i vecina njih standardno ima 160bg hard, neki cak i 320gb. Tableti su za bogate, jer bas i nisu nesto mnoogo korisni a vecina nas u Srbistanu jedva ima za leba.
Ma znam druze, ali netbook ne mogu da drzim kao knjigu. A i donose spolja pa bude jeftinije. Nego, kako stoje stvari sa skidanjem? __________________________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3, Hemodrops je sranje
:: :: :: :: on je mali laptop i vecina njih standardno ima 160bg hard, neki cak i 320gb. Tableti su za bogate, jer bas i nisu nesto mnoogo korisni a vecina nas u Srbistanu jedva ima za leba.
Ocigledno ima, stim sto nema mnogo svrhe da trazim i skidam dok jos nemam tablet. Nadam se da rade i sa tim modelima bez harda, jer su takvi bas skupi. Valjda moze nesto da se skine i na karticu ili usb, djavo ce ga znati... hvala Dragg&drum. I dragance, naravno, za glas razuma...:) ____________________________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3, Hemodrops izbegavati
Ja na transformeru skidam preko torrenta, cuvam na internoj memoriji, kartici, whatever. Ne zauzimaju te knjige toliko. Ja sam skinuo pakovanje od 100 .epub knjiga i zauzelo ~45MB
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apo
:: :: Ocigledno ima, stim sto nema mnogo svrhe da trazim i skidam dok jos nemam tablet. Nadam se da rade i sa tim modelima bez harda, jer su takvi bas skupi. Valjda moze nesto da se skine i na karticu ili usb, djavo ce ga znati... hvala Dragg&drum. I dragance, naravno, za glas razuma...: :: ___________________________________________________________________________ :: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3, Hemodrops izbegavati :: :: :: Možeš da probaš baš sa JD, ako postoji JRE za Android. Na download stranici postoji generička verzija koja bi trebalo da radi na bilo kojoj platformi :: :: :: :: http://jdownloader.org/download/index, verzija označena sa other :: :: :: :: edit: nađoh i nešto konkretnije :: :: http://www.androidpit.com/en/android/market/apps/app/com.andromo.dev10265.app10772/Full-Jdownloader-Android (ne može da se skine ali evidentno postoji :: :: http://www.androidzoom.com/android_applications/tools/lightning-download_bovpx.html
Koji je to konkretan program za torent i da li skida samo na internu memoriju ili moze da skida i na usb? I koji je sofware dobar za pdf i epub (za tu androidsku platformu)? _______________________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3, dole Hemodrops
tTorrent, mozes da biras lokaciju, kao na kompu. Ja koristim program koji dolazi uz sistem, pise ispod ikonice MyLibrary :)
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: :: Koji je to konkretan program za torent i da li skida samo na internu memoriju ili moze da skida i na usb? :: I koji je sofware dobar za pdf i epub (za tu androidsku platformu) :: ______________________________________________________________________ :: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3, dole Hemodrops :: ::
Ja odoh odmah na skidanje a zaboravih jednu bitnu stvar da bi uopste doslo do toga.
Da li mogu da koristim svoj adsl modem na bilo kom tabletu preko WI-FI ili LAN, ili treba da jurim neke modele modema/rutera koji bolje ili losije rade sa odredjenim modelima tableta? Pitanje kompatibilnosti, ukratko... ____________________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3, Hemodrops?
Svaki tablet radi sa 99.9% bezicnih rutera. Ako imas nesto sto salje wifi signal, radice ti. Ako imas na tabletu i lan port (neki win tablet perhaps), ne bi trebalo ni sa time da imas problema, ali je glupavo da koristis lan na tako prenosnoj stvarcici.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1TB, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A
:: :: Ja odoh odmah na skidanje a zaboravih jednu bitnu stvar da bi uopste doslo do toga :: :: Da li mogu da koristim svoj adsl modem na bilo kom tabletu preko WI-FI ili LAN, ili treba da jurim neke modele modema/rutera koji bolje ili losije rade sa odredjenim modelima tableta? Pitanje kompatibilnosti, ukratko... :: ___________________________________________________________________ :: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3, Hemodrops? :: ::
Kul. E, znas sta mi je jos bitno. Kapiram da imas olovcicu na Transformeru. Kako shljaka? Da li moze da se crta s njom u nekom programu barem priblizno precizno kao pravom olovkom po papiru? _____________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3, ...
Pa i nemam olovcicu, posto nije rezistivni ekran i prilicno dobro reaguje. Nisam crtao nista, ali ne verujem da ces ikako dobiti preciznost i osecaj kao da crtas po papiru :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1TB, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A
:: :: Kul. E, znas sta mi je jos bitno. Kapiram da imas olovcicu na Transformeru. Kako shljaka? :: Da li moze da se crta s njom u nekom programu barem priblizno precizno kao pravom olovkom po papiru :: ____________________________________________________________ :: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3, ... :: ::
Da li ti je citanje ebook-a sa tableta udobnije i lagodnije za vid nego sa desktop monitora ili laptop-a? ______________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
:: :: Da li ti je citanje ebook-a sa tableta udobnije i lagodnije za vid nego sa desktop monitora ili laptop-a :: _____________________________________________________________ :: 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3 :: ::
za citanje savetujem moon+ reader probao sam ih nekoliko i ovaj mi najbolje lezi. Nacitao sam se knjiga sa ipoda i par android i symbian telefona u poslednjih 5-6 godina i po meni je skoro isti uzitak kao citanje sa papira a daleko isplativije. Kada sam video kako knjiga izgleda na ipadu 2 pao sam na dupe. A brightness savetujem da stoji na minimumu. A za dl isprobaj uTorrent remote. Mozes da dodajes, pokreces i pauziras torente na svom kompu sa tableta. Fina stvarcica.
A za fajl menadzer isprobaj x-plore od lonely cat gamesa. Nekada je bio najbolji fajl menadzer za symb. a sada ima i za moj voljeni android os i preko njega mozes da pristupas fajlovima sa pc-a ako bi da pustis neki film ili slicno koji ti stoji na hardu.
@Snoopy Nameracio sam se da, u narednih par meseci nadam se, uzmem transformera, kakvi su ti utisci o tastaturi, bateriji i mehanizmu za preklop? iz jednog izloga mi je delovao malo slabasno.
1. tastatura- mnogo bolja nego na asus netbooku koji sam vratio u radnju jer nije mogao da se nadogradi ram kako su mi rekli. Fino se kuca i nemam nekih zamerki. Touchpad je takodje dobar. Dock ima 2 usb porta i citac kartica sto je sasvim dovoljno. Posebno sam zadovoljan sto prepoznaje genius gamepad pa mogu da cepam mortal combat na sega emulatoru :)
2. Baterija- traje dosta, ja ne gasim tablet uopste. Kada nisam preterano koristio, trajala mi baterija preko 3 dana. Jedino sto moram da napomenem je da moze biti problem sa punjacem ako se pregreva. Mora da se stavi u na hladno mesto (freezer) bar pola sata da bi hteo da puni. Ako crkne, sumnjam da moze lako da se nadje punjac, a ni usb kabal. 15v izbacuje, tako da se ne puni preko usba.
3. Mehanizam je vise nego dobar, cvrsto stoji kad se tablet stavi i stvarno nemam ni najmanjih primedbi.
Overall- tablet je jedna fenomenalna stvarcia- odlicne izrade, lepog dizajna, kvalitetan, brz, koristan..nisam se ni u jednom trenutku pokajao sto sam ga uzeo. Cuo sam da ljudi imaju problem sa verzijom iz vipa (jedan lik imao mrtav pixel pa reklamirao), a i video sam u njihovoj poslovnici u Uscu onaj izlozbeni primerak, i mehanizam se klati kao flacidan penis x) Ja imam USA verziju, i ako gledas da kupis, juri neki sa oglasa koji je tamo kupljen. Ne brini, vazi i ovde garancija po serijskom broju, provereno uzivo :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1TB, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: za citanje savetujem moon+ reader probao sam ih nekoliko i ovaj mi najbolje lezi :: Nacitao sam se knjiga sa ipoda i par android i symbian telefona u poslednjih 5-6 godina i po meni je skoro isti uzitak kao citanje sa papira a daleko isplativije. Kada sam video kako knjiga izgleda na ipadu 2 pao sam na dupe. A brightness savetujem da stoji na minimumu :: A za dl isprobaj uTorrent remote. Mozes da dodajes, pokreces i pauziras torente na svom kompu sa tableta. Fina stvarcica :: :: A za fajl menadzer isprobaj x-plore od lonely cat gamesa. Nekada je bio najbolji fajl menadzer za symb. a sada ima i za moj voljeni android os i preko njega mozes da pristupas fajlovima sa pc-a ako bi da pustis neki film ili slicno koji ti stoji na hardu :: :: @Snoop :: Nameracio sam se da, u narednih par meseci nadam se, uzmem transformera, kakvi su ti utisci o tastaturi, bateriji i mehanizmu za preklop? iz jednog izloga mi je delovao malo slabasno.
No problemo :) Ako te nesto jos interesuje, pitaj.
P.S. Probao sam moon+ i vise mi se svidja onaj MyLibrary, zato sto mugu da se okrecu strane kao da je prava knjiga :) a to ovde u free verziji ja ne vidjashe :) I da, naravno, osvetljenje na minimum. I ukljucim night mode.
To brightness na nula je valjda razlicito od monitora? Nula na monitoru je MALO previse tamno. I na koliko stavljate kontrast pri brajtnes na minimumu? _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Ima i moon+ opciju za `pravo` okretanje strana, ali verujem da nisu mogli da je bolje sakriju, :)
Ono sto mi se dopalo kod muna je saltanje strana na volume up\down, mada to na tabletu ima manje smisla, verujem, ali na tefelonu je super za jednorucno citanje.
@Alrad Model na koji si se nameracio ce da ti skroz odradi posao sto se tice citanja knjiga i nekog filma, s tim sto ako si planirao neke hd filmove postoji sansa da ce biti seckanja-kasnjenja, 600mhz nije neka preterana brzina kada je android u pitanju, pogotovo ne pri toj rezoluciji. A bilo koja malo zahtevnija igra nece da na njemu radi.
Ako mozes strpi se i skupi jos malo novAca i pazari MultiPad PMP5080B. Cena bi trebalo da mu je 170-180. Ali ces imati tablet sa A8 procesorom na 1ghz i podrsku za OpenGl 2.0, sto znaci hd filmovi bez problema, vecina igara ce ti raditi bez problema (za one koje seckaju, uvek je tu chainfire3d uz koji mozes da igras i igre napravljene za Tegra tablete, po duslovom da mzoes da rutujes uredjaj), samo koriscenje ce ti biti mnogo ugodnije, a ako ces da nesto kucas ili koristis net na tabletu, rezistivni (ma koliko dobar) ekran i kapacitivni su dupe i oko, u korist kapacitivnog - nema nabadanja (prstom, noktom, olovcicom).
Znam da sada ovo izgleda kao tipican dodaj-jos-para-i-kupi-nesto-duplo-skuplje odgovor, ali aplikacije i igre ce postajati samo zahtevnije, pa ces se kupovinom malo brzeg obezbediti na duze vreme. A ako ces da samo citas knjige, onda bolje kupi neki e-reader za manje para. Imao sam dva telefona sa rezistivnim ekranom, i oba su failovala sto se tice registrovanje dodira - malo se razdvoji folija ili udje vlaga, preciznost se izgubi, ekran registruje nasumicno dodire cak i kada ga ne diras. A i ogrebotine se jednostavno lepe za tu folijicu. Moj savet - sacekaj.
Imas predlog za neki e-reader? Ili link, nesto slabo ja to uspevam da nadjem kod nas. btw sta je sa tim e ink ekranima? Hoce li to skoro da stigne na ove prostore? _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Bem li ga, sada vidim kakav je izbor kod nas. Samo prestigio. Video sam da u listu ima bas njihov ereader za nekih 7 `iljada. Tako da ti je taj tablet na koji si se nameracio jos i dobar izbor i zadovoljice te sto se tice citanja knjiga i ponekog filma, samo da ne ocekujes previse od njega i neces se razocarati. Mislio sam da je malo bolje stanje kod nas. E-ink je stigao, ali je po mom misljenju malo precenjen ovde. Ortak je uzeo u USA neki od 5 inca za 70-80 dolara i prezadovoljan je, a kod nas cene pocinju od oko 15 hiljada. Za nase uslove vecini previse za nesto sa cega ce da samo citaju knjige. Ako mozes, iskreno savetujem da se strpis jos malo i skupis jos para i uzmes neki malo bolji model.
Ima dobar E-ink reader za 12.600. Sad sam stvarno u dilemi. Da li uzeti to i lisiti se svih zezalica koje donosi Android ili ici na ovo drugo, i dalje maltretirati oci. _________________________________________________________ 955, 870-C45, 6790, 8/1333, LC600H, TTV3, 1TB, W7U64SP1+XPSP3
Jeste e-ink lepa stvar, i isplati se ako ces citati desetak knjiga mesecno. A na tabletu ces moci i da citas stripove u boji, surfujes netom, gledas filmove i gomilu drugih stvari. Ja bih isao na tablet u svakom slucaju. A kada bih imao para za bacanje kupio bih oba uredjaja :)
Najbolje ako mozes da u nekoj radnji isprobas tablet da vidis kako se snalazi sa nekim kompleksnijim sajtom, pustis neki HQ klip na youTube-u cisto da vidis da li ti odgovara, da ne bi posle lupao glavu. Ali moj glas definitivno ide u korist Androida.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.