Ја сам имао тог Дела и ужасно искуство са њим, лаптоп је ентри и јако лошег квалитета, немој да те завара добра спецификација, иначе потпун опис те машине са моје стране имаш на бенчмарк форуму у одељку кориснички описи, за 700 евра можеш узети много боље машине од те крнтије... да крнтја, имао сам је и крнтија је :Д
након тога сам узео асуса из потписа за 600 евра и скроз сам задовољан! температура перформансе цена, све је на месту, за те паре нема боље! нема. Алуминијумски рест, квалитет асуса, добре перформансе. да не дужим даље...
само више нема тог модела по тој цени, тражи нешто слично ако оћеш асуса, мада контам да за ту лову можеш и на Н серију са и5 процесором.
моја препорука би био и Леново у570 са и3 или и7 процесором, ту је негде са ценом... мало је јачи са мултимедијалне стране од асуса, има боље звучнике, изгледа лепше, и има бољу тастатуру, и оверклоковану ГТ540м картицу са ддр5 меморијом названу ГТ555М... У суштини 540м по речима многих може да је престигне оверклоком али ја се тим не бавим тренутно нити ми је неопходно па ти не могу рећи из личног искуства, само преносим туђа
Bacio sam pogled i na ovaj Lenovo, lepo izgleda .o) (medjutim nisam nasao sa i5 procesorom)
@dautovic Ovaj model koji si mi preporucio je za pohvalu ali kosta 100 000?!?! sto je preko 35% budzeta kojim raspolazem... Iako je izbor dobar .o))), sta vise odlican...
Koliko je primetna razlika u rezolucijama ekrana izmedju ovih modela (lenovo i Asus) i XPS Dell serije
Probaj da izbegnes N55 seriju, kao i N53 itd...katastrofalno losa tastatura, na K53 je osetno boljeg kvaliteta ali i ona je kruta i nije specijalno osetljiva, ali daleko od toga da neupotrebljiva.
Za klasu iznad ostalih zvucnici su najbolji na XPS-u.(JBL sa `vuferom`)
Svi ponudjeni laptopovi imaju rezoluciju 1366x768, greska je u opisu XPS-a
Ovaj sto sam ti ja predlozio kosta 72 000din toliko sam ga i ja platio pre 6-7 meseci, nema...jeftiniji je od ostalih XPS-ova jer nema original WIN7(koji ti realno ne treba posebno taj sto ide uz lapove - licenca je takva kakva je) i ima ekran manje rezolucije HD Ready ali je kvalitetniji od ostalih laptopova pomenutih u temi.
od nekih 300e do nekih 550e best buy je Asus K53(i ja sam ih uzeo dva u skorije vreme), ako imas vise novca, a ti ga imas uzmi ovog XPS-a i to je to. Ili uzmi za 500e neki K53SV sa i5/GT540 i ustekaj 200e. Preko nekih 550e nema smisla dati za K53 osim ako nemas neku izrazitu potrebu sa i7 procesorom koji je za 99% korisnika potpuno nepotreban, jer i5 SB moze da isprati i mnogo jace grafike od GT555 npr...samo vise zagreva masinu i manja je autonomija nego sa i5 prosesorom...
Skyfire: ...frekfencija...
:: @markozutic :: Sta mislis konkretno o ovom modelu :: http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/asus_n55sf-sx319-13079 (dal su ok ovi zvucnici, dal su losiji od onih na Lenovo Y570? :: :: Bacio sam pogled i na ovaj Lenovo, lepo izgleda .o) (medjutim nisam nasao sa i5 procesorom :: :: @dautovi :: Ovaj model koji si mi preporucio je za pohvalu ali kosta 100 000?!?! sto je preko 35% budzeta kojim raspolazem... Iako je izbor dobar .o))), sta vise odlican.. :: :: Koliko je primetna razlika u rezolucijama ekrana izmedju ovih modela (lenovo i Asus) i XPS Dell serij :: :: ::
evo moje iskustvo.. Uzeo sam hp dv6 i7-2630QM sa 6770m 1gb ddr5 grafikom i stvarno sam odusevljen... sta god da bacim na njega sve radi bez ikakvih problema.. a u 98% slucajeva kad se ne igram samo prebacim na integrisanu grafiku SB-a i laptop je ladan ko zmija a ventilatori nechujni i autonomija produzhena.. po meni savrsen sklop kako za gamera tako i za office.. Znam da nisi naveo HP kao opciju ali eto, baci oko.. mozda bi ga i prodao kad se vratim u Srbiju jer mi laptop vise nece trebati.. (star 2 meseca i 8 dana) pozz
Malo pre sam pogledao XPS 15z, i taman htedoh da ti ga preporucim posto je ovde u KL jedan takav sa i5 cpu nekih 850E a onaj sa i7 oko 950E i onda pogledam koliko je kod nasih raspadaca i shvatim da DERU...
Razumeo bih da je razlika nekih 10-15%... ali trenutnih 45% jednostavno je previse... e sad mozda sam zabo one najskuplje ali je bezobrazno mnogo...
Kad malo bolje sagledas situaciju vise se isplati da odes avionom u Germaniju nego da kupujes ovde...
i7 za gejming je potpuno i apsolutno nepotreban, i3/i5 su vise nego dovoljni da isprate diskretne grafike za laptopove...
A ovo sto si ti opisao za gasenje grafika ima SVAKI laptop koji ima SB procesor i diskretnu grafiku, a to je osetno bolje odradjeno na lapovima sa nVidia grafiko - Optimus tehnologija...
@abner, kako citam po netu XPS 15z je kerov kurac, ima problema sa zagrevanjem...
:: evo moje iskustvo. :: Uzeo sam hp dv6 i7-2630QM sa 6770m 1gb ddr5 grafikom i stvarno sam odusevljen... sta god da bacim na njega sve radi bez ikakvih problema.. a u 98% slucajeva kad se ne igram samo prebacim na integrisanu grafiku SB-a i laptop je ladan ko zmija a ventilatori nechujni i autonomija produzhena.. po meni savrsen sklop kako za gamera tako i za office.. :: Znam da nisi naveo HP kao opciju ali eto, baci oko.. mozda bi ga i prodao kad se vratim u Srbiju jer mi laptop vise nece trebati.. (star 2 meseca i 8 dana :: poz ::
Znam da se misljenja i iskustva razlikuju... Al nisam blize odabiru... Vidim da se dosta ljudi zali na preterano grejanje laptopova... I za XPS, a sad citam i za ASUSe... Ovo je bre uzas!... Nije mala lova a macka u dzaku!!!...
ko se zali na grejanje? Imam XPS L502x 6-7 meseci, kupio sam ga letos kad je bilo 40C...nikakav problem nisam imao, mozda si citao za 15z - taj XPS je totalno drugaciji...a ASUS K53 je jos hladniji...
Ako imas neku dilemu bar o grejanju ne razmisljaj...a posebno nemoj verovati svemu sto procitas na internetu, 100 ljudi sto cudi...100 zena 200 grudi...
:: Znam da se misljenja i iskustva razlikuju.. :: Al nisam blize odabiru.. :: Vidim da se dosta ljudi zali na preterano grejanje laptopova... I za XPS, a sad citam i za ASUSe.. :: Ovo je bre uzas!.. :: Nije mala lova a macka u dzaku!!!.. :: :: :: :: :: ::
Msm ako ocesh nov da do 700e nema boljeg od ovog sto sam ti preporucio.Odlicno bi ti bilo(ako ti ne smeta polovan)da uzmesh onaj od repsija,nov je oko 720evra,skoro je nov ,kako rece 2 meseca.Msm da bi 600e bila ok cena za njega.
ДрГрозозо о том конкретном моделу за који ме питаш мислим да је скроз кул модел Графичка је пунокрвна ГТ555М (значи има 144 шејдера, за разлику од 96 шејдера у ленову и асусу к53св)
лаптоп сам видео уживо али се нисам одлучио за њега јер ми се не свиђа Клавир црна глоси позадина екрана, која је по мени подложна прљању, масти и гребању...
остатак лаптопа је сасвим квалитетно одрађен, тастатура је ок иако сам мало чукао `у празно`
једино што му многи замерају је што није од алуминијума, али по мени то и није нека мана, погледај Г серију асуса или ванземаљца (алијенвера) и ни један нема алуминијумску завршницу..
ако ти не сметају пиано блек позадина и то што није од алуминијума онда га узми, нећеш погрешити, звучници су дефинитивно бољи од Леново звучника + добијеш и још један екстерни звучник/вуфер, јебем ли га, мора да буде бољи .Д
Није лош ни овај НР који се помиње горе, само што ја лично не бих ишао на сенди бриџ + ати конфигурацију у хапеу, да је амд+амд или интел + нвидија па ајд, много је бољи нвидијин ГПУ свич одрађен, ради све аутоматски..
Леново није лош избор само ми је некако скуп, ја сам се у једном периоду бирања лаптопа толико загрејао за ленова да сам умало преломио али када сам видео неке графиконе са температурама кућишта на неким руским сајтовима одустао сам и отишао на сигурицу - асуса. иако су ми многи корисници потврдили да им се врло мало греје, или уопште, док су ми неки рекли да им се греје пуно.. нисам хтео да се коцкам јер сам управо Дела вратио због прегревања..
не знам за шта планираш да користиш лаптоп али ево ја овај користим за факс,играње нових и старих наслова, па процесорски захтевне апликације као што су фотошоп, сони вегас, адобе премијер и други.. убацио сам још један штап од 4ГБ рама и лаптоп је убица.. можеш за 500 јура наћи и5 верзију и да се ухватиш за уши и да играш, јер до 700 евра како ја видим разлике су јако мале да не кажем мизерне да се неки не би увредили, и по мени једноставно не вреде тих додатних 200 евра..
имаш и на мом јутјуб ченелу доста видео клипова у којима на асусу играм неке игрице са приказаним ФПС-ом ако ти шта значи
@dautovic: nigde nisam rekao da samo moj laptop moze to, samo delim moja iskustva sa laptopom sto sam i napisao gore..naravno da moze svaki koji ima sb i diskretnu..a to da li radi bolje sa Nvidiom ili sa Amd-om ne mogu da komentarisem jer nikada nisam probao Nvidiu (u ovom slucaju), a sa Amd-om nikada nisam imao nikakvih problema, tako da ne mogu da zamislim kako moze raditi bolje od necega sto radi bez greske. Kako to mislite automatski? moze malo objasnjenje? kod mene to radi ovako: ako ga utaknem u struju automatski me pita da li zelim da mi prebaci na diskretnu grafiku.. ako zelim kliknem samo da zelim i prebaci je za 3-5 sekundi i obrnuto. A toj zameni mogu pristupiti bilo kada, samo je potrebno da desnim klikom na desktop odem na switch gpu i odma mi se ponudi da izbiram koja da mi je u funkciji.
p.s. jos uvek je nalepnica na tastaturi jer sam imao u vidu da ga svakako prodam pre nego sto sam ga kupio (trebao mi je samo za ovih par meseci na razmeni studenata). Meni je potpuno svejedno kome cu prodati, ali bi radje prodao nekom berzashu nego nekom nebitnom liku koji ne zna a nit ga zanima sta kupuje.
Репси, невидија пребацује аутоматски, тј моментално или тренутно, како волиш
можеш у НВ контрол панелу да подесиш која графика је подразумевана за коју апликацију а можеш и да десним кликом на иконицу апликације одабереш да ли желиш да ти рендер ради дискретна или интегрисана графичка картица, у оба случаја слика се баца преко интелове графике ( тј интел служи као бафер кад се користи дискрента картица ) за десктоп се користи интегрисана карта, никад не можеш у потпуности да заобиђеш интегрисану карту и да користиш само дискретну, због описаног принципа рада, ако те интересује још детаљније гуглај ` Невидија Оптимус` јер се тако зове та функционалност.
колко тражиш кеша за тај Хапе? и какве су му температуре кад га оптеретиш неком игрицом на сат евентуално два или више. да ли се осећа топлота под длановима и прстима? јер ја исту не осећам на асусу .)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.