Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
acer 7520g problem pri paljenju
STRANA 1 OD 1
shortee acer 7520g problem pri paljenju 25.12.2011. 16:31 T42230

status: user
broj poruka: 570
Podzdrav kolege,
Imam acer 7520g (17``,x2 turion,8400gs) i problem je kad se masina upali krene da butuje i odjednom se ugasi..nakon paljenja samo na punjacu pa vadjenja,stavljanja baterije on nekako proradi i radi stabilno satima bez problema.HW monitor prikazuje ca cpu 45 stepeni a za GPU 100c,a kad se pipne rukom nista nije ni mlako jer sam laptop detaljno rasturio,ocistio i turio pastu..Po netu vidim da ljudi imaju milion problema sa ovim i slicnim laptopovima usled pregrevanja ali to ovde nije slucaj jer sam ga ja testirao npr. da vrti 3d mark 06 3 sata i pise temp 100c ali lap radi normalno,onda ga resetujem i nece da se upali..testirao mem ,hdd ,vadio i vracao bateriju,probao drugi punjac....Ako neko ima predlog nek pise .Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Ako se potpuno isto ponasa i bez baterije (izvadi je pa probaj) 25.12.2011. 16:36 #386864

broj poruka: 9420
Onda se plasim da:

http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=42180&forid=18&katid=2

S1000RR

shortee znam 25.12.2011. 17:02 #386869

procitao sam ja celu tu temu ,kao i gomilu po ovom forumu i po netu..nisam `duvao`chipset jer laptop radi kad se upali po 2 dana bez problema sta god mu covek radio on trpi...muka je samo ako ga ugasis...ne znam sta moze bude....
VMARC Re: znam 25.12.2011. 17:11 #386871

Jedna od nekoliko standardnih dijagnoza crknutog grafickog cipa. Zato sam te i pitao da li se isto ponasa i bez baterije a po svemu sudeci se i ponasa... Zato sam te i uputio na temu.
Uskoro ce poceti sve teze (redje) da se pali i na kraju ce se paliti jednom od 100 pokusaja i cao...

S1000RR

:: procitao sam ja celu tu temu ,kao i gomilu po ovom forumu i po netu..nisam `duvao`chipset jer laptop radi kad se upali po 2 dana bez problema sta god mu covek radio on trpi...muka je samo ako ga ugasis...ne znam sta moze bude....
shortee evo vec 25.12.2011. 21:12 #386898

3 sata pokusavam da ga upalim i ne ide nikako ..probao sa i bez baterije,cimao ga ,cukao ma jok samo krene da butuje i ugasi...probao sam da ga ostavim u biosu stoji tako 2 min i ugasi se...skinuo sam poklopac i drzim prst na grafici ili procu ma bre nije ni mlako a gasi se...da probam da skinem ovu dedicated pa da vidim ocel da pali ......
VMARC Grafika, brale. 25.12.2011. 22:39 #386908

S1000RR

kizo987 Acer 7520 26.12.2011. 10:27 #386978

broj poruka: 45
Ako ti se laptop ponasa ovako kako si ga opisao da se pali i gasi u nedogled, grafika je ispravna NEMOJ je produvavati ili bilo sta drugo petljati sa njom. Jos jednom cu ponoviti grafika je ispravna problem je u jednom PWM cipu na ploci i cela serija ima taj problem pocevsi od 5315 preko 5520, 5520G pa naravno onda i 7520g posto koriste identicne ploce.

Na zalost necu moci ovako javno da kazem koji je cip u pitanju ali nema nikakve veze sa grafikom.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Acer 7520 26.12.2011. 11:35 #386989

Koliko kosta popravka tog cipa kod tebe?

S1000RR

::
:: Na zalost necu moci ovako javno da kazem koji je cip u pitanju ali nema nikakve veze sa grafikom
shortee da brate 26.12.2011. 11:41 #386990

koliko kosta popravka posto sam imao i acer 5520 i 5530 i svi su tako se palili gasili pa su se ugasili i otisli u vecna lovista,ja ih rasturio i prodao u delove a ploce bacio u djubre..i ja mislim da je grafika ok na ovom laptopu ali da ga nesto drugo *ebe...
VMARC Uradi to i sa tim, to je svakako najbolja varijanta. 26.12.2011. 12:26 #386996

I budi siguran da ga ... grafika, a ne tamo `neki cip za koji ne mogu da kazem koji je, jer je domen strogo cuvane poslovne tajne MI6` a cena popravke je verobatno slicna kao i za VGA chip.
Ako nisam u pravu, neka ti je ovaj majstor popravi za 30-40 evra i da garanciju, to ti se isplati.
Sto se mene tice, sve dok popravka kosta manje od 50 evra, ... mi se da li je VGA, PWM, LAN or whatever chip, a ako kosta preko toga, to se brale ne isplati.

S1000RR

shortee tako je brate vmarc 26.12.2011. 12:29 #386997

ajd prijatelju kizo987 kazi nam na mail onda koji je to chip da ga zamenim ili produvam sa duvaljkom...greota mi ovako dobar laptop da rasturam ...:)
kizo987 re 26.12.2011. 12:38 #387002

broj poruka: 45

Pproduvanjem tog cipa nece nista postici barem ja nisam dosada video da je imao hladne lemove ali od ove godine sreo sam se sa preko 20 ploca iz doticnih laptopova koje imaju iste simptome, ko neveruje moze da uzme ispravnu grafiku i da jednostavno proba kako ce se ponasati laptop ako vam sta znaci mogu i da vam je pozajmim tj da izvadim iz ispravnog laptopa i da se uverite da nije do nje.

A sto se tice koji je cip u pitanju to necu moci da kazem i tu me morate razumeti a cena popravke je simbolicna za ploce tog ranga i iznosi 70 eura. Uspesnost popravke je oko 90% pod uslovom da neko nije na svoju ruku produvavao sve sto je stigao i pekao ploce u sporetu, u tom slucaju necu ih ni uzeti da radim.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shortee ok kizo 26.12.2011. 13:23 #387024

razumem te trebas ti da naplatis to znanje...pa ne znam necu da placam popravku nego cu da ga rasturim i da premerim deo po deo ploce pa kvar ce vec negde da ispliva...imam jos nekoliko takvih ploca kod ortaka pa cu i vizuelno i unimerno da ih pregledam...po raznim forumima ljudi su pokusavali da stiskaju na sred tastature,da menjaju bateriju,rade clear cmos.menjanju i nista ne pomaze....PWM cipu here i come :))
shortee mali u-p-d-a-t-e 28.12.2011. 09:07 #387405

sinoc sam ispod tastature stavio jedno parce silkona da ptiriska plocu po sredini i vratio tastaturu nazad koja je sad malo naduta ,i za divno cudo laptop je upalio i radi...ostavio sam ga preko noci ,jutros pogledam radi i dalje...cim dodjem from posao ima da ga ugasim pa da probam da upalim da vidim dal je do ovog trika ili se eto tako upalio...
shortee jupi 04.01.2012. 20:25 #388910

Laptop radi i dalje...upravo pisem sa njega...znaci parce silikona resilo stvar barem za sad...a nadam se i za ubuduce...pozdrav kolege
shortee jupi 04.01.2012. 20:25 #388911

Laptop radi i dalje...upravo pisem sa njega...znaci parce silikona resilo stvar barem za sad...a nadam se i za ubuduce...pozdrav kolege
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs