Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Problem sa Tošibom
STRANA 1 OD 1
Usher Problem sa Tošibom 16.12.2011. 15:20 T42036

status: user
broj poruka: 85
Podigoh mušteriji XP SP3 na Toshiba Satellite C660D-1E2, i imam dva problema.

1. Ne mogu nikako da instaliram i uspostavim Bluetooth. Probao sam paket drajvera za Win7 sa sajta proizvođača (sadrži i XP32 drajvere), sve se kao instalira kako treba, a nigde nikakvog jutilitija, nema ništa ni u kontrolnom panelu... Laptop nema nikakvo dugme za uključivanje plavog zuba...

2. Kada kliknem na restart, ili to uradi neki program (instalacija), komp pogasi sve servise, sačuva podešavanja, uradi log off (standardna procedura pri restartu) iiii - ništa. Crn ekran, vrti HDD i kuler.

Imate li nekih ideja?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless Pa mora da ima neki taster ili kombinaciju tastera... 16.12.2011. 15:34 #384781

broj poruka: 3241
za paljenje/gasenje bluetooth-a i wifi-ja.Uglavnom kod vecine novijih lapova vidjam da su bluettoth i wlan na istom prekidacu ili kombinaciji FN+ jos neki taster.Probaj da odes u device manager pa da vidis da li uopste vidi bluetooth i wlan adaptere.Ako ne vidi, onda nije ukljuceno, i najverovatnije ce sam instalirati drajvere cim ukljucis adaptere.

2. proveri boot meni da vidis koji boot device je prvi na listi.Kada sam stavio pre neki dan boot sa USB-a, a flash nije bio butabilan, crn ekran mi je drzao pola sata dok nisam namestio boot opcije kako treba.

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

tortojed Ovo u vezi restarta je najverovatnije posledica podesenosti power 16.12.2011. 19:57 #384866

broj poruka: 10997
management-a - mozda zeza hibernacija (ubij je, iskoreni napast!). Ako nije to, onda proveri kakvo je stanje u BIOS-u - podesavanja advanced power m-a (S1/S3 mode, STR) probaj nesto da menjas pa vidi ima li boljitka.

BT - kako to da `nema nista u CP-u`? Mora da bude neke stavke u `device manager-u`. Vidi kakvo je tu stanje...

maxima re..... 16.12.2011. 23:10 #384927

broj poruka: 346
Taj model nema bluetooth.

Pre neki dan sam se igrao sa njim,i cini mi se da NEMA PLAVI ZUB!?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Ja sam juče instalirao Win7 x86 HP na C660D-13Q 17.12.2011. 15:18 #385054

broj poruka: 4228
i ovaj model ima BT.

Moja zamerka je što ima malo memorije, što je lako rešiti, ali je procesor katastrofa spor.

Inače, može se, ponovo sam probao i uspeo, instalirati Win7 x86 HP na mašinu koja ima licencirani Win7 x64 HP.

Pozdrav!

Vlada

Usher Pre svega - hvala 18.12.2011. 13:41 #385219

@toothless

::za paljenje/gasenje bluetooth-a i wifi-ja.Uglavnom kod vecine novijih lapova vidjam da su bluettoth i wlan na istom prekidacu ili kombinaciji FN+ jos neki taster

Ima Fn+Fnešto za uključivanje i isključivanje WiFi-a i plavog zuba, no kad se to stisne, ništa se ne desi. Ne čuje se tu-rup ni rup-tu, devmgr ništa ne osvežava, a net nastavlja da radi bez prekida.

::Probaj da odes u device manager pa da vidis da li uopste vidi bluetooth i wlan adaptere.Ako ne vidi, onda nije ukljuceno, i najverovatnije ce sam instalirati drajvere cim ukljucis adaptere

Na osnovu iskustva sam primetio da se bluetooth ne vidi u devmgr-u XP-a ni na jednom laptopu. Pojavi se tek nakon puštanja exe drajvera. (ja obično idem po `upitnicima` i ukazujem mu na inf-ove)

::proveri boot meni da vidis koji boot device je prvi na listi

Tačno je da sam mu rekao da diže prvo sa fleša, ali kada sam to promenio, ništa se nije promenilo...

@tortojed
::posledica podesenosti power management-a - mozda zeza hibernacija (ubij je, iskoreni napast!)

Na mojim sistemima je to njesra uvek ugašeno, ubijeno i onemogućeno

::Ako nije to, onda proveri kakvo je stanje u BIOS-u - podesavanja advanced power m-a (S1/S3 mode, STR) probaj nesto da menjas pa vidi ima li boljitka

Nema šta da se menja u tom BIOS-u, osim datuma i vremena, a baš sam taj S3 hteo da iščačkam...

@maxima
::Taj model nema bluetooth
::Pre neki dan sam se igrao sa njim,i cini mi se da NEMA PLAVI ZUB!

Pa pošto je predviđen za EX-YU region, ne bi me čudilo da nema plavi zub. Našao sam exe drajver sa sajta proizvođača, odrarovao rarovani rar i unutra našao xp32setup.exe, pustio njega, a on kaže `no BT device found`. A na kutiji piše da ima bluetooth. I na tarabi piše...

Još neka ideja, makar za restart prolem, pre nego što ga isporučim?
maxima re..... 18.12.2011. 14:16 #385223

broj poruka: 346
Ukoliko je nov laptop a pretpostavlajm da jeste,neka ga zameni!!
Jos ako i na kutiji pise da ima bt ne bi trebalo da bude problem oko zamene jer u pitanju je obmana kupca,navodjenje na kupovinu pogresnim spec.od stvarnih!!
Sve to ako je coveku bitan bt.
Pozdrav

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
toothless Jesi li samo jednom pritisnuo Fn+F nesto... 18.12.2011. 16:43 #385243

ili si probao vise puta?
Na vecini modela sa kojima sam se igrao, a koji imaju BT+wifi na istom tasteru, jedno pritiskanje kombinacije tih tastera pali wifi, dva puta pritiskanje pali wifi i bluetooth, i tako dalje...
Znaci: na nekim modelima samo ima paljenje i gasenje zajedno BT+wifi, na nekima se prvo pali wifi, pa drugim pritiskom BT, i gasenje isto tako.Probaj sve kombinacije tako sto ces jednom pritisnuti kombinaciju tastera par puta i u medjuvremenu posle svakog tu-rut zvuka za paljenje uradi refresh na device manager.Probaj to pre i posle instalacije drajvera posebno.Moguce da ga jebu drajveri.
Ja sam na mom pokojnom Amilo lapu morao da provlacim drajvere za grafiku kroz neki modder koji bi prebudzio da rade na Xp-u , jer je lap predvidjen bio za Vistu i trebalo je zivaca za pronalazenje pravih drajvera koji ce da rade.Probaj i drajvere ostalih proizvodjaca lapova, mozda neki upali.

A za restart sitema i crn ekran, jesi li probao reinstall win-a ili drugu verziju?Uostalom, ja sam imao do jaja verziju Viste koja je radila super, uvek ti ostaje to kao poslednje resenje.Mada sam ja imace veoma uporan i tvrdoglav, pa bih ga naterao da radi pod XP-om, makar ne spavao tri dana... :)

Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: @toothles
::
:: ::za paljenje/gasenje bluetooth-a i wifi-ja.Uglavnom kod vecine novijih lapova vidjam da su bluettoth i wlan na istom prekidacu ili kombinaciji FN+ jos neki taster
:: Ima Fn+Fnešto za uključivanje i isključivanje WiFi-a i plavog zuba, no kad se to stisne, ništa se ne desi. Ne čuje se tu-rup ni rup-tu, devmgr ništa ne osvežava, a net nastavlja da radi bez prekida
:: ::Probaj da odes u device manager pa da vidis da li uopste vidi bluetooth i wlan adaptere.Ako ne vidi, onda nije ukljuceno, i najverovatnije ce sam instalirati drajvere cim ukljucis adaptere
:: Na osnovu iskustva sam primetio da se bluetooth ne vidi u devmgr-u XP-a ni na jednom laptopu. Pojavi se tek nakon puštanja exe drajvera. (ja obično idem po `upitnicima` i ukazujem mu na inf-ove
:: ::proveri boot meni da vidis koji boot device je prvi na listi
:: Tačno je da sam mu rekao da diže prvo sa fleša, ali kada sam to promenio, ništa se nije promenilo..
:: @tortoje
:: ::posledica podesenosti power management-a - mozda zeza hibernacija (ubij je, iskoreni napast!)
:: Na mojim sistemima je to njesra uvek ugašeno, ubijeno i onemogućen
:: ::Ako nije to, onda proveri kakvo je stanje u BIOS-u - podesavanja advanced power m-a (S1/S3 mode, STR) probaj nesto da menjas pa vidi ima li boljitka
:: Nema šta da se menja u tom BIOS-u, osim datuma i vremena, a baš sam taj S3 hteo da iščačkam..
:: @maxim
:: ::Taj model nema bluetooth
:: ::Pre neki dan sam se igrao sa njim,i cini mi se da NEMA PLAVI ZUB!
:: Pa pošto je predviđen za EX-YU region, ne bi me čudilo da nema plavi zub. Našao sam exe drajver sa sajta proizvođača, odrarovao rarovani rar i unutra našao xp32setup.exe, pustio njega, a on kaže `no BT device found`. A na kutiji piše da ima bluetooth. I na tarabi piše..
:: Još neka ideja, makar za restart prolem, pre nego što ga isporučim
Usher Rešeno 18.12.2011. 20:38 #385275

Laptop definitivno nema plavi zub, a zabod u restartu je zbog uphclean servisa koji stavljam na moje sisteme. Ovo je prvi put posle 30+ dizanja sistema da je napravio problem. Prilikom gašenja servisa, on se ne ugasi, nego ostane da bleji. To sam provalio, jer iz sejfmoda radi restart - pa rek`o aj` gasim servise redom...
toothless Upravo htedoh da napisem... 18.12.2011. 21:33 #385294

da sam proguglao ponude za taj model, i negde pise da ima, a negde da nema, blututnem im ga majci.
Izgleda da je definitivno za nase trziste, cim je osakacen ...

:: Laptop definitivno nema plavi zub, a zabod u restartu je zbog uphclean servisa koji stavljam na moje sisteme. Ovo je prvi put posle 30+ dizanja sistema da je napravio problem. Prilikom gašenja servisa, on se ne ugasi, nego ostane da bleji. To sam provalio, jer iz sejfmoda radi restart - pa rek`o aj` gasim servise redom...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs