Resio sam da promenim svoje desktop sokocalo novim lap topom do 800 jevrejcica. Onda sam poceo da trazim koji da kupim. Sada razmisljam da nadjem neku jacu granu i da se obesim!!!! Vise ne znam nista ni o cemu vezanom za LAP-JEBENE-TOPOVE!!!!
Baci tu granu i kanap. Da vidimo ovako. Prvo odgovori za koju namenu planiras da kupis lap top i sta od njega ocekujes. Ima toliko modela da se i meni slosilo kad pogledam izbor. Manje vise za iste pare od razlicitih proizvodjaca dobices slicne modele. Ja bi uzeo onaj sa najduzom garancijom, a sto se tice modela neko od kolega ce ti na osnovu licnog iskustva vec preporuciti najbolji model za te pare.
Pazari deskrop. od LapTopa/NoteBookova jedino valjaju modeli skuplji od 2000e, neki AlienWare, Sony Vaio, Macintosh PowerBook, Acer Ferrari, Asus U1 Lamborghini...ostalo je puka uravnilovka...
M i G
:: :: Resio sam da promenim svoje desktop sokocalo novim lap topom do 800 jevrejcica :: Onda sam poceo da trazim koji da kupim. Sada razmisljam da nadjem neku jacu granu i da se obesim!!!! Vise ne znam nista ni o cemu vezanom za LAP-JEBENE-TOPOVE!!! :: :: Ljudi pomazite :: :: STA DA KUPIM, GDE DA KUPIM?!?!?!?
Ne treba tebi laptop tebi treba desktop replacement ali oni ne kostaju ispod 1500â¬. Za 800⬠tesko da ces poterati neki rts (koji se na tvoju veliku zalost u poslednje vreme prave u 3D). Laptop je dobar ali samo ako ti ga pazari firma pa moze da ti ga zameni za dve tri godine, sta ces ti sa nekim primerkom koji je starj dve tri godine, jer ogranicen budzetom u startu kupujes novi laptop starije generacije.
Mislim, u pravu su kolege. Za lap - top (=note-book), pa makar bilo kakav (tj. sto bolji) u okviru budzeta kojim se raspolaze, takoreci jedino opravdanje je zahtev da se radi izvan `udobnosti doma svog`. U suprotnom, bolje potrosi pare na dobar desk-top. Em jeftinije, em lakse za dopune/izmene/dogradnje (pa i popravke, ako ne-daj-boze zatreba)... Dobro, zgodnije je i ako teba da ga prenosis iz sobe u sobu, zavisno od prostora kojim raspolazes (nemamo svi `radne sobe`, jel`te), ali bolje dobro razmisli o svemi ovom (a ne o grani ), i - pazari desk-top - da te bog vidi, a ti da se veselis. Toliko.
Ja bih ti na prvom mestu preporucio FSC Pa1538 koji kosta oko 920 eura,ali zato ima Turion64 x2,1GB ram memorije,160GB hard disk,nVidia 7400 grafiku sa svojih 128MB i sa Vista home premium operativnim sistemom.To je prvi predlog,ako ti je to mnogo para onda bih ti predlozio da uzmes LENOVO N100 koji kosta oko 750eura(model koji sam ja video) i ima Intel® Core⢠Duo T2350 (1,83 GHz 2MB),512 MB DDR2,120 GB HDD S-ATA 5400rpm,Intel Graphics Media Accelerator 950 128MB ikoliko sam mogao da vidim dolazi bez os-a.Oba laptopa imaju 15`4 inca monitor u rezoluciji 12800x800 i imaju dvd rezac.Ako nekako mozes da da skupis oko 920 onda uzmi FSC koj ce ti trajati dosta dugo i radice bez pogovora,a ako ne mozes onda uzmi lenovo,dokupi jos 512mb i uzivaj uz njega,jedino sto ima slabiju i integrisanu grafiku za razliku od FSC-a.
Re: bash lepo pomazete choveku.. sasvim uobichajeno...
02.05.2007. 10:07
status: user broj poruka: 5704
MSI notebook ni blesav ne bih kupio...ne kupujem ni njihove ploce, grafike, tjunere...a sve sto sam od njih i kupio riknulo je na ovaj ili onaj nacin. U tom slucaju bolje i FSC...
M i G
:: ako laptop MSI M670 koji imam kod kuc :: :: AMD® Mobile Processor Mobile Sempron 3400 :: NVIDIA GeForce Go 6100 (C51MV)+ NVIDIA nForce Go 430 MCP (MCP51M) Chipse :: (grafichka 16,32,64, 128, 256 MB rama :: 512 MB rama DDR2 (maximum 2GB rama :: 15.4` WXGA(1280 X 800) :: SATA HDD 80G :: HD audio sound & mode :: DVD-R :: Ethernet LAN and Modem Module, IEEE802.1b+ :: PCI Express x :: 4-in-1 Card Reader, SD/MS/MMC/MS Pr :: USB2.0 Port X :: Mic-in Port X :: IEEEE 1394 X :: Headphone Out X :: Internal Microphone X :: SPDIF-out (Share Headphone Out :: RJ-11 Port X :: RJ-45 Port X :: TV-out Port X 1 (S-Video :: baterija traje do 3h zavisi sta se radi. :: ima numerichku tastatur :: garancija 2 godin :: :: koshta sve sa Vistom home premium i sa josh 512 MB rama (videh negde svez cenovnik) oko 650 eura.. :: :: gura bez problema GTA Vice city (oblivion nije ishao bash najbolje mnogo je swap-ovao manjak rama, mada radi :)))))).. :: inache na njemu se radi Visual studio 2005 i SQL i radi kao besan (uspori kada se otvore 3 visual studia, firefox, sql manager itd zbog nedostatka rama josh uvek 512MB) :))))) .. :: :: takva verzija sa Turionom verujem da je oko 700 eura (cene sve navodim sa PDV-om), Turion X2 do 750.. :: :: onda uopste ne razumem u chemu je problem da se uzme nesto tako (ili josh jache) do 800 eur :: :: inahe na ovom rade trenutno XP i Vista home basic (zbog pravljenja verzija software za Vistu) i sve radi OK, samo ako nadjesh stariju verziju biosa za Vistu mora da se stavi nova verzija BIOS-a (ima problema tipa... ne radi wirelles i mrezna karta pre update-a BIOS-a, nece da se instalira Kaspersky (vidi navodno premalo rama... itd).. naravno ovi problemi su vezani za Vistu.. XP nema te probleme (a ni Vista nakon update-a).. :: :: http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=1058&maincat_no=135&cat2_no=&cat3_no=
Ne mora da znaci da je MSI los samo zato sto je tebi sve riknulo,ja sam razmisljao o kupovini msi laptopa,i sve koje sam pitao kakav je svi su davali pozitivne odgovore.Slazem se da nije najbolji u klasi,ali nije ni najgori kako kazes...
Eh, kolega, pa zar mislis da ja sud o tome donosim samo na osnovu par iskustava, to bi bilo isuvise neprofesionalno od mene, to ti je receno i decenijskog iskustva...neki ce primerci sigurno raditi odlicno, ali zasto rizikovati??? Posebno sto je ta oprema osetljivija na udare, pazariti samo Intel-Intel-nVidia i proverene brandove: IBM-Lenove, Toshiba, Dell, FSC, Acer...ako se nema za one vrhunske koje sam pobrojao...
M i G
:: Ne mora da znaci da je MSI los samo zato sto je tebi sve riknulo,ja sam razmisljao o kupovini msi laptopa,i sve koje sam pitao kakav je svi su davali pozitivne odgovore.Slazem se da nije najbolji u klasi,ali nije ni najgori kako kazes.. :: :: ::
:: Eh, kolega, pa zar mislis da ja sud o tome donosim samo na osnovu par iskustava, to bi bilo isuvise neprofesionalno od mene, to ti je receno i decenijskog iskustva...neki ce primerci sigurno raditi odlicno, ali zasto rizikovati??? Posebno sto je ta oprema osetljivija na udare, pazariti samo Intel-Intel-nVidia i proverene brandove: IBM-Lenove, Toshiba, Dell, FSC, Acer...ako se nema za one vrhunske koje sam pobrojao.. :: :: :: M i G :: :: :: Ne mora da znaci da je MSI los samo zato sto je tebi sve riknulo,ja sam razmisljao o kupovini msi laptopa,i sve koje sam pitao kakav je svi su davali pozitivne odgovore.Slazem se da nije najbolji u klasi,ali nije ni najgori kako kazes..
Slazem se sa tobom zato sam mu i za prvi laptop predlozio FSC koj je stvarno odlicna kupovina u svom cenovnom rangu.Posto je on trazio laptop do 800 eura nisam mogao da mu prelozim nekog apple ili sony vaio laptop koji kostaju vise od 1000 eura za modele koji su najslabiji u njihovoj ponudi,ali to ne znaci da ne znam sta je kvalitetno...Takodje se slazem sa tobom da treba kupovati samo proverene brendove,ali i sa njima moze da se desi isto sto i sa nebrendiranim laptopovima tako da je sve to jedna kocka na kraju krajeva...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.