Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
HP ProBook 4530s
STRANA 1 OD 1
cibic HP ProBook 4530s 11.12.2011. 16:07 T41932

status: user
broj poruka: 105

Imam ovaj laptop i kada na USB prikljucim neki stariji USB 2.0 ne prepoznaje ga, dok ga PC prepoznaje, taj problem sam imao sa USB flash memorijom od 1GB i sa USB misem...

Jel zna neko nesto o ovom problemu, jel je to do nekompatibilnosti ili ima neka greska? I jel ima mogucnost da se to sredi?

Hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peki22 Re 11.12.2011. 18:52 #383513

broj poruka: 2936
Isti lap imam i nemam tih problema.Slican problem(od tri fleske jednu nije hteo da prepozna) sam imao da desk racunaru,sve zivo sam probao i nista.Svez sistem je sve probleme resio.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1655258
http://www.techpowerup.com/gpuz/ccsgn/

vladarko Re: Re 11.12.2011. 19:11 #383517

broj poruka: 4228
@cibic: iskoristi ovo što peki22 kaže i probaj da podiži Mini Win XP (Hiren`s Boot), pa proveri kako prepoznaje USB uređaje po portovima

Pozdrav!

Vlada

:: Isti lap imam i nemam tih problema.Slican problem(od tri fleske jednu nije hteo da prepozna) sam imao da desk racunaru,sve zivo sam probao i nista.Svez sistem je sve probleme resio.
::
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1655258
:: http://www.techpowerup.com/gpuz/ccsgn/
jovan1984g Kuler 11.12.2011. 19:45 #383525

broj poruka: 4
Takođe imam isti računar. Imam sličan problem, kada ubacim USB stick treba mu malo duže da ga prepozna (15ak sekundi).

Imam jedno pitanje za ljude sa istim laptopom:

Da li vam kuler radi sve vreme? Da li se računar čuje i koliko?

Pozdrav,
Jovan
codeus ... 11.12.2011. 20:21 #383534

broj poruka: 4054

ako ti radi vent svo vreme .. izduvaj rebra kompresorom .. ne ustima .. kompresorom ..

to sto ti prepoznaje flash za 15s je do OS-a .. ne do lapa ...

recimo XP nemodifikovan prepoznaje flash za 2s .. modifikovan black edition za ~20s

...

jovan1984g Re 11.12.2011. 20:25 #383535

Jel treba da se otvara računar da bi se izduvala rebra?
Mada čudi me jer star je samo 3 meseca.

codeus ... 11.12.2011. 20:37 #383537

samo 3 meseca .. neotvaraj i neduvaj ... tako radi ..

kad hoces da izduvas prasinu samo duvas tamo gde su rebra .. odakle izlazi vazduh ..

peki22 Re 11.12.2011. 22:05 #383552

broj poruka: 2936
Cooler radi sve vreme i ne cuje se u normalnom radu.jedino kad igram nesto a to su (Limbo,Boulder Dash,Capsized tog tipa)cuje se cooler i izbacuje bas vruc vazduh.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1655258
http://www.techpowerup.com/gpuz/ccsgn/

codeus .. 11.12.2011. 23:31 #383565

odlicno .. tako treba i da radi ..

jovan1984g Kuler 12.12.2011. 09:53 #383638

Meni se kuler upail neposrednoi posto racunar udje u Windows 7 i radi na nekoj manjoj brzini, pri tom se cuje i duva hladan vazduh.
vladarko Zavisi i od računara, od stanja rashladnog sistema, od operativnog sistema 12.12.2011. 12:05 #383660

broj poruka: 4228
Kao što vidiš - od više činilaca.

Na samom računaru može da bude podešeno da ventilator aktivira samo kod pređe određenu temperaturu, da je stalno uključen, da reguliše brzinu kontrolisanjem temeprature odnosno opterećenosti procesora.

U zavisnosti u kakvom stanju (pre svega od količina prašine, odnosno ćebasto-tepihaste prljavštine) je računar: koliko je tokom svog veka usisao i nagomilao na putu ventilator - radijator, odnosno (ne)postojanja dobre provodljivosti toplote između raznih čipova i hladnjaka - razni su uzroci za porast brzine ventilatora.

Ako je sam operativni sistem podešen da radi uvek na maksialnoj brzini veća je i mogućnost da će se ventilator češće uključivati, tj, duže raditi sa većim brojem obrtaja.

@jovan1984: dok duva hladan vazduh - dobro je.

Po meni, ventilatori su najbolji kad se čuju - znači da rade, a od toga kako se čuju zavisi da li
su ispravni, da li ih treba samo podmazati ili je vreme za zamenu. Najsumnjiviji su mi ventilatori koji se ne čuju: ili je sve kako treba, ili je vreme za ćevape, što bi rek`o Raić.

Pozdrav!

Vlada
jovan1984g Re: Zavisi i od računara, od stanja rashladnog sistema, od operativnog sistema 12.12.2011. 12:51 #383669

:: Kao što vidiš - od više činilaca
:: Na samom računaru može da bude podešeno da ventilator aktivira samo kod pređe određenu temperaturu, da je stalno uključen, da reguliše brzinu kontrolisanjem temeprature odnosno opterećenosti procesora
:: U zavisnosti u kakvom stanju (pre svega od količina prašine, odnosno ćebasto-tepihaste prljavštine) je računar: koliko je tokom svog veka usisao i nagomilao na putu ventilator - radijator, odnosno (ne)postojanja dobre provodljivosti toplote između raznih čipova i hladnjaka - razni su uzroci za porast brzine ventilatora
:: Ako je sam operativni sistem podešen da radi uvek na maksialnoj brzini veća je i mogućnost da će se ventilator češće uključivati, tj, duže raditi sa većim brojem obrtaja
:: @jovan1984: dok duva hladan vazduh - dobro je.
:: Po meni, ventilatori su najbolji kad se čuju - znači da rade, a od toga kako se čuju zavisi da li
:: su ispravni, da li ih treba samo podmazati ili je vreme za zamenu. Najsumnjiviji su mi ventilatori koji se ne čuju: ili je sve kako treba, ili je vreme za ćevape, što bi rek`o Raić.
:: Pozdrav
:: Vlad

Kako da podesim ventilatori iz Windowsa? Ja sam nasao samo opciju u Power Options itd. ono active/pasive. Iz biosa ne mogu nista da uradim.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs