Imam ovaj laptop i kada na USB prikljucim neki stariji USB 2.0 ne prepoznaje ga, dok ga PC prepoznaje, taj problem sam imao sa USB flash memorijom od 1GB i sa USB misem...
Jel zna neko nesto o ovom problemu, jel je to do nekompatibilnosti ili ima neka greska? I jel ima mogucnost da se to sredi?
Isti lap imam i nemam tih problema.Slican problem(od tri fleske jednu nije hteo da prepozna) sam imao da desk racunaru,sve zivo sam probao i nista.Svez sistem je sve probleme resio.
Cooler radi sve vreme i ne cuje se u normalnom radu.jedino kad igram nesto a to su (Limbo,Boulder Dash,Capsized tog tipa)cuje se cooler i izbacuje bas vruc vazduh.
Zavisi i od računara, od stanja rashladnog sistema, od operativnog sistema
12.12.2011. 12:05
status: user broj poruka: 4228
Kao što vidiš - od više činilaca.
Na samom računaru može da bude podešeno da ventilator aktivira samo kod pređe određenu temperaturu, da je stalno uključen, da reguliše brzinu kontrolisanjem temeprature odnosno opterećenosti procesora.
U zavisnosti u kakvom stanju (pre svega od količina prašine, odnosno ćebasto-tepihaste prljavštine) je računar: koliko je tokom svog veka usisao i nagomilao na putu ventilator - radijator, odnosno (ne)postojanja dobre provodljivosti toplote između raznih čipova i hladnjaka - razni su uzroci za porast brzine ventilatora.
Ako je sam operativni sistem podešen da radi uvek na maksialnoj brzini veća je i mogućnost da će se ventilator češće uključivati, tj, duže raditi sa većim brojem obrtaja.
@jovan1984: dok duva hladan vazduh - dobro je.
Po meni, ventilatori su najbolji kad se čuju - znači da rade, a od toga kako se čuju zavisi da li su ispravni, da li ih treba samo podmazati ili je vreme za zamenu. Najsumnjiviji su mi ventilatori koji se ne čuju: ili je sve kako treba, ili je vreme za ćevape, što bi rek`o Raić.
Re: Zavisi i od računara, od stanja rashladnog sistema, od operativnog sistema
12.12.2011. 12:51
status: user broj poruka: 4
:: Kao što vidiš - od više činilaca :: :: Na samom računaru može da bude podešeno da ventilator aktivira samo kod pređe određenu temperaturu, da je stalno uključen, da reguliše brzinu kontrolisanjem temeprature odnosno opterećenosti procesora :: :: U zavisnosti u kakvom stanju (pre svega od količina prašine, odnosno ćebasto-tepihaste prljavštine) je računar: koliko je tokom svog veka usisao i nagomilao na putu ventilator - radijator, odnosno (ne)postojanja dobre provodljivosti toplote između raznih čipova i hladnjaka - razni su uzroci za porast brzine ventilatora :: :: Ako je sam operativni sistem podešen da radi uvek na maksialnoj brzini veća je i mogućnost da će se ventilator češće uključivati, tj, duže raditi sa većim brojem obrtaja :: :: @jovan1984: dok duva hladan vazduh - dobro je. :: :: Po meni, ventilatori su najbolji kad se čuju - znači da rade, a od toga kako se čuju zavisi da li :: su ispravni, da li ih treba samo podmazati ili je vreme za zamenu. Najsumnjiviji su mi ventilatori koji se ne čuju: ili je sve kako treba, ili je vreme za ćevape, što bi rek`o Raić. :: :: Pozdrav :: :: Vlad
Kako da podesim ventilatori iz Windowsa? Ja sam nasao samo opciju u Power Options itd. ono active/pasive. Iz biosa ne mogu nista da uradim.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.