Razlika je do 2 mm, ali su svi napravljeni da mogu stati u ležište u laptopu. Što se tiče visine, razlika je isto do 2 mm. Samo sa Hitachi-jem 750 GB sam imao problema, ali inače, ni sa jednom drugim. Samo pazi ako je SATA 1 kontroler na ploči u laptopu, neće da radi SSD. Doduše ima Scaleo 32 GB, ali to je prije izuzetak. operator
Na HP nc6400, nc6320 i nc8430 (svi SATA I - 82801GBM southbridge) sasvim lepo rade SATA2 SSD-ovi.
Probano sa Kingston V+ 64GB (Samsung PB22-J), Intel X25-M 80GB, Kingston V40 (Intel X25-V) i OCZ Vertex2 (SF-12xx).
U mom NC6400 koji sam ranije imao pomenuti Kingston V+ 64GB je radio bez problema 2 godine. Jedino su nisam mogao da izvučem više od 130MB/s, a disk je računarima sa SATA2 kontrolerima išao i do 170MB/s.
Večina SSD-ova je u standardnom 2,5 inč formatu 9,5mm visine tako da pašu u većinu laptopova.
Noviji SSD-ovi polako prelaze na visinu od 7mm zbog potrebe da stanu u ultra tanke laptopove, ali su navoji/rupe za šrafljenje kod svih standardni, tako da i ovi noviji mogu da se koriste u laptopovima koji imaju prostor predviđen za 9.5 mm visok disk.
Npr. Intel 320 series je 7mm visok disk kome su dodali gumeni adapter po ivicama kako bi bio 9.5mm visok. To se može skinuti i onda pasuje i za ultra tanke laptopove koji traže 7mm visoke diskove.
Nisam video standardne SSD-ove visine 12.5 mm. Viđao sam neke enterprise varijante 2.5 SAS SSD-ova u tom formatu, ali klasične SSD-ove ne.
@mighty Imao sam par laptopa, gdje samo radi Hitachi 250 GB SATA I, a ne radi SSD. Acer, ASUS, MSI. Jos nisam imao laptop na HP-u da je crkao HDD, osim jednog sa WD 320 GB. To je sve, do sada.
Nisam stigao da probam, ali uzecu danas iz servisa Kingston i Intel, pa cu da provjerim kući da li rade sa SSD2 diskovima. Dva su ACER-a u pitanju, Gateway i StoneAge i nijedan nije radio sa Pyro 60 GB, OCZ 32 GB, samo sa Scaleo 32 GB. operator
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.