Mislim da taj laptop prepoznaje do 120GB hard dikove. Pokusaj sa BIOS upgrade. Ako je fabricki bio sa vecim hard diskom od 120GB, onda ti je verovatno crkla maticna ploca, tj south bridge.
Pazi, kada nešto crkne, onda ne radi. Ređe radi pa ne radi. To liči i na problem sa kontaktom, kablom, a ne samo hardom ili pločom... proveri kabal, kontakt.. i zameni ako imaš mogućnost, da se to eliminiše.
Ako ti se stari disk ponašao identično kao i ovaj od 250Gb onda definitivno nije problem do hard diska. Postoji mogućnost i da taj od 250Gb ne valja, pogotovo ako si ga kupio polovnog ili na Limundu kao `netestiranog`
Mogu samo da ti potvrdim da radi na esprimu 5535 taj hard jer ja sam u moj 5535 ubacio hdd iz nekog dell-a (nebitno) od 320 i radi bez problema i dan danas. Probaj da skinesh update bios-a i probaj da ubacish taj hdd u neku desk masinu da vidish da li ce da radi...
sto se tice update-a evo ti ovde `najnoviji` bios ... nije po datumu neshto posebno nov ali je najnoviji :) elem ne bi bilo lose da ubacish ovaj bios jer sa njim mi je komp progledao sa 4GB rama inace nije hteo da vidi vise od 2 :)
NE! To bas lici na problem sa SB, na zalost. @codeus Zato sam ga i pitao sa kojim je hardom stigao, postoje verzije 5535 i to bas one koje su stizale sa verzijom 80GB HDD sa BIOSom kojj vidi diskove do 120GB. updateom BIOSa se podize do 160GB, mozda cak i 250 (ja sam ugradio 160GB a mislim da 250 ipak ne moze, ne secam se...) MEDJUTIM, ako ga cas vidi cas ne, onda je, na zalost, prst uperen u south bridge. Ima servisa u gradu koji ih uspesno prekuglavaju, mislim da kosta oko 40-80 evra. TIP: Probaj stari hard od 80GB na drugom laptopu ili ne nekoj desktop masini. Kako je on crkao? Jel se ni on ne detektuje? Ako se ne detektuje na Esprimu a detektuje na drugom mestu, onda je poprilicno sve jasno...
S1000RR
:: Pazi, kada nešto crkne, onda ne radi. Ređe radi pa ne radi. To liči i na problem sa kontaktom, kablom, a ne samo hardom ili pločom... proveri kabal, kontakt.. i zameni ako imaš mogućnost, da se to eliminiše :: :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.