pre svega pozdrav svima. uzeo sam od drugara lap top, posto sam van kuce, prvenstveno zbog skajpa i multimedie. imam par pitanja vezana za lap top iz naslova.
1. video sam da je grafika na ovom lap topu sa veoma malom grafickom memorijom na sebi ( svega 32mb.) tj. generalno je grafika uzas ako se ne varam? Da li moze nekako da se prosiri, tj. da se `doda` od ram memorije, posto je na njemu 4gb. rama?
2. kolika je vrednost ove masine na trzistu (polovno-novo) , i da li se isplati uzeti ga?
3. mogu li uopste igrati neke igrice na ovom cudu? i sta je to sto je maximum sto bi mogao da potera ovaj lap top?
ima 4 giga rama a ni ovaj core 2 duo mu nije bas toliko los...?
Ja mogu da ti odgovorim na treće - najvažnije pitanje...
02.12.2011. 22:53
status: user broj poruka: 3241
Pitanje: Da li taj lap može da `potera` neke igrice?
Odgovor: Može, ALI...
Precizniji odgovor: MOŽE taj laptop da potera bilo koju igricu, (čak i novije) samo što će bilo koja igra da potera njegov čipset u pičku lepu materinu.Najjače opterećenje koje ta grafika može da tera (bez bojazni da ti kroz ventilacioni otvor na dnu lapa iscuri sav metal koji se istopi prilikom grejanja) je solitaire i možda windows-ov pinball... :)
Re: Ja mogu da ti odgovorim na treće - najvažnije pitanje...
02.12.2011. 23:48
status: user broj poruka: 4228
Okrutno, ALI...
@Rammulino: ne slušaj ih, samo ti zavide što imaš vremena za igru! Ja na svojoj Toshiba Satellite sa Intel GMA4500 pikam Diablo II bez ikakvih problema. Čak mi se i DVD čuje glasnije od ventilatora, a otvor gde je preko hladnjaka izlazio vazduh sam zapušio sa Henkel Express Fix gitom, tako da metal više ne može da curi.
@codeus, toothless: kako da rešim curenje metala kroz otvor za ventilator, malo me nervira sav ovaj aluminijum ispod laptopa, a i ventilator sada ispušta nekakav metalan zvuk.
Pozdrav!
Vlada
:: Pitanje: Da li taj lap može da `potera` neke igrice :: :: Odgovor: Može, ALI.. :: :: Precizniji odgovor :: MOŽE taj laptop da potera bilo koju igricu, (čak i novije) samo što će bilo koja igra da potera njegov čipset u pičku lepu materinu.Najjače opterećenje koje ta grafika može da tera (bez bojazni da ti kroz ventilacioni otvor na dnu lapa iscuri sav metal koji se istopi prilikom grejanja) je solitaire i možda windows-ov pinball... : :: :: :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: ::
:: Okrutno, ALI.. :: :: @Rammulino: ne slušaj ih, samo ti zavide što imaš vremena za igru! Ja na svojoj Toshiba Satellite sa Intel GMA4500 pikam Diablo II bez ikakvih problema. Čak mi se i DVD čuje glasnije od ventilatora, a otvor gde je preko hladnjaka izlazio vazduh sam zapušio sa Henkel Express Fix gitom, tako da metal više ne može da curi :: :: @codeus, toothless: kako da rešim curenje metala kroz otvor za ventilator, malo me nervira sav ovaj aluminijum ispod laptopa, a i ventilator sada ispušta nekakav metalan zvuk :: :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: :: :: Pitanje: Da li taj lap može da `potera` neke igrice :: :: :: :: Odgovor: Može, ALI.. :: :: :: :: Precizniji odgovor :: :: MOŽE taj laptop da potera bilo koju igricu, (čak i novije) samo što će bilo koja igra da potera njegov čipset u pičku lepu materinu.Najjače opterećenje koje ta grafika može da tera (bez bojazni da ti kroz ventilacioni otvor na dnu lapa iscuri sav metal koji se istopi prilikom grejanja) je solitaire i možda windows-ov pinball... : :: :: :: :: :: :: :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: :: :: ::
a milo a drago u 3525 Pi materina kad čujem ovak`e blagougodne i blagoglagoljive komentare, što u čitaocu smernom, radost i nadu bude! Intel se voli, intel se ne koristi za igre. Dovoljno je da se voli.... a zašto je baš morao biti u Fuck&Shit laptopu... ne znam. Ukratko, drugar ima lep motiv da ga se reši - nema foruma na kome se neko nije iskenjao po ovom shcartpartner proizvođaču. Japano-nemci su se udružili i u ćerku firmu poslali sve najgore što su imali, računajući da će da zajebu jedni druge. I uspeli su. Možeš ga uzeti ako je BAŠ povoljan po ceni, uz računicu da je igra totalno rudimentarna, nevezano za FS već za intel `grafiku`, i da uskoro nešto mora da crkne što je i kraj tog laptopa kao celine. Preračunaj se za cenu delova, ako npr. rikne ploča i baterija, pa vidi koliko to da platiš. Baš su na zlu glasiću.
ja uzeh lap top zato sto mi je potreban jer se nalazim u inostranstvu, i radim. a lap top ne mogu da biram taj sam uzeo. uzgrad, nocu je stano ukljucen i radi na torentu, gledam filmove, muzika i net extra rade. nikada nikakav problem za konstantnih mesec dana koriscenja nisam imao sa njim. ovo u vezi grafike i prebacivanja tj. dodavanja memorije mi je palo napamet, da bih mogao da odigram neke igrice tipa wctft, cs ili cod3,4 i tako to...
pitAO sam da me neko posavetuje ako moze. u biosu ne mogu da nadjem nikakvu funkciju ili opciju za podesavanje grafike-memorije. ne znam sta bi trebalo da se uradi, da to izvedem kako trea kao sto je neko od vas gore napisao :/
Imao sam FSC laptop, ali iz serije AmiloPro više od 3.5 godine i bio sam potpuno zadovoljan. Moji igrački apetiti na njemu nisu ni bili viši od Reign of Chaos, ali ostalo je završavao više nego dobro sa svojim single core celeronom i 512 MB.
Kada sam ranije prodavao računare uvek sam napravio grešku kada sam ljudima prodao računar za posao ili učenje. Jedan su mi čak i vratili zato što igrice na njemu nisu lepo radile.
@Rammulino: ako ti računar treba prvenstveno zbog skajpa i multimedie odmah da ti kažem da ja na IntelGMA4500 nisam mogao da pokrenem bez seckanja matroška video koji je veći od 3 GB. Pretpostavljam da je do grafike, a ne do procesora. Ako ti treba zbog igrica, da li ćeš igrati igrice koje ti računar dozvoli ili one koje ti hoćeš.
EDIT: dok ja prosledih, ti napisa. Sad ću da proverim kako to izgleda na Toshibi. Ni na Toshibi ne može iz BIOS-a da se menja veličina grafičke memorije. Ne može ni iz drajvera, ni iz DM-a.
Pozdrav!
Vlada
:: a milo a drago u 3525 Pi materina kad čujem ovak`e blagougodne i blagoglagoljive komentare, što u čitaocu smernom, radost i nadu bude :: Intel se voli, intel se ne koristi za igre. Dovoljno je da se voli.... a zašto je baš morao biti u Fuck&Shit laptopu... ne znam. Ukratko, drugar ima lep motiv da ga se reši - nema foruma na kome se neko nije iskenjao po ovom shcartpartner proizvođaču. Japano-nemci su se udružili i u ćerku firmu poslali sve najgore što su imali, računajući da će da zajebu jedni druge. I uspeli su :: Možeš ga uzeti ako je BAŠ povoljan po ceni, uz računicu da je igra totalno rudimentarna, nevezano za FS već za intel `grafiku`, i da uskoro nešto mora da crkne što je i kraj tog laptopa kao celine. Preračunaj se za cenu delova, ako npr. rikne ploča i baterija, pa vidi koliko to da platiš. Baš su na zlu glasiću :: :: Budale veruju u sreću. :: ::
... prijatelju, ako radi, super što radi. Mnogi su imali (procentualno više nego kod dell i toshiba laptopova) otkaza, pa zato napisah opšti zaključak - koji ne važi ni za sve primerke ni za sve modele istog proizvođača - nije sve isto. Pošto poverenje u te laptopove nije veliko, kada ga kupuješ polovnog, onda gledaš cenu delova (govorim o Serbistanu, ne o inostranstvu što si, na kvarno, rekao tek na kraju...) - koje bi eventualno mogao da prodaš u slučaju crkavanja nečega, i, platiš celinu možda nešto više - 20-50€ i sigurno se nisi zay.... mnogo, a možeš dobro proći ako to nastavi da radi. Igre (ne)će raditi kao i na bilo kom drugom laptopu sa intel gma `grafikom`, nevezano za procesor, količinu memorije i proizvođača laptopa, pa bio to preskupi Sony ili jeftiniji FSC... a opcije da se doda više video memorije na račun radne, srećom nema, jer nikakve pozitivne strane to ne bi imalo - igre bi se jednako loše pogonile, samo bi ceo računar i OS radili lošije jer bi im bila oduzeta radna memorija. Intel GMA nije u stanju da iskoristi više od 32Mb memorije, a čini mi se ni toliko, sve preko toga je glupiranje. Tačka.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.