TABLETI- IMATE LI TABLET I KAKO STE ZADOVOLJNI NJIME
STRANA 1 OD 2
ribolovac
TABLETI- IMATE LI TABLET I KAKO STE ZADOVOLJNI NJIME
29.11.2011. 21:32
T40642
status: user broj poruka: 1305
Kao sto naslov teme kaze imate li tablet, koji model, kako ste zadovoljni njime i naravno za sta ga koristite. Mali dodatak tipa pros/cons za vas model bi bio od velike pomoci svima koji nameravaju da kupe isti.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Jednostavno, Asus Transformer/Toshiba A100 (Tegra 2) ili da sacekas Asus Prime/Tosh A200 (Tegra 3) sto je bolja varijanta. Toshiba ima slabiju izradu, ali je jeftinija, a uvek mozes za nju fizicku tast i misonju na usb. Bice i update na Ice Cream S __________________________________________________________ Velg Bort Livet
O tome sam i ja razmišljao ali sam naišao na nekoliko vrlo logičnih zaključaka. Ti Win8 tableti će koristiti ARM procesore, što znači da x86 aplikacije koje trenutno koristiš na kompu jednostavno neće raditi na tim tabletima i zbog toga se predpostavlja da nećeš ni videti klasičan desktop windowsa, već ćeš imati samo Metro UI i aplikacije pisane striktno za njega.
Ovo ima dosta logike. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Ako nigde ne gori, tablet se kupuj sledece godine sa pojavaom win8, tad ces moci vrhusnki tablet da uzmes za duplo manje novca nego sad.. :: :: Ako gori onda ove sto ti je @Erestun predlozio :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: ::
Da, sledeca godina je definitivno dobra za kupovinu tableta, notebook-ova. Ivy Bridge, sledeca generacija ARM procesora, cene dole, bolje opcije i dodaci itd. Sad sam bas bacio pogled, ipak ce Tosh AT200 biti `opremljen` TI Cortex A9 DualCore cpu-om. A meni se opako svidja Tegra 3 varijanta, veca usteda (duze trajanje baterije), a bolje performanse... __________________________________________________________ Velg Bort Livet
@ribolovac, imaš na ITs*etu da nadješ odličan Acer Iconia A100 tablet. Dual Core Nvidia Tegra 2 1Ghz, 16GB/32GB, 7 inča ekran 1024x600, i to sve za samo 280 evra. Možda ti deluje malo 7 inča u odnosu na iPad2 i Transformer ali je sasvim dovoljno kad uzmeš jedan takav tablet u ruku. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
Pravo da ti kazem ni ne razmisljam o ARM i Win8, to sam spomenuo jer ce trziste biti preplavljeno jeftinim tabletima, nece asus,htc i ipad moci da drze vise tolike cene ako budu zeleli da opstanu i da se prodaju, to je poenta svega sto ce trzisni uslovi diktirati cenu...ja bi najradiej neki andorid tablet od recimo 10``...
Prolece sledece godine + mesec dana dok se cene ne ustale.
29.11.2011. 23:00
status: user broj poruka: 373
Posle ocekujem zatisje do jeseni. Fora sa win 8 je sto ce da odrade da se periferije kace bez problema, mada videcemo vec, ali sada je to preskupo za igracke, sacekati svakako. Ako win 8 tableti premoste jaz izmedju tableta i netbooka, to je pobeda, kada ides u zezanje samo tablet poneses, kada treba da kucas nesto ili da radis, poneses periferije, ja tako razmisljam.
Re: Prolece sledece godine + mesec dana dok se cene ne ustale.
29.11.2011. 23:27
status: user broj poruka: 12794
Imaš to već sa Acerom W500, mislim da je oko 440 evra. Dobiješ i keyboard dock uz njega a unutra je valjda AMD C60 Fusion. Čak sam čitao review-ove da sa Windows8 betom mu traje baterija preko 7 sati, dok u Win7 traje 3-4 sata.
:: Posle ocekujem zatisje do jeseni. Fora sa win 8 je sto ce da odrade da se periferije kace bez problema, mada videcemo vec, ali sada je to preskupo za igracke, sacekati svakako :: Ako win 8 tableti premoste jaz izmedju tableta i netbooka, to je pobeda, kada ides u zezanje samo tablet poneses, kada treba da kucas nesto ili da radis, poneses periferije, ja tako razmisljam :: :: Go Go Go !! :: ::
@daum Probao sam par 7-incnih tableta i nisu mi se svideli. Mali ekran je problem. Acer A100 nema ips, vec tn panel, tako da odmah otpada iz kombinacije.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Posto se rodbina otvorila za rodjendan (a i ostalo mi malo para od proslogodisnjeg `sluzenja drzavi`) resih sebe da pocastim nekom tehnikalijom jer se kraj decenijskog studiranja opasno priblizio. Kako me N70 jos uvek dobro sluzi (i posle 4,5 godine me jos nije smorio) odlucio sam da uzmem tablet. Do tada nisam imao nikakvih dodirnih tacaka sa Androidom i zeleo sam da vidim cemu to sluzi (a uz to i ne radi). Zahtevi koje sam postavio: Da nije skup po mojim shvatanjima skupoce (znaci oko 200 evra), da ima sto vecu dijagonalu i da ima kapacitivni ekran. Posle duzeg ceprkanja po netu nalateo sam na navedeni tablet po ceni od 220 evra u jednoj beogradskoj prodavnici i bez razmisljanja ga kupio.
Tablet koristim za: Igranje Angry birds (prvenstveno), slusanje muzike, gledanje serija (dok sam u busu na relaciji Beograd-Ruma), citanje raznih dokumenata za fax, jutarnji pregled mail-a i par sajtova dok doruckujem, ceprkanje po samom tabletu da vidim kako radi android i jos ponesto.
Da li sam JA zadovoljan: Kratko receno, jesam. Tablet je zadovoljio sva moja ocekivanja i mislim da nisam pogresio sto sam ga uzeo. Iako ce neko drugi da kaze da je mala rezolucija ekrana, MENI ne smeta. Ekran je solidan i slika na njemu je dobra (osvetljenje sam smanjio na 20%). Baterija neznam koliko traje jer nisam imao prilike (zbog faxa) da ga izrabljujem ceo dan pa da vidim koliko ce da izdrzi.
Zamerke koje imam: - Punjenje baterije: Ovo je najveci problem koji imam. Naime indikator za bateriju treperi da je baterija puna, a u podesavanjima tableta stoji da je baterija puna oko 95%. Moje resenje: Ostavim tablet da se puni oko 4-5 sati i posle toga je baterija puna 100%. - Oblik: Zamerka je sto nema adekvatne futrole za ovakav oblik tableta. Moje resenje: Dupla torbica za diskove. Mozda izgleda smesno ali savrseno odgovara. - Bezicni net: Ponekad ne mogu da se nakacim na sopstveni net. Taj problem imam samo kod sebe sa TP-Link 741 ND. Nigde drugde nisam imao problema da se nakacim na net. - Nozica: Malo se iskrivila i nemoze da se vrati skroz do kraja u tablet.
To je moje iskustvo sa tabletom.
Mislim da je najvaznije da svako ko zeli da kupi tablet prvo stavi na papir sta ocekuje od tableta i za sta ce da ga koristi.
Imam ipad kec i jako sam zadovoljan. Prvenstveno sam hteo tablet jer sam hteo da se vratim citanju stripova nakon 12 godina pauze (citanje na monitoru ne dolazi u obzir za mene). Takodje ga koristim za net i gledanje serija. Igranje ponekad. Za putovanja idealna stvar. Jedna od najboljih kupovina koja sam obavio ikad.
Ne bih preporucio ikome da uzima tablet manji od 9.7`. 7` koji spominjete je premalo, bolje da ga ne kupujes onda.
Dacu svoje vidjenje i misljenje pa cenite... elem poceo sam 80-tih sa video igricama tada donosene iz inostranstva ovde ih nije bilo pa preko svih racunara za koje mnogi ovde ni culi a kamo li videli..i sad jos i tablet.... mislim da su ok ali glavno pitanje je dali vam zaista trebaju ili je to samo pomodarstvo ili vec nesto slicno. Naravno koristim od telefona sa android operativnim pa do servera sve tipove desk/notebok racunara i meni licno je manji netbook bolji od taba iz prostograzloga sto me nervira kucanje po zamisljenoj tastaturi, aima jos razloga. E sada to je moje vidjenje i mislim da su tabovi vise igracke nego potreba. Sto se tice 8-ce koja dolazi ostaje da se vidi ali je zamisljena prvenstveno za tabove i netbukove koji imaju opciju koriscenja klasicnog unosa podatka kucanjem i ovog putem tac skrina. Takvi lap topovi vec postoje pa verujem da ste se sa njima vec steli ali nemaju bas odgovarajuci operativni sistem pa su ovu u majkrosoftu malo potrcali da izbace 8-cu. Malo mi je to brljanje prstom ko vracanje u 12 vek pa da umesto escajgom jedes rukom ali opet to je moje misljenje... Pozz
To je tvoje lično i subjektivno iskustvo, ne možeš da savetuješ tek tako nekoga da ne kupuje ništa ispod 10 inča. Ja sam primera radi imao prilike da probam Blackberry Playbook i njegovih 7 inča je odlično, čak je i lakši za korišćenje zbog toga u odnosu na iPad 2. __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Imam ipad kec i jako sam zadovoljan. Prvenstveno sam hteo tablet jer sam hteo da se vratim citanju stripova nakon 12 godina pauze (citanje na monitoru ne dolazi u obzir za mene) :: Takodje ga koristim za net i gledanje serija. Igranje ponekad :: Za putovanja idealna stvar. Jedna od najboljih kupovina koja sam obavio ikad :: :: Ne bih preporucio ikome da uzima tablet manji od 9.7`. 7` koji spominjete je premalo, bolje da ga ne kupujes onda :: ::
Dobro ali ne se zapita koliko je biti ugodno gledati neki film/seriju na tako malom ekranu ili koliko ce komotno biti citanje knjige ili stripa. Pa i koliko ce biti udobno puko surfovanje. Po meni su tableti od 7` pun promasaj i bacanje para.
:: To je tvoje lično i subjektivno iskustvo, ne možeš da savetuješ tek tako nekoga da ne kupuje ništa ispod 10 inča. Ja sam primera radi imao prilike da probam Blackberry Playbook i njegovih 7 inča je odlično, čak je i lakši za korišćenje zbog toga u odnosu na iPad 2 :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: Imam ipad kec i jako sam zadovoljan. Prvenstveno sam hteo tablet jer sam hteo da se vratim citanju stripova nakon 12 godina pauze (citanje na monitoru ne dolazi u obzir za mene) :: :: Takodje ga koristim za net i gledanje serija. Igranje ponekad :: :: Za putovanja idealna stvar. Jedna od najboljih kupovina koja sam obavio ikad :: :: :: :: Ne bih preporucio ikome da uzima tablet manji od 9.7`. 7` koji spominjete je premalo, bolje da ga ne kupujes onda :: :: :: ::
Ako na androidu sa 2,8-inčnim ekranom nisam pedesetak knjiga pročitao onda nisam nijednu, može i da se pogleda nešto kad putuješ. Surfovanje priznajem da nije ugodno ali ovde ionako ne pričamo o tri inča već o sedam.
Količina tvog zadovoljstva jeste uvek direktno srazmerna količini tvoje spremnosti na kompromis.
:: Dobro ali ne se zapita koliko je biti ugodno gledati neki film/seriju na tako malom ekranu ili koliko ce komotno biti citanje knjige ili stripa. Pa i koliko ce biti udobno puko surfovanje. Po meni su tableti od 7` pun promasaj i bacanje para. :: ::
Precenjeno govno! Realna vrednost ~ 150-200e Bas je za sprdnju... Nit mozes ljudski da surfujes, nit mozes da uradis nesto pametno(posao). Jos uvek mislim da je bolje ici na NETbook ili neki Ultrabook (MB Air 11ka).
Kako mozes da citas knjige na 2.8`? Ako tebi vec nije narusen vid citanjem 50 knjiga narusio si ga citanjem tih 50 knjiga
:: Ako na androidu sa 2,8-inčnim ekranom nisam pedesetak knjiga pročitao onda nisam nijednu, može i da se pogleda nešto kad putuješ. Surfovanje priznajem da nije ugodno ali ovde ionako ne pričamo o tri inča već o sedam :: :: Količina tvog zadovoljstva jeste uvek direktno srazmerna količini tvoje spremnosti na kompromis :: :: :: Dobro ali ne se zapita koliko je biti ugodno gledati neki film/seriju na tako malom ekranu ili koliko ce komotno biti citanje knjige ili stripa. Pa i koliko ce biti udobno puko surfovanje. Po meni su tableti od 7` pun promasaj i bacanje para. :: :: :: :: ::
Tablet..najveca glupost u IT-u koju sam ikad video!
:: Precenjeno govno :: Realna vrednost ~ 150-200 :: Bas je za sprdnju... Nit mozes ljudski da surfujes, nit mozes da uradis nesto pametno(posao) :: Jos uvek mislim da je bolje ici na NETbook ili neki Ultrabook (MB Air 11ka) :: :: :: (.)(.) + $$$ = ( • )( • ) :: ::
Ja se ne bih slozio. Po meni je korisna stvar koja pruza mnogo lepsi osecaj i lagodnije koriscenje od bilo kog laptopa/desktopa. Tablet moze u vecini slucajeva da potpuno zameni desktop/laptop kod 90% korisnika. Nemoj da vredjas tablete tako imarkovicu.
:: Tablet..najveca glupost u IT-u koju sam ikad video! :: :: :: :: Precenjeno govno :: :: Realna vrednost ~ 150-200 :: :: Bas je za sprdnju... Nit mozes ljudski da surfujes, nit mozes da uradis nesto pametno(posao) :: :: Jos uvek mislim da je bolje ici na NETbook ili neki Ultrabook (MB Air 11ka) :: :: :: :: :: :: (.)(.) + $$$ = ( • )( • ) :: :: :: ::
Re: Re: Re: Imam svakodnevni susret sa HTC Flyer-om
30.11.2011. 16:37
status: user broj poruka: 18996
hahhaha, dobro dobro, izvinjavam se gosn` tableticu
:: :: Nemoj da vredjas tablete tako imarkovicu :: :: :: Tablet..najveca glupost u IT-u koju sam ikad video! :: :: :: :: :: :: :: Precenjeno govno :: :: :: Realna vrednost ~ 150-200 :: :: :: Bas je za sprdnju... Nit mozes ljudski da surfujes, nit mozes da uradis nesto pametno(posao) :: :: :: Jos uvek mislim da je bolje ici na NETbook ili neki Ultrabook (MB Air 11ka) :: :: :: :: :: :: :: :: :: (.)(.) + $$$ = ( • )( • ) :: :: :: :: :: ::
Font držim jednostavnog oblika i na normalnoj knjiškoj veličini, ne-sasvim-crna slova na ne-sasvim-beloj pozadini, uvek odgovarajuće osvetljenje ekrana i prilično je udobno sve u svemu. To što je malo je još i prednost jer možeš da čitaš bilo gde a da te ne gledaju kao preterano masnog ludaka. Preporučujem FBreader.
Šta ću, još uvek volim da čitam a nemam baš mnogo vremena za to.
:: Kako mozes da citas knjige na 2.8`? Ako tebi vec nije narusen vid citanjem 50 knjiga narusio si ga citanjem tih 50 knjig :: ::
iPad 2 je trenutno nazalost najbolji tablet na trzistu, A5 je cak brzi od Tegra 3 sto je zacudjujuce. Tu je glavna uloga jako loseg optimizovanog Honeycomb-a, verovatno ce se situacija po tom pitanju poboljsati sa Ice Cream Sandwich-om.
iOS ima prednost da je jako jako dobro optimizovan, ali mu je mana organizovanost koja je na jako losem nivou. Android sa druge strane ima organizovanost, ali optimizovanost u aplikacijama je na mnogo mnogo nizem nivou u odnosu na iOS.
Ovi kinezi izvestavaju da se Apple-u isporucuju display-i sa duplo vecom rezolucijom u odnosu na iPad 2 sto znaci da je ogromna sansa da novi iPad bude sa Retina display-om, ako se na to ubaci A6 Android ekipa zaostaje :(.
Win 8 moze biti jako veliki fail u najavi sve aplikacije moraju da se rewriteuju za ARM arhitekturu + da se izvede izmena jer je vecina menija sitna sto ne odgovara tabletu, tako da je pitanje koliko ce to uspeti.
Kineske krseve ne kupuj, samo ove brendirane jer oni necemu vrede, sada jedini tablet koji po meni ima perspektivu i koji vredi kupovati je Transformer Prime kada se pojavi, a ako se bas juri Apple zar 3-4 meseca bi trebalo da izadje iPad 3.
Na tabletu moze da se odradi light edit nekog dokumenta, to je vise uredjaj za konzumiranje sadrzaja i nista vise :(, netbook je 10 puta funkcionalnija stvar u tom smeru, ali tablet je fensi :).
Idealna velicina je 7`, lako prenosiva web se lako surfuje, moze da posluzi lagano kao GPS u kolima nije preterano veliki i to je to :).
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.