Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Za laptop strucnjake
STRANA 1 OD 1
Ispicutura Za laptop strucnjake 29.11.2011. 17:24 T40632

status: user
broj poruka: 268

Radi se o modelu DELL Inspiron 1300.
Kada upalim laptop, slika se na sekund zacrveni i potom potpuno zatamni. Sadrzaj na ekranu je i dalje vidljiv, ali jako, jako slabo. Znam da je otislo pozadinsko osvetljenje, ali me muci da li je u pitanju inverter, ili je crkla sama neonka koja osvetljava ekran ? Ako je inverter u pitanju, to bih jos mogao i sam da zamenim, ali ako je neonka, koliko videh po netu, to je jako velika zajebancija za menjati.
Molim sve koji imaju serviserskog iskustva da mi kazu na sta sumnjaju, i koliko bi kostala popravka.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 29.11.2011. 18:39 #380916

broj poruka: 4054
tesko je reci sta je ... kokoska ili jaje ..

inveror se najlakse testira tako sto nabodes ispravnu lampu na njega .. ili ako imas u desktopu one fensi neonke sto klinci stavljaju mozes iskoristiti invertor da na nju nakacis neonku iz lcd-a..

ovo crvenilo na pocetku ukazuje na crkavanje neonke

probaj kombinacijom FN tastera da palis i gasis lcd ..

i da .. zamena neonke nije neki bauk .. potrebno je samo raditi polako i pazljivo .. i naravno ukljuciti mozak i common sense logiku .. koja kaze da ako je saraf i dalje usrafljen tesko ces rastaviti dva dela bez da neiskricis stogodj !!..

prvo izvadi ccfl pa trazi takvav iste duzine jer ako je kraca problem je da se montira i nece osvetliti svaki deo ekrana `podjednako` .. a ako je duza - ti skrati :)
Ispicutura Re : codeus 29.11.2011. 20:06 #380945

Gde da nadjem neonku te vrste ? Gledah po netu po oglasima, nema nigde, jedino da porucim iz inostranstva ali to ce da me kosta kao da sam ceo komp odneo u servis.

codeus ... 29.11.2011. 21:28 #380965

broj poruka: 4054

uh trazenje ccfl po radnjama je mrka kapa .. ima jednja radnja ali ne mogu da se setim koja je !! imali su svega par `modela` (duzina) ..

uglavno cupanje sa slomljenih lcd-a istih dimenzija .. reciklaza

ako nemozes da nadjes u svom gradu .. pusti mi mail sa adresom pa ako iskopam koju sa slomljenog ekrana poslacu ti ..

Ispicutura re 29.11.2011. 22:10 #380979

Proveri mail, poslao sam ti adresu. Hvala ti druze, puno bi mi znacilo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs