Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Laptop polumrtav
STRANA 1 OD 1
zoxin Laptop polumrtav 26.11.2011. 15:09 T40559

status: user
broj poruka: 265

U pitanju je neki medion md 40728.Ram zalemljen na ploci,proc,athlon xp,hd 20gb ...Laptop se upali,ventilator radi svo vreme.Svetle i indikatori ali nema slike.Nema nikakvog pistanja.Stavljao sam ispravnu memoriju vadio hd,dvd i sve je isto.Probao sa externim monitorom isto nema slike.Pretpostavljam da je riknula grafika na ploci ili ta memorija koja je zalemljena na plocu.Pitanje koliko bi kostala otprilike ploca i da li se isplati to raditi.Pretpostavljam da se ne isplati ali ajd pitam.Laptop nije moj vec od prijatelja.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS Cca 26.11.2011. 15:23 #379942

broj poruka: 1017
100e je ploca kolko se od ranije secam.
Posto je Grafa nemam pojma.

Vise nego sto vredi svakako.
Sacekaj ipak nekog servisera, mozda je jeftinije ako imaju zaostalo od nekih neispravnih delove/

Bolje da kupi nov za 200-250e

najidealnije
idealno

toothless U vecini slucajeva je bolje da ga dokusuris... 26.11.2011. 16:07 #379950

broj poruka: 3241
da bude skroz mrtav, nego da kupujes drugu plocu. :)
Ili da ga das na Limuntus kao neispitan. :)
Al` nek se javi neko od laptobdzija, pa mozda uspe da ga vaskrsne, ipak su ti matoriji kvalitetniji od novokomponovanog djubreta, bas kao i u muzici.
Mozda je i neka banalna stvar.Kao onda kad je neko sa berze lupao glavu da li je riknula ploca na laptopu, a ispostavilo se da je neki indijanac nagurao dinar u cini mi se, SD slot...i posle vadjenja je bio zadovoljan, bas kao u nekim drugim zivotnim situacijama. :D

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

zoxin Re 26.11.2011. 20:55 #380038

broj poruka: 265
Hvala na odgovorima

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs