Mora da su ti prodali adapter koji se uključuje u laptop. Ali, ja sam razumeo da je problem u kablu koji se uključuje u struju. Za taj kraj tog kabla mi je jasno kako izgleda - neupotrebliv je trenutno, ali me zanima da li se taj kabl vadi iz strujnog adaptera, da li ima ženski kraj kao običan naponski kabl za desktop računar ili je u pitanju tzv. `detelina` ?
Ako se vadi - rešenje ti je da kupiš novi kabl. Pozdrav!
Vlada
:: brate ima adapter koji se sa jedne strane ukljucuje u laptop a sa druge strane u njega ulazi kabl koji na svom kraju ima viljusku sa 3 pina?? :: :: :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ASUS GTX570 Direct CU I :: OCZ AGILITY :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: VIEWSONIC VX2739W :: ::
a ovaj drugi kraj se ubada u onaj kockasti adapterjel tako? Black Wolf
:: imam ovo :: :: http://www.pcaxe.com/slike-forum/Guru/Lukija/20111016/cord.jp :: :: :: sta da radim sa tim jbt? jel moguce da uz laptop od 700 e ne dolazi normalan kabl ili bar adapter? :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ASUS GTX570 Direct CU I :: OCZ AGILITY :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: VIEWSONIC VX2739W :: ::
Zaista čudno ako si ga kupio u srbiji da ti daju taj kabal ,uglavnom pogledaj šta piše na tom kockastom adapteru za input ako piše samo 110v 60hz to znači da je i taj power brick optimizovan za američku struju tako da bi ti trebao i on da se zameni sa novim ali ako piše 230v 50hz ili obadvoje zajedno onda ti treba samo novi kabal sa evropskom utičnicom ali adapter koji pretvara iz us to eu utičnicu ali najbolje da ti odneseš to kod koga si kupio i tražiš im evropski kabal.
Da onda ti samo treba kabal ili adapter ali otiđi fino ti kod toga koga si kupio i traži im da ti zamene kabal. Black Wolf
:: pise 230 v i 50 - 60 hz.. :: :: znaci sad moram da kupim taj kabl sa dve viljuske ili adapter? :: :: kakvi klosari jbt.. :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ASUS GTX570 Direct CU I :: OCZ AGILITY :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: VIEWSONIC VX2739W :: ::
Tako je, odma ga polomi o koleno i kupi drugi. Rađen je za tržište koje ima drugačije utičnice/standarde od nas...
servispc bre
:: jebes ti proizvod koji je takav da mora da dokupljujes bilo sta a kosta 700 e jebo mu ja mater... :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ASUS GTX570 Direct CU I :: OCZ AGILITY :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: VIEWSONIC VX2739W :: ::
:: Koliko ja znam onaj kraj koji ide u power brick izgleda nešto drugačije od onih za napajanje :: Black Wolf :: :: :: Jbt kupi najobičniji strujni kabl (za napajanje) u svakoj pc radnji, košta 100 dindži :: :: :: :: servispc bre :: :: :: ::
Tako je, kabel ima samo BRIT viljusku a kraj koji ide u napajanje je kao i svi drugi... Generalno kod mene je slicna situacija posto vecina BRIT kolonija koristi istu viljusku dobio sam ispravljac za DELL laptop sa istom uticnicom i i trozilnim krajem koji ide u sam ispravljac... Kupio sam na buvi dva adaptera sa BRIT na evropski i bole me djole... jos imaju i on off dugmence koje svetli kad je na ON...
Mada iskreno govoreci rado bi kupio neki koji ima evropsku uticnicu sa drugim krajem koji pasuje ispravljacu za laptop...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Po slici koju je priložio, nije :: :: servispc bre :: :: :: Koliko ja znam onaj kraj koji ide u power brick izgleda nešto drugačije od onih za napajanje :: :: Black Wolf :: :: :: :: :: Jbt kupi najobičniji strujni kabl (za napajanje) u svakoj pc radnji, košta 100 dindži :: :: :: :: :: :: servispc bre :: :: :: :: :: ::
Najbezbolnije resenje ti je kao sto su mnogi sugerisali da dokupis taj kabl od adaptera do uticnice, za evropsko trziste, a ti adapteri svi su pravljeni za 100/240V 50/60HZ Bar na mom asusu je tako.. a verujem da i ostali proizvodjaci to praktikuju...
a druga opcija : idi kod prodavca i trazi normalan kabl tj da ti zamene taj za obican :D
Sta se bre iscudjavas? Ti si dao 700e i zajebali te za kabl. A ljudi daju po 70.000e za stan koji je vec (jedno pet puta) prodat nekom drugom. Osvesti se gde zivis i smatraj se srecnim. ________________________________________________ 955, PC6790, 870-C45, PAT8/1333, HIT1TB, LC600H, TTV3
Nece moci smo da otfikari srednji plasticni `qrchich`, evropski standard je prosto drugaciji (iskreno i manje siguran po zdravlje male decekoja svuda guraju prste) uticnica je drugacijeg oblika manja je i okrugla, ovaj sa slike ne pasuje ni na jednu domacu uticnicu zato sto je pravljen za ravnu povrsinu, a srednji plasticni krak je samo da odbravi ulaz za preostala dva i nista vise...
Nemoj da kukas na one koji su ti prodali kabel jer si pre svega trebao da proveris sadrzaj pakovanja tj da li si dobio sve sto ide uz racunar... Znam nervira ali nije 100 dukata... jedino sto je sranje kad dodjes kuci ne mozes da prikljucis uredjaj na struju da ga ako nista drugo probas radi li... taj osecaj je prilicno poznat mom klincu koji zbog drugacijeg kabela nije mogao da koristi PS3 tri nedelje posto mami nije bilo do obijanja nogu od prodavnice do prodavnice zarad kupovine adekvatnog kabla...
I jos nesto kad kupujes stampac u poslenje vreme im je praksa da ne dobijes data cabel uz stampac glupo da gluplje ne moze biti ali tako je (bar je bilo kad sam ja kupovao stampac pre tri godine) pa onda sam kupis kabel koji ti se svidja Serial LPT ili USB...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Najbezbolnije resenje ti je kao sto su mnogi sugerisali da dokupis taj kabl od adaptera do uticnice, za evropsko trziste, a ti adapteri svi su pravljeni za 100/240V 50/60HZ Bar na mom asusu je tako.. a verujem da i ostali proizvodjaci to praktikuju.. :: :: a druga opcija : idi kod prodavca i trazi normalan kabl tj da ti zamene taj za obican : :: :: :: Asus K53S :: Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo :: HM6 :: 8GB DDR3 1333MH :: 500GB 5200rp :: 15.6 LED HD (1366x768 :: GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD300 :: N1030 WiFi+BT3. :: Altec Lansing® stereo speaker :: W7Pr :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.