drugar ima gore pomenuti netbook, i na njemu instaliran operativni sistem MeeGoo (wtf?!?!?!) koji je generalno ogranicen. Hteo bi da ga deinstalira, tj. da instalira Win XP Ovde se javlja jedan manji problem, i zato vas ja pitam:
1. Da li je moguce deinstalirati i instalirati WIN na ovom netbook-u? 2. Posto nema cd rom, jedini nacin instalacije bi bio preko flash uredjaja, da li je to izvodljivo (ako u\zmemo u obzir)? 3. Moze li neko da mi objasni sta da skinem i kako pravilno da prebacim i instaliram Win na ovaj book (pod uslovom da je to izvodljivo)
Drugaru je potreban netbook prvenstveno za internet (dopisivanje msn,skype,face,itd...) jer se nalazi u inostranstvu. A i poceo je da brljavi npr. na trenju whireless-a, meni pokazuje da imam net, a kod njega ga ne registruje, i jos neke slicne stvari...
NetBook je kupljen pre 10 dana, ako je to od nekog znacaja za gore pomenuta pitanja. Pozdrav i hvala svima na odgovorima.
Mozda i moze,ali zasto bi to radio, jer pre svega drajvere je tesko naci, a kao drugo vidis i sam da mu je ssd 8gb, tako da ne bih ja sa xp-om tu cackao, bolje mu instaliraj linux ubuntu!Mislim da bi ga to zadovoljilo kao korisnika za gore navedene potrebe!Ubuntu je besplatan, lagan za koriscenje, za instaliranje takodje,a i ima podrsku za aplikacije skype-a...
Nemoj da ga slusas, opusteno mozes da stavis xp, ako sam ja mogao na asus eepc sa 4gb ssdom. Skini preko torrenta tinyxp verziju, i nekim tutorijalom odradi to, samo kucaj xp usb boot na googlu
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: :: :: :: hvala co`ek tako sam i mislio...skidamo sada ubuntu pa ce da vidimo na sa ce sve na kraju da izadje ovaj experiment :)
Ok tvoje misljenje, neka stavi sta god mu odgovara, ali videces i sam da ce imati problema sa drajverima...a to je samo jedan od zbog cega ja nikada ne bih stavio xp na taj netbook!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.