Predlog za laptop ujedno i procena desktop racunara?
STRANA 1 OD 1
mixer93
Predlog za laptop ujedno i procena desktop racunara?
14.11.2011. 00:33
T40254
status: user broj poruka: 4187
Ovako, odlucio sam da prodam desktop racunar, ne zuri mi se, i hocu da kupim neki laptop koji ce mi posluziti za net, da skinem po koji film, muziku... Da moze lepo da radi, da mi se ne zapucava kad prebacujem vise slika, fajlova, itd. Igre trenutno zaboravljam... AMD laptop ne bih uzimao, samo sa INTEL procesorom. Dijagonala nije previse bitna, mada ako moze 17-ica bilo bi super. Slab sam sa laptopovima, zato trazim ovde pomoc. Gledao sam i teme malo, ali ujedno stavljam i temu da ponudim sledece komponente, ako neko planira kupovinu moze da razmotri: 2500K, ASUS P8P67 B3, CM 212+, 2x2GB Kingston HyperX Blu, MSI GTX 560Ti TFII, Samsung F3 500GB, kuciste TT Dokker sa citacem, i monitor Benq G2420HDB. Ako nekoga nesto interesuje neka posalje mail. Prvenstveno tema sluzi za predloge laptop-ova, da ne ispadnem saban... :) I da, teska srca se rastavljam sa makinom, ali sta cu... tako je, kako je.
Preporučio bih ti nekog Dell-a...Drugar ima Inspirion N7110, odlična makina, ali mislim da je oko 60k, što je mnogo za ono što tebi treba.Pogledaj ovde 17-ice, ima nekih HP za oko 44k.... http://goo.gl/gkMVG (moguće da negde ima i jeftinijih) Fiat iustitia, et pereat mundus
Pa cena... Za te potrebe koje sam naveo, ne verujem da treba jaka makina, ali da je stabilna i pouzdana. Ne bih preko 400e. Mozda i bih, ali ako je nesto bas dobro za te pare. Pored laptopa bi i neki externi hdd uzeo, mada su i njima skocile cene pretposlavljam... Moze DELL, ili ASUS sam isto gledao. Ostalo nemam pojma da li valja.
:: Preporučio bih ti nekog Dell-a...Drugar ima Inspirion N7110, odlična makina, ali mislim da je oko 60k, što je mnogo za ono što tebi treba.Pogledaj ovde 17-ice, ima nekih HP za oko 44k.... http://goo.gl/gkMVG (moguće da negde ima i jeftinijih :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: ::
Sto prodajes tu masinu... To sto tebi treba moze za 400e lagano da se nadje.
Sto se tice desktop procene, ja bih to ovako procenio:
GTX560ti 180e Intel 2500k 150e ASUS P8P67 B3 85e CM212+ 15e Samsung F3 500GB 45e 2x2GB HyperX 15e ThermalTake Dokker 35e BENQ G2420HDB 100e
Dakle, ja mislim da ti maksimalno mozes da uzmes negde oko 630e za taj PC... Ne znam sto prodajes, al` imaj u vidu da ce 99% morati cene jos na dole ako planiras da prodas sve u nekom normalnom vremenskom roku.
Btw, mozda sam negde lupio za procenu jer je iz glave.
Eh sad, dosta mi je laptopova prošlo kroz ruke i manje-više svi valjaju. Komponente su iste, tako da ti se ,po meni, izbor svodi na kvalitet izrade, garanciju i estetiku. Ja bi gledao Dell, HP i Toshibu, za to što si naveo. Proveri da li može ovde da se naruči N7110, dobra je cena http://goo.gl/ANKrV Fiat iustitia, et pereat mundus
:: Pa cena... Za te potrebe koje sam naveo, ne verujem da treba jaka makina, ali da je stabilna i pouzdana. Ne bih preko 400e. Mozda i bih, ali ako je nesto bas dobro za te pare. Pored laptopa bi i neki externi hdd uzeo, mada su i njima skocile cene pretposlavljam... :: Moze DELL, ili ASUS sam isto gledao. Ostalo nemam pojma da li valja. :: :: :: Preporučio bih ti nekog Dell-a...Drugar ima Inspirion N7110, odlična makina, ali mislim da je oko 60k, što je mnogo za ono što tebi treba.Pogledaj ovde 17-ice, ima nekih HP za oko 44k.... http://goo.gl/gkMVG (moguće da negde ima i jeftinijih :: :: Fiat iustitia, et pereat mundus :: :: :: :: :: ::
Pa tu si sa procenom, ja sam slicnu cenu mislio, s tim sto moras imati u vidu da je ploca relativno nova i cpu takodje. Nisam stigao da ga isprobam postenski OC, ne znam do koliko ide, ja ga drzim na 4Ghz otkako sam ga uzeo. Prodajem, jer sam se iskreno malo smorio... :)
:: Sto prodajes tu masinu... To sto tebi treba moze za 400e lagano da se nadje :: :: Sto se tice desktop procene, ja bih to ovako procenio :: :: GTX560ti 180 :: Intel 2500k 150 :: ASUS P8P67 B3 85 :: CM212+ 15 :: Samsung F3 500GB 45 :: 2x2GB HyperX 15 :: ThermalTake Dokker 35 :: BENQ G2420HDB 100 :: :: Dakle, ja mislim da ti maksimalno mozes da uzmes negde oko 630e za taj PC... Ne znam sto prodajes, al` imaj u vidu da ce 99% morati cene jos na dole ako planiras da prodas sve u nekom normalnom vremenskom roku :: :: Btw, mozda sam negde lupio za procenu jer je iz glave :: :: Steta sto prodajes PC, smorio si me... : :: :: ::
Ako je to zaista razlog, mozda bi trebao da razmislis, tacnije, da se predomislis...
Prema mom misljenju, ti gubis 100e minimum. A mozda ti jos toliko, ili maksimalno 150e ostane u dzepu.
Nije to neka kinta, a i sam znas da imas odlican PC...
Ja sam dva meseca bio na laptopu koji je zadovoljavao sasvim potrebe koje ti navodis.
Moje iskustvo je da desktop ne moze da zameni niti jedan laptop.
Opet kazem, ovo je sve moje misljenje... Mada mi je i malo paradoksno, jer prvo kazes da se teska srca rastajes sa masinom, a kao razlog je `smorio sam se`...
I imaj na umu da recimo Dokkera mozda i neces tako lako prodati, jer ipak je to kuciste i ukusi su razliciti. Slicno mislim i za hard, graficku, plocu... Prema nekom mom iskustvu masa ljudi voli da kupuje te stvari nove, iz samo njima poznatog razloga.
Mislim da ce najlakse otici CPU, ram i monitor... Sto ti u principu i resava problem laptop kupovine. Mislim da za te pare mozes vec uzeti laptop koji tebi treba.
:: Pa tu si sa procenom, ja sam slicnu cenu mislio, s tim sto moras imati u vidu da je ploca relativno nova i cpu takodje. Nisam stigao da ga isprobam postenski OC, ne znam do koliko ide, ja ga drzim na 4Ghz otkako sam ga uzeo :: Prodajem, jer sam se iskreno malo smorio... : :: :: :: :: :: Sto prodajes tu masinu... To sto tebi treba moze za 400e lagano da se nadje :: :: :: :: Sto se tice desktop procene, ja bih to ovako procenio :: :: :: :: GTX560ti 180 :: :: Intel 2500k 150 :: :: ASUS P8P67 B3 85 :: :: CM212+ 15 :: :: Samsung F3 500GB 45 :: :: 2x2GB HyperX 15 :: :: ThermalTake Dokker 35 :: :: BENQ G2420HDB 100 :: :: :: :: Dakle, ja mislim da ti maksimalno mozes da uzmes negde oko 630e za taj PC... Ne znam sto prodajes, al` imaj u vidu da ce 99% morati cene jos na dole ako planiras da prodas sve u nekom normalnom vremenskom roku :: :: :: :: Btw, mozda sam negde lupio za procenu jer je iz glave :: :: :: :: Steta sto prodajes PC, smorio si me... : :: :: :: :: :: ::
Javio mi se vec neko za celu konfu. Nije mi frka... Smorio sam se kuci, to je fazon, mozda odem iz srbistana mozda ne, to cu jos videti uskoro, uglavnom zato odmah sad da se skrasim sto se laptopa tice.
:: Ako je to zaista razlog, mozda bi trebao da razmislis, tacnije, da se predomislis.. :: :: Prema mom misljenju, ti gubis 100e minimum. A mozda ti jos toliko, ili maksimalno 150e ostane u dzepu :: :: Nije to neka kinta, a i sam znas da imas odlican PC... :: :: Ja sam dva meseca bio na laptopu koji je zadovoljavao sasvim potrebe koje ti navodis. :: :: Moje iskustvo je da desktop ne moze da zameni niti jedan laptop. :: :: Opet kazem, ovo je sve moje misljenje... Mada mi je i malo paradoksno, jer prvo kazes da se teska srca rastajes sa masinom, a kao razlog je `smorio sam se`... :: :: I imaj na umu da recimo Dokkera mozda i neces tako lako prodati, jer ipak je to kuciste i ukusi su razliciti. Slicno mislim i za hard, graficku, plocu... Prema nekom mom iskustvu masa ljudi voli da kupuje te stvari nove, iz samo njima poznatog razloga :: :: Mislim da ce najlakse otici CPU, ram i monitor... Sto ti u principu i resava problem laptop kupovine. Mislim da za te pare mozes vec uzeti laptop koji tebi treba :: :: :: :: Pa tu si sa procenom, ja sam slicnu cenu mislio, s tim sto moras imati u vidu da je ploca relativno nova i cpu takodje. Nisam stigao da ga isprobam postenski OC, ne znam do koliko ide, ja ga drzim na 4Ghz otkako sam ga uzeo :: :: Prodajem, jer sam se iskreno malo smorio... : :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sto prodajes tu masinu... To sto tebi treba moze za 400e lagano da se nadje :: :: :: :: :: :: Sto se tice desktop procene, ja bih to ovako procenio :: :: :: :: :: :: GTX560ti 180 :: :: :: Intel 2500k 150 :: :: :: ASUS P8P67 B3 85 :: :: :: CM212+ 15 :: :: :: Samsung F3 500GB 45 :: :: :: 2x2GB HyperX 15 :: :: :: ThermalTake Dokker 35 :: :: :: BENQ G2420HDB 100 :: :: :: :: :: :: Dakle, ja mislim da ti maksimalno mozes da uzmes negde oko 630e za taj PC... Ne znam sto prodajes, al` imaj u vidu da ce 99% morati cene jos na dole ako planiras da prodas sve u nekom normalnom vremenskom roku :: :: :: :: :: :: Btw, mozda sam negde lupio za procenu jer je iz glave :: :: :: :: :: :: Steta sto prodajes PC, smorio si me... : :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Muka mi je vise ovde... Jos ako se prica engleski, `bog` da me vidi... :0
Gledaj da uzmes onda neki ljudski laptop, ako ti vec nije kes frka... :)
Haj` sa srecom da prodas PC onda.
:: Javio mi se vec neko za celu konfu. Nije mi frka.. :: Smorio sam se kuci, to je fazon, mozda odem iz srbistana mozda ne, to cu jos videti uskoro, uglavnom zato odmah sad da se skrasim sto se laptopa tice. :: :: :: :: Ako je to zaista razlog, mozda bi trebao da razmislis, tacnije, da se predomislis.. :: :: :: :: Prema mom misljenju, ti gubis 100e minimum. A mozda ti jos toliko, ili maksimalno 150e ostane u dzepu :: :: :: :: Nije to neka kinta, a i sam znas da imas odlican PC... :: :: :: :: Ja sam dva meseca bio na laptopu koji je zadovoljavao sasvim potrebe koje ti navodis. :: :: :: :: Moje iskustvo je da desktop ne moze da zameni niti jedan laptop. :: :: :: :: Opet kazem, ovo je sve moje misljenje... Mada mi je i malo paradoksno, jer prvo kazes da se teska srca rastajes sa masinom, a kao razlog je `smorio sam se`... :: :: :: :: I imaj na umu da recimo Dokkera mozda i neces tako lako prodati, jer ipak je to kuciste i ukusi su razliciti. Slicno mislim i za hard, graficku, plocu... Prema nekom mom iskustvu masa ljudi voli da kupuje te stvari nove, iz samo njima poznatog razloga :: :: :: :: Mislim da ce najlakse otici CPU, ram i monitor... Sto ti u principu i resava problem laptop kupovine. Mislim da za te pare mozes vec uzeti laptop koji tebi treba :: :: :: :: :: :: :: Pa tu si sa procenom, ja sam slicnu cenu mislio, s tim sto moras imati u vidu da je ploca relativno nova i cpu takodje. Nisam stigao da ga isprobam postenski OC, ne znam do koliko ide, ja ga drzim na 4Ghz otkako sam ga uzeo :: :: :: Prodajem, jer sam se iskreno malo smorio... : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sto prodajes tu masinu... To sto tebi treba moze za 400e lagano da se nadje :: :: :: :: :: :: :: :: Sto se tice desktop procene, ja bih to ovako procenio :: :: :: :: :: :: :: :: GTX560ti 180 :: :: :: :: Intel 2500k 150 :: :: :: :: ASUS P8P67 B3 85 :: :: :: :: CM212+ 15 :: :: :: :: Samsung F3 500GB 45 :: :: :: :: 2x2GB HyperX 15 :: :: :: :: ThermalTake Dokker 35 :: :: :: :: BENQ G2420HDB 100 :: :: :: :: :: :: :: :: Dakle, ja mislim da ti maksimalno mozes da uzmes negde oko 630e za taj PC... Ne znam sto prodajes, al` imaj u vidu da ce 99% morati cene jos na dole ako planiras da prodas sve u nekom normalnom vremenskom roku :: :: :: :: :: :: :: :: Btw, mozda sam negde lupio za procenu jer je iz glave :: :: :: :: :: :: :: :: Steta sto prodajes PC, smorio si me... : :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
ja bi ti preporucio da zaobidjes tog dell-a, i 17` ice uopste kod laptopova :P tj zavisi za sta ce ti koristiti? ako planiras da ga nosis cesto onda bataljuj 17 i uzimaj nesto manje, max 15.6`
evo ti moj revju n5110 , znaci manji brat n7110 i po meni je to krs serija, najskrnavija serija dell-a, ako mozes uzmi nesto od asusa ili neku jacu seriju dell-a, taj inspirion iako ima 3 godine garancije uopste ne deluje kao da ce da traje.. http://forum.benchmark.rs/showthread.php?266945-DELL-N5110-User-Review
trenutno imam asusa k53, palmrestovi su od aluminiuma, laptop je HLADAN! i sto je najbitnije vrlo je i jeftin, kontam da tebi ne treba graficka karta jer neces da se igras pa onda uzmi neki sa i3/i5 sa integrisanom grafickom, naravno sandy bridge cpu :)
Odgovorio svima. Marko, necu nosati sa sobom laptop svugde, tako da nije problem ako je veci ili tezi. Grafika mi nije bitna za igre, jedino da mi pusti film bez seckanja! :D Gledao sam i DELL-a u emmiju, za nekih ~350e ali ima AMD-ov dual core. Kako su se pokazali sa amd-ovim procesorom laptopovi?
620e. Covek ce doci sad po komplet. Mozda sam mogao po komponentama vise da dobijem, mozda jos 20-30e ali ovako se ne cimam toliko, dobijem na ruku odmah. Sad laptop da nabavim, a za ostatak verovatno registrujem Kadeta! :D
:: Milina kad ode sve odjenom i na gomili, manje cimanja i natezanja :: :: Za koju kintu ode :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: ::
Pa dobro, nije losa kinta.. Ali steta za takav pC. :(
:: 620e :: Covek ce doci sad po komplet. Mozda sam mogao po komponentama vise da dobijem, mozda jos 20-30e ali ovako se ne cimam toliko, dobijem na ruku odmah :: Sad laptop da nabavim, a za ostatak verovatno registrujem Kadeta! : :: :: :: :: Milina kad ode sve odjenom i na gomili, manje cimanja i natezanja :: :: :: :: Za koju kintu ode :: :: :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: :: Case:CoolerMasterElite43 :: :: PSU:Chieftec 650w a8 :: :: CpuCooler:TitanVanes :: :: Mis: Mx51 :: :: Philips 22 :: :: :: ::
Ok izgleda. Ja imam 1545, zadovoljan sam. Jedno vreme sam ga konstantno koristio u periodu od nekoliko nedelja, dok sam pisao master rad, malo uz muziku, net i tako, nikakvih problema nisam imao. Nisu me čak ni ruke bolele posle dugog kucanja. Cfg je jadna Cel900, 2Gb, X4500HD, 4-ćelijska baterija. Pušta 1080p bez problema. Ovaj što si naveo deluje mnogo jači, a cena je odlična, ako ti ne treba više, uzimaj i ne bacaj pare. Štekaj za gorivo za kadeta, da provozaš drugarice :))) Fiat iustitia, et pereat mundus
Menjas `onakav` desktop za laptop :( Ja to ne bih nikad uradio osim u slucaju da idem negde na duze i da ne mogu da ponesem Desktop. Steta za masinu ali sa druge strane to je tvoja odluka.
Idi na Dell-ov laptop, znam dosta slucajeva gde su se odlicno pokazali.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.